17.7 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΣΤΗ ΘΕΟΤΟΚΟ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ (ΦΩΤΟ)

ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΣΤΗ ΘΕΟΤΟΚΟ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ (ΦΩΤΟ)

Στη Θεοτόκο του βουνού της Ραφήνας παραβρέθηκε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μεσογαίας & Λαυρεωτικής κ.κ. Νικόλαος στην καθιερωμένη παράκληση πριν τη μεγάλη γιορτή της Κοίμησης της Θεοτόκου. Ο Δεσπότης μας θέλοντας να είναι κοντά στο ποίμνιό του καθιέρωσε τη συνήθεια να πηγαίνει στις παρακλήσεις σε διαφορετικό Ναό κάθε φορά.

Όπως πάντα το εκκλησίασμα παρακολούθησε την παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο μας με ευλάβεια, όπως επίσης παρακολούθησε την ομιλία του Δεσπότη πριν την απόλυση. Στην ομιλία αυτή ο Σεβασμιότατος θέλησε να περάσει το μήνυμα της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος που θα γιορταστεί την ερχόμενη Κυριακή 6 Αυγούστου, σημειώνοντας ότι στην Ορθόδοξη εκκλησία οι εικόνες της Μεταμόρφωσης είναι επίπεδες χωρίς το βάθος που παρουσιάζεται στις άλλες απεικονίσεις, θέλοντας να σηματοδοτηθεί έτσι η συμμετοχή καθενός από μας στη μεταμόρφωση του Σωτήρα στη θεϊκή του υπόσταση.

Ακόμα τόνισε τη σημασία της Θεοτόκου ως μεσίτριας μεταξύ ανθρώπων και Θεού, κεχαριτωμένη επίσης γιατί έχει τη Θεϊκή χάρη ως μητέρα του Χριστού, που τη μεταδίδει σε μας, κι εμείς ως παράκλητοι σ’ αυτήν ζητούμε να μεσιτεύσει υπέρ ημών στο Υιό της και Θεό μας. Η αλήθεια της χριστιανικής πίστης, η αγάπη κι η δωρεά του Θεού προς εμάς κι η προσπάθεια ημών να φτάσουμε την Αγιοσύνη του.

Καλή Παναγιά – όπως εύχονται στις Κυκλάδες – σε όλους!

Καλά να περάσετε τη γιορτή της Παναγίας, το Πάσχα του καλοκαιριού!

 

Υ.Γ. Στο άλμπουμ των φωτογραφιών οι λεζάντες περιγράφουν στιγμές που συμπληρώνουν το άρθρο. 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα