20.5 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΟ ΠΥΡΙΝΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΠΟΛΙΟΡΚΕΙ ΚΑΛΑΜΟ – ΒΑΡΝΑΒΑ – ΣΕΣΙ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ

Ο ΠΥΡΙΝΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΠΟΛΙΟΡΚΕΙ ΚΑΛΑΜΟ – ΒΑΡΝΑΒΑ – ΣΕΣΙ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ

Εφιαλτική ήταν η νύχτα στην Ανατολική Αττική, καθώς, παρά τις ολονύχτιες προσπάθειες των πυροσβεστών, η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα στον Κάλαμο μαίνεται ακόμα ανεξέλεγκτη, συνεχίζοντας την καταστροφική πορεία της.

Το κύριο μέτωπο της πυρκαγιάς εντοπίζεται από τα ξημερώματα κοντά στους οικισμούς Βαρνάβα και Σέσι Γραμματικού, όπου απειλούνται σπίτια, ενώ φλόγες κινούνται και προς το Καπανδρίτι.

Τελευταία ενημέρωση 09:10

Έκκληση για εναέρια βοήθεια απηύθυνε από τη συχνότητα του ΣΚΑΙ, η πρόεδρος της Κοινότητας Βαρνάβα, κ. Χαραλαμπία Ασημακοπούλου, τονίζοντας πως το μέτωπο της φωτιάς είναι πολύ μεγάλο και «φοβόμαστε ότι καταφέραμε να σώσουμε το βράδυ, θα καεί σήμερα το πρωί». «Καίγονται τα πάντα», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Τελευταία ενημέρωση 08:15

Στο Γραμματικό, παιδικές κατασκηνώσεις ενημερώνουν γονείς να παραλάβουν παιδιά με αναπνευστικά προβλήματα, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Νικήτας Νικητιάδης, επιστημονικός υπεύθυνος στις τοπικές κατασκηνώσεις Sports Village Athitaki. Διευκρίνισε ωστόσο ότι δεν έχει δοθεί εντολή για προληπτική εκκένωση των εγκαταστάσεων, σε αντίθεση με τα όσα είχε πει νωρίτερα ένας γονέας.

Όπως είπε ο κ. Νικηταράς, στην κατασκήνωση όπου εργάζεται βρίσκονταν συνολικά 1.066 παιδιά και παραμένει η συντριπτική πλειονότητα, περίπου 950. Πρόκειται για παιδιά ηλικίας έξι έως δεκαέξι ετών.

Εικόνες που μετέδωσε η τηλεόραση του ΣΚΑΪ δείχνουν την τη φωτιά να έχει καταστρέψει την κεραμοσκεπή τουλάχιστον ενός σπιτιού κοντά στο στρατόπεδο του Βαρνάβα. Η Πυροσβεστική επιβεβαιώνει ότι κτήρια έχουν υποστεί ζημιές, όμως δεν μπορεί να δώσει κάποιο απολογισμό για την ώρα.

Στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι, με συνέπεια συχνά να αλλάζει η πορεία της φωτιάς.

Στην περιοχή επιχειρούν 150 πυροσβέστες με 68 υπηρεσιακά οχήματα και 58 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν επίσης 15 εθελοντικά οχήματα, 13 οχήματα Δήμων και Περιφερειών, συν διάφορα οχήματα της ΕΥΔΑΠ και χωματουργικά.

Ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν δύο αεροσκάφη τύπου Καναντέρ και πέντε ελικόπτερα.

Ωστόσο, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ το πρωί ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου, το μέτωπο είναι πολύ μεγάλο και συνεπώς το έργο των πυροσβεστών είναι πολύ δύσκολο.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις τουλάχιστον 20 σπίτια έχουν καεί ενώ τα επίγεια μέσα δεν μπορούν να παρέμβουν αποτελεσματικά λόγω του δύσβατου εδάφους. 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα