26.5 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΟ ΝΕΟΣ (ΤΣΙΠΡΑΣ) ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΟΣ, ΑΛΛΑ…Ο ΠΑΛΙΟΣ (ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ) ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΙΩΣ

Ο ΝΕΟΣ (ΤΣΙΠΡΑΣ) ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΟΣ, ΑΛΛΑ…Ο ΠΑΛΙΟΣ (ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ) ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΙΩΣ

Άντε πάλι κυρίαρχε λαέ στη κάλπη να δώσεις λύσεις στα αδιέξοδα του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί πως αλλιώς θα ξεφορτωνόταν τη Κωνσταντοπούλου, το Βαρουφάκη, το Μητρόπουλο και τους συντρόφους της αριστερής πλατφόρμας, χωρίς τη προσφυγή στις κάλπες; Άντε λοιπόν για άλλη μια φορά στη κάλπη να δώσεις τις εντολές σου, για να παραποιηθούν(;) ξανά κατά το δοκούν.

Λες, δε θέλω εκλογές και κάνουν εκλογές. Λες, ΟΧΙ και σου κοτσάρουν ένα ΝΑΙ τοοοοσο. Λες, θέλω συνεργασίες και συνεργασίες δεν είναι επιθυμητές, πλην εξαιρέσεων απ’ το ‘’νέο’’ (Τσίπρα) πλην ωραίο. Τι άλλο να πεις για να καταλάβουν ότι τους…κατάλαβες;

Ε! δε λέω. Ο νέος (Τσίπρας) είναι ωραίος, έλα μου ντε όμως που ο παλιός (Μεϊμαράκης) βγαίνει αλλιώς! Απίστευτα αλλιώς και για τους συνοδοιπόρους του στη Νέα Δημοκρατία που μένουν έκπληκτοι απ’ την απροσδόκητη απήχηση που έχει στο θυμικό του λαού.

Απίστευτα ‘’αλλιώς’’ και για τον ‘’νέο’’ αντίπαλό του, που προσπαθώντας  να εξοστρακίσει τον ‘’παλιό’’, καταφεύγει σε παμπάλαιους πολιτικαντισμούς, με αποθέωση τη προσπάθεια υποβιβασμού του ‘’παλιού’’ πλην υπέρ το δέον δημοφιλούς, σημειώνοντας ότι είναι λέει μεταβατικός πρόεδρος της Ν.Δ.! 

Σιγά μη τσιμπήσει ο ‘’παλιός’’ που είναι ‘’αλλιώς’’, καθώς αντιμετωπίζει με χιούμορ τα λεγόμενα του υπό βέρτιγκο ‘’νέου’’ πλην ωραίου. Βλέπεις ο ‘’παλιός’’ (Μεϊμαράκης) εισήγαγε στη προεκλογική πολιτική σκηνή το χιούμορ, τη συναινετική προοπτική για να πάει επιτέλους η πατρίδα μπροστά, τον πολιτικό πολιτισμό που ξαφνιάζει τον ‘’νέο’’ (Τσίπρα) αντίπαλό του με τις απροσδόκητες χαιρετούρες στο αεροδρόμιο της Κρήτης.

Άραγε ποιος συμβουλεύει τον ‘’νέο’’ πλην ωραίο, να διολισθαίνει σε τόσο παλιές πρακτικές; Τι συνέβη ή μάλλον τι δεν συνέβη, για να φτάσει ο ‘’νέος’’ (Τσίπρας) να μιλά στο λαό χωρίς τη χαριτωμένη του αυτοπεποίθηση όπως πριν την ανώμαλη προσγείωση στο 3ο μνημόνιο, συγνώμη συμφωνία;

Ποιος τον συμβουλεύει να μη θέλει συνεργασίες που τόσο πολύ επιθυμεί ο κυρίαρχος κατά τα άλλα λαός, που κάθε τόσο τον καλεί στη κάλπη με καταστροφικά οικονομικά αποτελέσματα; Ποιον δουλεύει;  

Μετά το χθεσινό debate των δύο αρχηγών οι ψηφοφόροι είχαν την ευκαιρία να βρεθούν τετ α τετ με τον ‘’νέο’’ πλην ωραίο Τσίπρα και τον ‘’παλιό’’ που είναι αλλιώς Μεϊμαράκη. Ένα ‘’νέο’’ πλην ωραίο να πίνει συνεχώς νερό για να χωνέψει(;) ίσως την τωρινή εικόνα του μνημονιακού πλέον αρχηγού, με κομμένα τα επαναστατικά φτερά εναντίον του εγκατεστημένου πλέον 3ου μνημονίου και τον ‘’παλιό’’ που είναι αλλιώς Μεϊμαράκη, άνετο και άκρως συναινετικό, με χειμαρρώδεις ατάκες και πηγαίο χιούμορ, να αιφνιδιάζει τους πάντες, κάνοντάς τους επιτέλους να γελούν.

Πάντως τόσο ο ‘’νέος’’ πλην ωραίος Τσίπρας, όσο κι ο ‘’παλιός’’ που είναι αλλιώς Μεϊμαράκης, δεν έδωσαν απάντηση ούτε στο από πού θα βρεθούν τα εισοδήματα για να λειάνουν τα δύσκολα του μνημονίου, ούτε έδωσαν διευκρινίσεις στα δύσκολα που εμπεριέχονται στη συμφωνία και προπάντων δεν έδωσαν καμιά πληροφόρηση για το μέλλον που περιμένει το λαό, ούτε φυσικά την ελπίδα που πρέπει να συνυπάρχει σ’ αυτό.

Στο μόνο που συμφώνησαν ο ‘’νέος’’ πλην ωραίος Τσίπρας, με τον ‘’παλιό’’ που είναι αλλιώς Μεϊμαράκη, είναι ότι και οι δυο θα τηρήσουν αυτά που υπέγραψε ο ‘’νέος’’ και ψήφισε ο ‘’παλιός’’.  

Θυμηθείτε με! Είτε ο ‘’νέος’’ Τσίπρας είναι πρώτος, είτε ο ‘’παλιός’’ Μεϊμαράκης, είναι της μοίρας τους γραφτό να συγκυβερνήσουν και να εφαρμόσουν πιστά τους όρους και τις μεταρρυθμίσεις του τρίτου μνημονίου, αν θέλουν κάποτε η έρημη αυτή πατρίδα να ξαναβρεί το βηματισμό της.

Κι αυτή είναι η επιθυμία της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού που έχει πια καταλάβει ότι τούτο το ένδοξο ΕΘΝΟΣ πρέπει επιτέλους να γίνει ΚΡΑΤΟΣ, με σωστή διοίκηση απαλλαγμένη από κομματικούς παρεμβατισμούς. Γι’ αυτό και μόνο αντέχει τόσα οικονομικά βάρη στην πλάτη του. 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα