17.6 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ

ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ

Πορεία διαμαρτυρίας με δυναμική συμμετοχή και παλμό πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης 30/9/2014 οι μαθητές των σχολείων της Αρτέμιδας για την έλλειψη μέσων μεταφοράς και το κτιριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν.

Ο Δήμαρχος Σπάτων – Αρτέμιδος κ. Δημήτριος Μάρκου, ο οποίος παρευρέθηκε στην πορεία, μίλησε στους μαθητές και τους γονείς και έδωσε μήνυμα απόλυτης στήριξης στον αγώνα που έχουν ξεκινήσει.

Ο κ. Μιχαηλίδης ανέγνωσε το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου και του Τοπικού Συμβουλίου τονίζοντας πως η ύπαρξη σχολικής μεταφοράς είναι πρωτίστως θέμα ασφάλειας για τα παιδιά.

Στο πλευρό των μαθητών βρέθηκαν και οι Αντιδήμαρχοι κ. Κρόκος Νικόλαος και κ. Λάμπρου Παναγιώτης , οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Δονάτος και κ. Τσαντήλας , οι τοπικοί σύμβουλοι κα Εμφιετζή Ελευθερία και κ. Μιχαηλίδης Νικόλαος  και φυσικά  η Ένωση Γονέων του Δήμου.

Ενωμένοι μαθητές, γονείς και δημοτική αρχή αποφάσισαν να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις εάν δεν υπάρξει άμεση επίλυση του προβλήματος.

 Γιατί οι αγώνες κερδίζονται μόνο με την συμμετοχή των πολιτών και της Δημοτικής Αρχής.  

 

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΣΠΑΤΩΝ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ

 

ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΠΑΤΩΝ-ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ

ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΤΙΣ 23/9/2014

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Για άλλη μια χρονιά εκατοντάδες μαθητές των Σπάτων και της Αρτέμιδας, αλλά και οι γονείς τους ταλαιπωρούνται καθώς δεν έχουν ακόμα ξεκινήσει (και κανένας αρμόδιος δεν γνωρίζει το πότε θα ξεκινήσουν) οι σχολικές μεταφορές.

Για τους μαθητές του δήμου μας είναι απολύτως αναγκαία η ύπαρξη σχολικών μεταφορών, καθώς οι αποστάσεις από τις σχολικές μονάδες είναι μεγάλες. Επιπλέον οι κεντρικοί οδικοί άξονες είναι ιδιαίτερα επικίνδυνοι καθώς δεν υπάρχουν πεζοδρόμια και φυσικά οι αστικές συγκοινωνίες δεν επαρκούν για τη μεταφορά των μαθητών.

Η ύπαρξη σχολικής μεταφοράς είναι πρωτίστως θέμα ασφάλειας για τα παιδιά.

Πάρα πολλές περιοχές στο Δήμο μας είναι αραιοκατοικημένες, δεν υπάρχουν πεζοδρόμια, δεν υπάρχει καν ασφαλτόστρωση και φυσικά υπάρχουν πολλά αδέσποτα ζώα. Για αυτό άλλωστε το λόγο οι χιλιομετρικές προβλέψεις της ΚΥΑ 24001/2013 σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν να ισχύσουν για τους μαθητές του Δήμου μας.

Απαιτούμε από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να μεριμνήσουν ώστε ΑΜΕΣΑ να ξεκινήσουν οι σχολικές μεταφορές. Για αυτό το σκοπό η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Σπάτων Αρτέμιδος διοργανώνει κινητοποίηση την Τρίτη 30/9 στις 8:30 στη διασταύρωση Λ Καραμανλή και Αρτέμιδος. Σε συνεργασία με τους γονείς θα κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις, κλείνοντας σε ένδειξη διαμαρτυρίας τα σχολεία του Δήμου, εάν δεν υπάρξει ταχύτατη επίλυση του προβλήματος.

Ζητάμε από το Υπουργείο Εσωτερικών, Μεταφορών, Περιφέρεια Αττικής και ΟΑΣΑ, για το διάστημα αυτό που ακριβώς με ευθύνη της πολιτείας δεν έχουν ξεκινήσει οι σχολικές μεταφορές, να βρουν μια λύση ώστε οι μαθητές και οι γονείς-συνοδοί τους που αναγκάζονται να χρησιμοποιούν την αστική συγκοινωνία για να μεταφέρονται προς και από το σχολείο, να μεταφέρονται δωρεάν.

Τέλος επειδή δεν μπορεί κάθε χρόνο να μπαίνουμε στην ίδια διαδικασία, και επειδή επαναλαμβάνουμε ότι οι σχολικές μεταφορές είναι πρωτίστως θέμα ασφάλειας των μαθητών, καλούμε την κυβέρνηση, την περιφέρεια και την ΚΕΔΕ σε συνεργασία, να δώσουν ολοκληρωμένη και μόνιμη λύση στο πρόβλημα των σχολικών μεταφορών που θα στηρίζεται στην ύπαρξη κατάλληλου δημόσιου φορέα.

Σπάτα

23/9/2014

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα