27.6 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΟ ΥΠ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ Ρ-Π ΔΑΜΙΑΝΟΣ ΦΑΦΟΥΤΗΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΙΣ ΕΠΑΦΕΣ ΤΟΥ ΜΕ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ...

Ο ΥΠ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ Ρ-Π ΔΑΜΙΑΝΟΣ ΦΑΦΟΥΤΗΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΙΣ ΕΠΑΦΕΣ ΤΟΥ ΜΕ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Πιστός στις εξαγγελίες του περί συνάντησης με όλους τους συλλόγους Ραφήνας και Πικερμίου ώστε να συνδιαμορφώσει με τους πολίτες το προεκλογικό του πρόγραμμα, όπως υποσχέθηκε στην ομιλία του ενώπιον των συμπολιτών του που κατέκλυσαν την αίθουσα εκδηλώσεων γνωστού ξενοδοχείου της Ραφήνας κατά την ανακήρυξη της υποψηφιότητάς του ως Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου, ο Δαμιανός Φαφούτης σε διάστημα λίγων ημερών επισκέφτηκε το σύλλογο Τριγλιανών Ραφήνας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πικερμίου «Το Δεινοθήριο». 

Ξεκινώντας απ’ τον σύλλογο Τριγλιανών από όπου έλκει καταγωγή απ’ τη μητέρα του και επιλέγοντας τον πολιτιστικό Πικερμίου για τη δεύτερη συνάντηση, σηματοδοτεί το ενιαίο του Καλλικρατικού δήμου τονίζοντας ότι το Πικέρμι έχει την αρμόζουσα θέση στην καρδιά και τη σκέψη του.

Και στους δύο συλλόγους διεξάχθηκε μια εποικοδομητική συζήτηση τόσο για τα προς επίλυση ζητήματα, όσο και για τους στόχους που πρέπει να τεθούν, αλλά και τα οράματα για την ανάδειξη των ιδιαίτερων στοιχείων κάθε δημοτικής ενότητας, ώστε ο δήμος ν’ αποκτήσει την ταυτότητα που του λείπει και την αίγλη ενός μοναδικού δήμου – λιμένος με προϊστορία τόσο παλαιοντολογική όσο και πρωτοελλαδική, αρχαία, ρωμαϊκή και βυζαντινή που επιβάλλεται να αποτελέσουν θεμέλιο στην τουριστική προβολή του.

Επίσης συζητήθηκαν τα έργα υποδομής που επιβάλλεται να γίνουν με σεβασμό στο περιβάλλον και τις ιδιαιτερότητες του μοναδικού τοπίου μιας περιοχής με έντονο το θαλασσινό και το ορεινό στοιχείο, που θ’ ανακουφίσουν την καθημερινότητα των πολιτών και θα δώσουν την επιθυμητή προοπτική στην πρόοδο και το μέλλον μιας καλύτερης κοινωνίας.

Ο Δαμιανός τόνισε την αναγκαιότητα της συλλογικής ευθύνης, της σύνθεσης των απόψεων, της διαφάνειας στα οικονομικά του δημοτικού κορβανά, στο σεβασμό της άλλης άποψης, στο τέλος της αδιαφάνειας και της αυθαιρεσίας στην άσκηση της εξουσίας. Πράγματα εντελώς αντίθετα με τις αποφάσεις και τις πράξεις της σημερινής δημοτικής αρχής όπου επικρατούν κατά κόρο οι απ’ ευθείας αναθέσεις κι η αρχή του ενός ανδρός.

Δηλώσεις Δαμιανού Φαφούτη μετά την επίσκεψη στο Σύλλογο Τριγλιανών

«Δεν ήταν μια απλή εθιμοτυπική συνάντηση αλλά συζήτηση ουσίας με προτάσεις εκατέρωθεν για την τόνωση του πολιτισμού και της πολιτισμικής κληρονομιάς στο Δήμο μας. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ενεργοποίηση των νέων ανθρώπων στα κοινά καθώς και στην συνεργασία Δήμου – συλλόγων και τρόπων αξιοποίησης του έμψυχου υλικού του τόπου μας.
Ευχαριστούμε το ΔΣ του Συλλόγου για τη φιλοξενία και την εξαιρετική ανταλλαγή απόψεων που είχαμε. Το πρόγραμμα συναντήσεων με φορείς, συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς, κάνοντας τα πρώτα ουσιαστικά βήματα στην κατεύθυνση της συμμετοχικότητας που σχεδιάζουμε για το Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου».

Δηλώσεις Δαμιανού Φαφούτη μετά την συνάντηση με τον πολιτιστικό σύλλογο Πικερμίου «Το δεινοθήριο»  

«Συζητήσαμε για την πορεία του συλλόγου, τον ρόλο που πρέπει να έχει ο Δήμος σε συνεργασία με τους συλλόγους και την αφύπνιση των δημοτών για συμμετοχικότητα στα κοινά. Την οικονομική και υλική συνδρομή που χρειάζονται οι σύλλογοι, τους κανόνες διαφάνειας που πρέπει να διέπουν τις διαδικασίες αυτές και τις συνέργειες που πρέπει να αναπτύσσονται μεταξύ των συλλόγων του Δήμου μας ανεξαρτήτως αν ανήκουν στην Δημοτική ενότητα της Ραφήνας ή του Πικερμίου.

Ειδική συζήτηση έγινε για την ανάδειξη του ιστορικού, παλαιοντολογικού, περιβαλλοντικού και πολιτιστικού προϊόντος του τόπου μας.

Κοινή διαπίστωση μας ήταν πως με την συνεργασία Δήμου και Φορέων μέσα από συλλογικές διαδικασίες ανοίγουν αξιόλογοι δρόμοι βιώσιμης ανάπτυξης και προβολής για την Ραφήνα και το Πικέρμι.
Ευχαριστούμε το ΔΣ του Συλλόγου για τη φιλοξενία και το γόνιμο διάλογο που είχαμε.
Το πρόγραμμα συναντήσεων με φορείς συνεχίζεται. Στόχος μας η συμμετοχικότητα όλων στην διαμόρφωση ενός ελπιδοφόρου και ρεαλιστικού προγράμματος δράσεων για την επόμενη τετραετία. Μια τετραετία όπου ο τόπος έχει ανάγκη να βγει από την στασιμότητα και την παρακμή».

 

 

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα