21.7 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΡΙΕΣ ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ ΣΤΗ 2η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΡΙΕΣ ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ ΣΤΗ 2η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ

Προ ενός έτους θεσπίστηκε η  Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου κάθε σχολικού έτους. Η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού συνδέεται με κεντρικό «θεματικό άξονα» ευρύτερου μαθησιακού/συμπεριφορικού πεδίου που υλοποιείται βιωματικά μέσα από το Σχολικό Αθλητισμό καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους.

Την ημέρα αυτή γίνεται επίσης η «εθιμική» έναρξη των Σχολικών Αγώνων (Αγώνες «ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ» και Πανελλήνια Πρωταθλήματα Λυκείων Ελλάδας & Κύπρου). Στις σχολικές μονάδες της χώρας δεν γίνονται μαθήματα αλλά διοργανώνονται αθλητικές και άλλες – επικουρικές ως προς το θεματικό άξονα – εκδηλώσεις.

Καθώς το 2016 είναι έτος διεξαγωγής Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων, ο θεματικός άξονας του σχολικού έτους 2015-2016 είναι «Σχολικός Αθλητισμός – Συμμετέχω και μαθαίνω τα Ολυμπιακά Ιδεώδη μέσα από τα Ολυμπιακά και τα Παραολυμπιακά Αθλήματα». Για το σχολικό έτος 2015-16 ως Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού ορίζεται η 5η Οκτωβρίου 2015.

Βασική επιδίωξη του σχολικού αθλητισμού στα Δημοτικά, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της χώρας είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετέχουν, να αποκομίζουν από την κάθε διοργάνωση τα ιδιαίτερα στοιχεία της ευρύτερης Παιδείας, που ο Αθλητισμός δύναται να προσφέρει μέσω της συμμετοχής, της προσπάθειας, του συναγωνισμού και της προσωπικής υπέρβασης.

Προς το σκοπό αυτό το 4ο δημοτικό σχολείο Ραφήνας, διοργάνωσε στο δημοτικό γήπεδο «Παναγιώτης Σκούφος», μια υπέροχη εκδήλωση με επίδειξη πολεμικών τεχνών, Καράτε, Τζούντο και Τάε Κβο Ντο, καθώς και ZUMBA, με συμμετοχή των τοπικών γυμναστηρίων, προσελκύοντας όλους τους μαθητές του σχολείου, που κατενθουσιάστηκαν απ’ την επίδειξη.

Τα παιδιά μοιράστηκαν σε τρεις ομάδες, όπου οι δάσκαλοι των πολεμικών τεχνών τους μύησαν στα μυστικά του κάθε αθλήματος.

Ξεχωρίσαμε την ομάδα Καράτε του δάσκαλου Γιάννη Μαθιόζογλου, ο οποίος και μας κάλεσε στην επίδειξη, αλλά και τις υπόλοιπες ομάδες (ας μας συγχωρήσουν οι δάσκαλοι που δεν γνωρίζουμε τα ονόματά τους) και τις δύο κυρίες Ανθή Καλαμπόγια και Φωτεινή Φρίγγη του γυμναστηρίου ΠΡΟΤΥΠΟ που ξεσήκωσαν το μαθητόσκοσμο με την επίδειξη ZUMBA (δε κρύβουμε ότι μαζί με τα παιδιά ενθουσίασαν και μας).

Θεωρούμε εξαιρετικά ωφέλιμη για τους μαθητές τη στροφή στον αθλητισμό,  άλλωστε οι αρχαίοι ημών πρόγονοι διατυμπάνιζαν το «νοῦς ὑγιής ἐν σώματι ὑγιεῖ» που μεταφράζεται στο: για να είναι ο νους υγιής, πρέπει και το σώμα να είναι υγιές και  συγχαίρουμε το διευθυντή του 4ου δημοτικού σχολείου Ραφήνας κ. Σταύρο Τσόνια και τους δασκάλους Ελένη Τάρλα της Α΄ τάξης, Ανδρομάχη Αγγέλη της Β΄, Σίσσυ Μπελτερτζή της Γ΄, Αμαλία Αγγέλου της Δ΄, Μαριλένα Παπαδημητρίου Ε΄ και Σοφία Νικολάου της ΣΤ΄, για την ως άνω εκδήλωση.

Καλή σχολική χρονιά!  

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα