22.7 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΑΝΟΣ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: ΣΤΗΝ ΥΔΡΑ ΑΝΗΚΕΙ Η ΝΗΣΙΔΑ ΣΑΝ ΤΖΟΡΤΖΙ (ΑΗ ΓΙΩΡΓΗΣ)

ΠΑΝΟΣ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: ΣΤΗΝ ΥΔΡΑ ΑΝΗΚΕΙ Η ΝΗΣΙΔΑ ΣΑΝ ΤΖΟΡΤΖΙ (ΑΗ ΓΙΩΡΓΗΣ)

Θετική εξέλιξη για την Ύδρα αποτελεί η ενημέρωση που έκανε ο Υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης χθες Δευτέρα 5 Μαρτίου, στο Δήμαρχο Ύδρας Γιώργο Κουκουδάκη για την εκ μέρους του αποδοχή της γνωμοδότησης του ΝΣΚ, που αφορά την διοικητική υπαγωγή της νησίδας Άγιος Γεώργιος στον Δήμο Ύδρας. Σύμφωνα με την αποδοχή αυτή η εφαρμογή της γνωμοδότησης καθίσταται υποχρεωτική για τη Διοίκηση.

Όπως αναφέρει ο Δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης: “Ένα εκατομμύριο ευρώ κάθε χρόνο για τον Δήμο μας και τα νοικοκυριά της Ύδρας!!! Ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι τέλους”.

Μετά τη θετική απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους τον Οκτώβριο 2017, όλοι περίμεναν την τελική απόφαση αποδοχής από τον ΥΠ.ΕΣ. κ. Πάνο Σκουρλέτη. Πλέον θα υπάρξουν νεότερες εξελίξεις, με νέες δρομολογήσεις μέχρι και την τελική δικαίωση και τυπική διευθέτηση της νησίδας και των ορίων της.

Είναι πολλά τα λεφτά απ’ τις ανεμογεννήτριες που βρίσκονται πάνω στη νησίδα και παρότι ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς ισχυρίζεται ότι μέχρι στιγμής ο δήμος του εισπράττει απ’ την διαχειρίστρια εταιρεία το ποσοστό που αναλογεί στον ιδιοκτήτη, τίποτε δεν μπορεί να αποκλείσει ότι εν καιρώ θα υπάρξουν νέες εξελίξεις με την τυπική διευθέτηση του ιδιοκτησιακού που θα στρέψουν τη κάνουλα ροής των χρημάτων προς τον απομακρυσμένο μεν, ιδιοκτήτη δε, δήμο Ύδρας.   

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα