34.3 C
Athens
Τρίτη, 2 Ιουλίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΙΚΕΡΜΙ: ΣΤΟ Κ.Υ. ΡΑΦΗΝΑΣ ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ

ΠΙΚΕΡΜΙ: ΣΤΟ Κ.Υ. ΡΑΦΗΝΑΣ ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ

Μετά το αιφνιδιαστικό σοκ που υπέστη η τοπική κοινωνία του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου απ’ την «εισβολή» 95 προσφύγων-μεταναστών χθες στη επικράτεια του δήμου, ο προβληματισμός ότι άνοιξε η κερκόπορτα για τη δημιουργία χώρου υποδοχής στο δήμο, φαντάζει περισσότερο από βέβαιη.

Παρόλα αυτά οι τοπικοί φορείς ανταποκρίθηκαν άριστα στον ανθρωπιστικό τομέα:

Με το Κ.Υ. Ραφήνας να παρέχει κάθε ιατρική βοήθεια, παρότι δεν έχει ξεκινήσει ακόμα την 24ωρη εφημερία του, που σημαίνει ότι λειτουργεί μόνο ως το μεσημέρι από Δευτέρα – Παρασκευή, δέχτηκε το πρωί ένα διαβητικό μετανάστη, ο οποίος οδηγήθηκε εκεί υπό αστυνομική προστασία για να του χορηγηθεί ινσουλίνη.  

Με τη δημοτική αρχή, παρά τη μη ανταπόκριση τις πρώτες κρίσιμες ώρες της κρατικής μηχανής στις εκκλήσεις για υποστήριξη, να έχει διαθέσει όλο το μηχανισμό του δήμου στην υποστήριξη των διαφόρων αναγκών αυτών των ανθρώπων.

Με τον Ο.Λ.Ρ. να διαθέτει χημικές τουαλέτες, μεταφορά με πούλμαν απ’ το λιμάνι στο κλειστό γυμναστήριο της Διώνης και το λιμενικό να έχει αναλάβει τη φύλαξη του χώρου.

Με την Μητρόπολη Μεσογαίας & Λαυρεωτικής να έχει δώσει εντολή στις ενορίες, κυρίως στο μητροπολιτικό Ναό της Παντοβασίλισσας, του δήμου για τη σίτιση.

Με την άμεση κινητοποίηση του ΚΕΕΛΠΝΟ, των Γιατρών χωρίς Σύνορα και άλλων φορέων.

Εντύπωση προκάλεσε αρχικά η απουσία του αντιπεριφεριάρχη ανατολικής Αττικής κ. Πέτρου Φιλίππου χθες κατά την άφιξη των μεταναστών. Σήμερα όμως ο κ. Φιλίππου επισκέφτηκε το Πικέρμι όπου φιλοξενούνται προσωρινά οι μετανάστες, καθώς χθες βρισκόταν έως αργά στη Βουλή.

Ο κ. Φιλίππου επικρότησε την ενέργεια του δημάρχου κ. Πιστικίδη, ο οποίος υποδέχτηκε τους μετανάστες, καθώς η πρόβλεψη ότι θα υπάρξει αυξητικό μεταναστευτικό κύμα, υποχρεώνει τους πάντες να υποδέχονται μικρές έστω ομάδες, μέχρι ότου προωθηθούν ως πρόσφυγες όπου επιθυμούν. Μας είπε επίσης ότι όπως τον διαβεβαίωσαν οι αρμόδιες αρχές που βρίσκονται στο σημείο, οι μετανάστες θα αρχίσουν να απομακρύνονται σταδιακά προς άλλους προορισμούς.

Επίσης σημαντική θεωρείται η παρουσία-επίσκεψη στο χώρο υποδοχής των μεταναστών του τέως Δημάρχου Ρ-Π κ. Χριστόπουλου, ο οποίος με την ιδιότητά του ως γιατρού, παρότι δεν κλήθηκε ως επικεφαλής ελάσσονος μειοψηφίας απ’ το δήμαρχο, αν και εορτάζων διέθεσε τον εαυτό του στην υπηρεσία του δημάρχου, υποσχόμενος να βοηθήσει όπου και όπως μπορεί.

Στο σημείο βρέθηκε αντιμέτωπος (ο κ. Χριστόπουλος) με τον βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ. κ. Παύλο Χαϊκάλη, στον οποίο υπενθύμισε την προσπάθειά του αμέσως μόλις ανέλαβε ως δήμαρχος το Γενάρη του 2011, να αποτρέψει την εγκατάσταση κέντρου προσφύγων στο Νταού, κάτι που σηματοδότησε και τη ανακαίνιση-αναβάθμιση του Κ.Υ. Ραφήνας απ’ το μεγάλο δωρητή κ. Θανάση Μαρτίνο.

Του κατέστησε δε σαφές ότι ως κυβερνητικός βουλευτής πλέον οφείλει να διαφυλάξει τη τοπική κοινωνία όπου και μόνιμα διαμένει, από οποιαδήποτε σκέψη δημιουργίας παρόμοιου κέντρου υποδοχής μεταναστών.

Επίσης σημαντική η παραίνεση προς τον συνεορταζόμενό του αντιδήμαρχο κ. Κοκκόλη, που πέρασε την ημέρα της γιορτής του με ιδιαίτερο τρόπο, ότι όποιος ασχοληθεί σοβαρά με την πολιτική, ξεχνά πολλές προσωπικές στιγμές προς χάρη της. 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα