ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΑΡ’ ΟΛΙΓΟ ΑΝΑΒΟΛΗ ΛΟΓΩ ΜΗ ΑΠΑΡΤΙΑΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

ΠΑΡ’ ΟΛΙΓΟ ΑΝΑΒΟΛΗ ΛΟΓΩ ΜΗ ΑΠΑΡΤΙΑΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

Στο και πέντε αποφεύχθηκε η αναβολή της σημερινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Ραφήνας-Πικερμίου λόγω μη απαρτίας των δημοτικών συμβούλων. Τρία τέταρτα μετά και αφού έπεσαν κάποια τηλέφωνα, η συνεδρίαση ξεκίνησε τελικά αρχικά με τον ελάχιστο αριθμό 14 παρόντων συμβούλων που μετέπειτα αυξήθηκαν με καθυστερημένες αφίξεις.

Ομαλά, χωρίς εκπλήξεις και με γρήγορο ρυθμό, (για δεύτερη φορά εν απουσία της κ. Τόκα), προχώρησε η συνεδρίαση, με ομόφωνες αποφάσεις, με μόνη εξαίρεση το δεύτερο θέμα της ημερησίας διάταξης περί λήψης απόφασης έγκρισης της διαδικασίας επιβολής προστίμων επί του τέλους ακίνητης περιουσίας (ΤΑΠ) οικοπέδων για τα οποία δεν έχει εισπραχθεί μέχρι σήμερα το σχετικό τέλος, όπου διαπιστώθηκε ένα ανεξήγητο αλαλούμ των προηγούμενων διοικήσεων και πριν το 2010 που επικράτησε η αντίληψη μη υποχρεωτικής  είσπραξης αυτού του Τέλους Ακίνητης Περιουσίας.

Με αποτέλεσμα η σημερινή δημοτική αρχή θέλοντας να συμμαζέψει την αταξία, να πρέπει να αναζητήσει και να αποστείλει ειδοποιητήρια στους υπόχρεους δημότες για την καταβολή των χρωστούμενων.  

Τούτο σημαίνει ότι σύμφωνα με το νόμο οι υπόχρεοι θα πρέπει να επωμιστούν στο αρχικό κεφάλαιο και πρόστιμο που φτάνει το 200%. Στο σημείο αυτό διαφώνησε ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας κ. Μικρόπουλος που θεώρησε ότι σε τόσο δύσκολους καιρούς δεν είναι δυνατόν να πληρωθούν υπέρογκα πρόστιμα, αν και συμφώνησε με την καταβολή του αρχικού ΤΑΠ.  

Παρότι ο αντιδήμαρχος κ. Μπουρνούς διευκρίνισε ότι δεν μπορεί ο δήμος να παραβλέψει το νόμο, ιδίως για τα έτη μετά το 2012, αν και όντως τα πρόστιμα είναι πολύ υψηλά, ο κ. Μικρόπουλος ψήφισε παρών.

Πάντως ο δήμαρχος κ. Πιστικίδης ο οποίος προκλήθηκε να θέσει το θέμα στην ΚΕΔΕ, διαβεβαίωσε ότι ως μέλος και της οικονομικής επιτροπής της ΚΕΔΕ, το εν λόγω θέμα είναι στην ατζέντα των συζητήσεων μαζί με άλλα που απασχολούν την τοπική αυτοδιοίκηση.

Να σημειωθεί ότι κατά τη συνήθη τακτική των Ελλήνων πολιτών, η πλειοψηφία πληρώνει, ενώ κάποιοι είτε εκ συστήματος, είτε εξ αγνοίας, διαφεύγουν των οικονομικών υποχρεώσεών τους. Πρακτική που επιτέλους πρέπει να εκλείψει, γι’ αυτό κι η υπερψήφιση κατά πλειοψηφία του θέματος.  

Επίσης ομόφωνα πέρασε η συγκρότηση επιτροπής προσωρινής – οριστικής παραλαβής έργου «κατασκευή δυο γηπέδων ποδοσφαίρου 5χ5», ώστε να λήξει άλλη μια εκκρεμότητα που είχε ταλανίσει τη προηγούμενη δημοτική αρχή.

Έτσι κλείνει άλλο ένα κεφάλαιο, μετά και την παραλαβή του Πνευματικού κέντρου, έργων που ξεκίνησαν επί θητείας Κεχαγιόγλου και προχωρά μια νέα εποχή για τον καλλικρατικό δήμο Ραφήνας-Πικερμίου.   

 

 

Τελευταία Νέα

Σετικά άρθρα