25.3 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΡΑΦΗΝΑ-ΠΙΚΕΡΜΙ: ΓΥΡΩ-ΓΥΡΩ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΣΗ Ο ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ

ΡΑΦΗΝΑ-ΠΙΚΕΡΜΙ: ΓΥΡΩ-ΓΥΡΩ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΣΗ Ο ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ

Με τα πρόστιμα που επέβαλλε το ευρωπαϊκό δικαστήριο να τρέχουν από τις 15 Οκτωβρίου του 2015 με το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 3.640.000 ευρώ ανά 6μηνο καθυστέρησης λήψης μέτρων προς συμμόρφωση στην αναγκαιότητα επεξεργασίας των αστικών λυμάτων, στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ραφήνας-Πικερμίου επί του επίμαχου θέματος, επικράτησε για άλλη μια φορά η αντίληψη ότι δεν υπάρχει τίποτε πάνω στο οποίο θα μπορούσε να ληφθεί μια φρέσκια απόφαση που να λέει ξεκάθαρα ποια θέση υποστηρίζει ο δήμος.

Μάλλον άκαρπη χαρακτηρίζεται επίσης η σημερινή συνάντηση του δήμαρχου κ. Πιστικίδη, με τον υπουργό εσωτερικών, την Περιφερειάρχη Αττικής και υπευθύνους της ΕΥΔΑΠ, αφού ουσιαστικά δεν έβγαλε κανένα συμπέρασμα, καθώς όλοι οι εμπλεκόμενοι νίπτουν τας χείρας μη δίδοντας λύση στο σοβαρό αυτό θέμα.

Για πολλοστή φορά οι δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας, Βουδούρης, Μαυρουδής, Βασιλόπουλος ζήτησαν συζήτηση και λήψη απόφασης επί του θέματος, χωρίς να κατορθώσουν να πείσουν το δήμαρχο για την αναγκαιότητά της, παρότι ο όμορος δήμος Σπάτων-Αρτέμιδας που επισήμως έλαβε έγγραφο της ειδικής γραμματείας Υδάτων στο οποίο ζητείται απάντηση, (ερώτημα που δεν απαντήθηκε αν έχει λάβει κι ο δήμος Ρ-Π παρόμοιο έγγραφο), την περασμένη Παρασκευή συνεδρίασε και πήρε ακόμα μια φορά απόφαση κατά πλειοψηφία υπέρ της σύνδεσης με το ΕΕΛ της Ψυττάλειας.

Εν τούτοις στη Ραφήνα επιμένουν να μην αποφασίζουν, αλλά να αρκούνται στη παλαιότερη απόφαση επί θητείας Χριστόπουλου, που όχι μόνο θεωρείται ανεπίκαιρη, αλλά και παρωχημένη καθώς σχεδόν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι που την είχαν υπερψηφίσει δεν βρίσκονται πλέον στα έδρανα αυτής της δημοτικής αρχής.

Αξιοσημείωτη επίσης η απουσία των υποστηριχτών του ΟΧΙ στο Πλατύ Χωράφι ΝΑΙ στη Ψυττάλεια, που στο κοντινό παρελθόν δημιουργούσαν απίστευτες καταστάσεις στα δημοτικά συμβούλια και όχι μόνο, με φωνασκίες και προπηλακισμούς όποτε συζητιόταν το θέμα εκβιάζοντας ουσιαστικά τις αποφάσεις, όπως επίσης η χλιαρή παρέμβαση της δημοτικής συμβούλου κ. Τόκα, εν αντιθέσει με τις τότε δυναμικές παρεμβάσεις της υπέρ της Ψυττάλειας. Να υποθέσουμε ότι κάτι σημαίνουν όλα αυτά υπό το φόβο της κατακραυγής για τα πρόστιμα;   

Για άλλη μια φορά επίσης δεν έλειψαν τα επικριτικά σχόλια δημάρχου και δημοτικών συμβούλων στη ερώτηση-τοποθέτηση του δημοτικού συμβούλου της μειοψηφίας κ. Μαυρουδή, που επανέλαβε σταθερές απόψεις του επί του καυτού ζητήματος, σε βαθμό που ο κ. Μαυρουδής, αν και διατήρησε την ιώβεια ψυχραιμία του, να δηλώνει προσβεβλημένος απ’ τα λεκτικά υπονοούμενα που δέχτηκε.

Ατυχής χαρακτηρίζεται η αναφορά του δημάρχου στο ΕΕΛ του Θριάσιου πεδίου, όπου κατασκευάστηκε μεν, αλλά υπάρχει απροθυμία των κατοίκων να συνδεθούν.

Σιγή ασυρμάτου τήρησε η μείζων μειοψηφία, ενώ ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης έλαμψε δια της απουσίας του.

Αναρωτιέται κανείς αν έχουμε να περιμένουμε κάτι απ’ την επίσκεψη του δημάρχου κ. Πιστικίδη με αντιπροσωπεία της περιφέρειας Αττικής στη Κύπρο για να επισκεφτούν τους εκεί βιολογικούς.

Άποψή μας ότι όλα γίνονται σύμφωνα με την καινοφανή κυβερνητική πολιτική του ‘’εξάντλησα κάθε δυνατότητα’’, για να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια ή για να αποποιηθούν τις ευθύνες που καθένας έχει για τα πρόστιμα που θα γονατίσουν ακόμα περισσότερο το χειμαζόμενο ελληνικό λαό, για να καταλήξουμε εν τέλει σ’ αυτό που θέλαμε να αποφύγουμε, δηλαδή στο βιολογικό στα Πλατύ Χωράφι.  

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα