24.6 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΑΝΕΜΟΡΦΟ & ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΤΟ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΜΕΝΟ ΚΑΠΗ ΤΟΥ ΛΑΥΡΙΟΥ

ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ & ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΤΟ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΜΕΝΟ ΚΑΠΗ ΤΟΥ ΛΑΥΡΙΟΥ

Σε μια εορταστική και ζεστή ατμόσφαιρα έγιναν τα εγκαίνια του ανακαινισμένου κτιρίου του Κ.Α.Π.Η. Λαυρίου, σε μια αίθουσα κατάμεστη από κόσμο, σήμερα 4/1/2017.

Η πρώτη φάση που αφορούσε τον ισόγειο χώρο υποδοχής ολοκληρώθηκε το Δεκέμβριο του 2015, ενώ η δεύτερη φάση της ανακαίνισης του Κ.Α.Π.Η. Λαυρίου, που αφορά σε όλα τα μπάνια, στον υπόγειο χώρο και στον 1ο όροφο ολοκληρώθηκε μέσα στο μήνα Δεκέμβριο του 2016 . Το συνολικό κόστος του έργου ανήλθε στις 140.000€, με την χρηματοδότηση να αποτελείται σε ποσοστό 85% από ίδιους πόρους του Ν.Π.Δ.Δ. «Κέφαλος».

Η Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «Κέφαλος» Δήμητρα Πάλλη στον χαιρετισμό-καλωσόρισμα που απηύθυνε στα μέλη του Κ.Α.Π.Η., χαρακτηριστικά ανέφερε τα εξής:

«Σήμερα έχουμε τη χαρά να σας καλωσορίσουμε στον ανακαινισμένο χώρο του Κ.Α.Π.Η. Λαυρίου. Το κτίριο αυτό είναι μεγάλο, ευρύχωρο και ευάερο, ορθά τοποθετημένο στο κέντρο της πόλης, έτσι ώστε να είναι προσβάσιμο από όλους τους πολίτες. Στους παραπάνω χαρακτηρισμούς έρχεται πλέον να προστεθεί και ο όρος ‘’σύγχρονο’’.  Ο αρχικός μας στόχος ήταν το έργο να υλοποιηθεί πολύ πιο σύντομα, όμως μέσα στο καλοκαίρι και με αναδρομική ισχύ ψηφίστηκε ο Νόμος 4412, ο οποίος άλλαξε τα δεδομένα στις προμήθειες και τις εργασίες στο δημόσιο τομέα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, να πρέπει να επαναπροσαρμόσουμε τον προϋπολογισμό μας και τις διαδικασίες με τις οποίες είχαμε δουλέψει. Έτσι, βάλαμε όλες μας τις δυνάμεις, αγωνιστήκαμε σε μία άνιση μάχη έναντι στα στενά χρονικά περιθώρια, προκειμένου να σας παραδώσουμε το κτίριο αυτό πλήρως ανακαινισμένο πριν τελειώσει το 2016.

Για εμένα  ήταν μια προσωπική απόφαση, αλλά  και δέσμευση προς εσάς να ολοκληρώσω αυτό το έργο και όχι ένα απλό στοίχημα. Δε σας κρύβω ότι υπήρξαν στιγμές που απογοητεύτηκα, καθώς έβλεπα το χρόνο να λιγοστεύει και να απαιτούνται υπεράνθρωπες προσπάθειες για να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Στην προσπάθειά μας αυτή, ζητήσαμε την αρωγή διαφόρων φορέων, καθώς ο τρόπος με τον οποίο έπρεπε να γίνει το έργο, απαιτούσε μια συμπληρωματική οικονομική βοήθεια. Έτσι, αρωγοί στάθηκαν ο κ. Α. Μαρτίνος και η εταιρεία Raycap, μέσω της κας Βιδάλη, αλλά και το ΚΑΠΗ Λαυρίου. Η καθοριστική όμως χρηματοδότηση του έργου έγινε από το Νομικό Πρόσωπο «Κέφαλος» του Δήμου.

Θέλω να ευχαριστήσω το Δήμαρχο Λαυρεωτικής κ. Δημήτρη Λουκά για τη συνεχή υποστήριξή του, τις Υπηρεσίες του Δήμου και ιδιαίτερα την Τεχνική Υπηρεσία, που εργάστηκαν με ζήλο για να είμαστε συνεπείς στα χρονικά περιθώρια και όλες τις εργαζόμενες του Κ.Α.Π.Η. Λαυρίου. Ξεχωριστά θα ήθελα να ευχαριστήσω την προϊσταμένη κ. Αθηνά Αποστόλου και τη διευθύντρια του Νομικού Προσώπου κ. Βούλα Παναγούλη, οι οποίες ανατροφοδοτούσαν σε εμένα το πάθος να συνεχίσω να αγωνίζομαι για την περάτωση αυτού του έργου. Όταν έχεις ανθρώπους που επιθυμούν την πρόοδο, που επιθυμούν τον εκσυγχρονισμό, τότε οφείλεις να συντονιστείς μαζί τους!»

Ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής από μεριάς του απηύθυνε και αυτός ένα σύντομο χαιρετισμό στον οποίο ευχαρίστησε την Πρόεδρο κ. Δήμητρα Πάλλη, για το έργο που έχει προσφέρει μέχρι σήμερα από τη θέση της και εν συνεχεία ενημέρωσε τα μέλη του Κ.Α.Π.Η. σχετικά με την πρόοδο σε διάφορα ζητήματα της καθημερινότητας που απασχολούν τους δημότες.

Παρόντες στην εκδήλωση εκτός του Δήμαρχου Δημήτρη Λουκά, οι Αντιδήμαρχοι κκ. Π. Τσίκλος. Γ. Αδάμης, Α. Αντωνίου, ο Δημοτικός Σύμβουλος και μέλος του Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου κ. Λ. Μπουκουβάλας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ζ. Πελέκης και η εκπρόσωπος της Ένωσης Κεντρώων κ. Ε. Κεχαγιά.

 

                                                                                               

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα