15.9 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕ ΚΟΣΜΟ ΤΟ ΜΗΧΑΝΟΥΡΓΕΙΟ ΛΑΥΡΙΟΥ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕ ΚΟΣΜΟ ΤΟ ΜΗΧΑΝΟΥΡΓΕΙΟ ΛΑΥΡΙΟΥ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

Με ιδιαίτερη επιτυχία σημειώθηκε  ημερίδα για την ενημέρωση των δημοτών σχετικά με την ανάρτηση των κτηματολογικών διαγραμμάτων από την Κτηματολόγιο ΑΕ, την οποία διοργάνωσε ο Δήμος Λαυρεωτικής με την Ομοσπονδία Συλλόγων Οικιστών στο χώρο του Μηχανουργείου, χθες Κυριακή 20/11/2016, με προσέλευση εκατοντάδων ενδιαφερόμενων κατοίκων του Δήμου μας. Η ίδια εκδήλωση είχε πραγματοποιηθεί και την περασμένη εβδομάδα στο Πολιτιστικό Κέντρο Κερατέας.

Κεντρικός συντονιστής και ομιλητής της ημερίδας ήταν ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς, ενώ παρόντες ήταν ο Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Λαυρεωτικής Σ. Ιατρού, οι Αντιδήμαρχοι κ. Γ. Αποστολίδης κ. Τ. Τσίκλος και κ. Γ. Αδάμης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Σ. Ρόζης, Α. Μακρή, Μ. Μαθιουδάκης και Χ. Ζαγουρής. Η ενημερωτική συνάντηση συγκλήθηκε με στόχο να δοθούν απαντήσεις σε προβλήματα που ανέκυψαν κατά την ανάρτηση των κτηματολογικών διαγραμμάτων και ειδικότερα στα προβλήματα κατά την εφαρμογή του Ν. 719/77, αλλά και σε χαρακτηρισμούς  ιδιοκτησιών ιδιωτών ως δημόσιες ή δασικές.

Οι ενδιαφερόμενοι είχαν την ευκαιρία να θέσουν τα ερωτήματά τους και να πάρουν υπεύθυνες απαντήσεις από τους αρμόδιους.

Κατόπιν όχλησης του Δήμου μας προς την Κτηματολόγιο ΑΕ, έχει προταθεί ως θέμα στο προσεχές Δ.Σ. της Τρίτης 22/11/2016 η παράταση της ανάρτησης κατά 2 μήνες και στη συνέχεια θα υπάρχει το εύλογο χρονικό διάστημα ώστε να συγκεντρωθούν τα απαραίτητα συνημμένα έγγραφα και βεβαιώσεις από τους πολίτες. Παράλληλα, θα αναρτηθούν άμεσα στην ιστοσελίδα του Δήμου υποδείγματα ενστάσεων και αιτήσεων προς την Κτηματολόγιο ΑΕ και το Δασαρχείο.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Λουκάς σχετικά με την ενημερωτική εκδήλωση δήλωσε ότι: «Βασικός σκοπός του Δήμου είναι η υπεύθυνη ενημέρωση φορέων και πολιτών, προκειμένου να διευθετήσουν εντός των χρονικών περιθωρίων τις εκκρεμότητές τους και να αποφύγουν έτσι σοβαρές κυρώσεις και πρόστιμα, διεκδικώντας την απρόσκοπτη εφαρμογή του ευεργετικού Ν.719/77 και την επέκτασή του, εκτός από τη Δ.Ε. Κερατέας, και στη Δ.Ε. Λαυρεωτικής, καθώς και στην Τ.Κ. Αγ. Κωνσταντίνου.»

 

                                                                           

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα