25.8 C
Athens
Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΑΝΕΙΟ ΟΡΟΣ ΦΩΤΙΑ: 10 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ …

ΠΑΝΕΙΟ ΟΡΟΣ ΦΩΤΙΑ: 10 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ …

Πέρασαν ήδη 10 χρόνια απ’ τη καταστροφική φωτιά που κατέκαψε το Πάνειο όρος – Πανί για τους ντόπιους – στα Καλύβια, εκεί όπου άφησε την τελευταία του πνοή ο ανθυποσμηναγός Βασίλης Φιλίππου που έσπευσε να βοηθήσει εθελοντικά στη κατάσβεση. Ωστόσο έμελλε να πεθάνει στη πατρώα του γη που υπεραγαπούσε κι όχι στους αιθέρες που προστάτευε.

Εκεί όπου βρέθηκε το απανθρακωμένο πτώμα του αναρτήθηκε η προτομή του κι έγινε η πρώτη δενδροφύτευση λίγα χρόνια αργότερα. Σήμερα ο αδικοχαμένος ανθυποσμηναγός ατενίζει τα νεαρά πεύκα να έχουν φτάσει σε ύψος το ενάμιση μέτρο. Το Πανί για τη διάσωση του οποίου θυσιάστηκε πρασινίζει ξανά κι όλοι ευχόμαστε να μη το αγγίξει άλλη φωτιά.

Δέκα χρόνια μετά η δημοτική αρχή του ενιαίου πλέον δήμου Σαρωνικού, τιμά τη μνήμη του Βασίλη Φιλίππου με ένα μνημόσυνο που θα τελέσει ο Μητροπολίτης Μεσογαίας & Λαυρεωτικής κ.κ. Νικόλαος, ενώ θα παραστεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος. 

Για όλους εμάς που είμαστε παρόντες στα θλιβερά γεγονότα τότε, αλλά και στην τελετή τοποθέτησης της προτομής στο σημείο, προκαλεί μεγάλη συγκίνηση η ανάμνηση.

Μια εκδήλωση μνήμης για τους παλιούς, αλλά και γνώσης για τους νεότερους, που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο σημείο την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017 στις 11:30 το πρωί.

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα