24.3 C
Athens
Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΡΑΦΗΝΑ: ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΑ, ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΙ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

ΡΑΦΗΝΑ: ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΑ, ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΙ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Ανήμερα Πρωτοχρονιάς κατά τα καθιερωμένα έγινε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στο δημαρχιακό μέγαρο Ραφήνας-Πικερμίου, μετά την επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό  Ναό της Παντοβασίλισσας Ραφήνας, με την ευλογία του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Μεσογαίας & Λαυρεωτικής κ.κ. Νικολάου και την παρουσία του αντιπεριφερειάρχη αν. Αττικής κ. Πέτρου Φιλίππου.

Ήταν μια ιδιαίτερη τελετή, καθώς ο εορτάζων δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου κ. Βασίλης Πιστικίδης, ουσιαστικά βρίσκεται στη διαδικασία παράδοσης του δημαρχιακού θώκου, κατόπιν προεκλογικής συμφωνίας με τον αντιδήμαρχο κ. Ευάγγελο Μπουρνούς. Μάλιστα το γεγονός επιβεβαιώθηκε όταν ο κ. Πιστικίδης απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Μητροπολίτη κ. Νικολάου είπε ότι θα παραδώσει την 1η Μαρτίου, με χαρακτηριστική την ατάκα του Σεβασμιοτάτου «Μη στεναχωρηθείτε καθόλου, αφού θα ξεκουραστείτε μεταβιβάζοντας τις ευθύνες…».

Εκ του λόγου αυτού η ομιλία του δημάρχου εκτός ενός συνηθισμένου απολογισμού έργου, υπήρξε συγχρόνως αποχαιρετιστήρια, με το κ. Πιστικίδη να δηλώνει ότι παρά την παραίτησή του θα παραμείνει παρών ασχολούμενος κυρίως με «τα δίκαια του δήμου» όπως τόνισε προσδιορίζοντάς τα σε δύο κυρίως τομείς, τα οφειλόμενα ανταποδοτικά οφέλη απ’ τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών στα Σπάτα και τη σχέση του δήμου με τον Οργανισμό Λιμένος Ραφήνας.

Αγιασμός και κοπή Βασιλόπιτας

Την ευλογία και τη κοπή της βασιλόπιτας έκανε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μεσογαίας & Λαυρεωτικής κ.κ. Νικόλαος, με την παρουσία όλων των ιερέων των διαφόρων ενοριών Ραφήνας και Πικερμίου. Όπως πάντα η ατάκα του Δεσπότη μας «δε γίνεται δουλειά έτσι»  όταν διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε μαχαίρι για να κόψει την πίτα, έγραψε!

Εμπνευσμένα ήταν επίσης τα όσα ανέφερε στην ολιγόλεπτη ομιλία του αμέσως μετά, όπου αναφερόμενος σε κεντρικό επίπεδο τόνισε ότι, η ενότητα του λαού έχει μεγαλύτερη δύναμη απ’ ότι όλη η πολιτική εξουσία. «ενωμένη η κοινωνία, είπε, μπορεί να βγάλει τεράστια ενέργεια και δύναμη. Κι’ αυτή η δύναμη είναι κρυμμένη. Μπορεί να μη φαίνεται, είναι όμως υπαρκτή». Και προς επιβεβαίωση των λόγων ανάφερε τη πρόσφατη ανακοίνωση του ΟΗΕ ότι το σύνολο των τροφίμων που καταλήγουν στις χωματερές παγκοσμίως ανέρχεται στα 570 δις, πολύ πάνω απ’ το χρέος της πατρίδας μας δηλαδή.  Επίσης αναφέρθηκε στη φυσική όπου όταν ενώνονται διάφορα σωμάτια η παραγόμενη ενέργεια δεν είναι αθροιστική, αλλά πολλαπλασιαστική. Που σημαίνει ότι αν ενωθούν 10 άνθρωποι η δύναμη δεν θα είναι 10πλάσια, αλλά 100νταπλάσια.

Απολογισμός – αποχαιρετισμός Δημάρχου Ρ-Π κ. Πιστικίδη  

Στα όσα έχουν επιτευχθεί τα δυόμιση χρόνια που βρίσκεται στο τιμόνι του δήμου ανέφερε ο κ. Πιστικίδης, με πρώτη τη δρομολόγηση μετά από χρόνια του ΚΕΛ στα όρια των δύο δήμων που θα παροχετεύει, δηλ. τους δήμους Σπάτων-Αρτέμιδος & Ραφήνας-Πικερμίου, τη λειτουργία δημοτικής δωρεάν συγκοινωνίας, τη κοινωνική πολιτική του δήμου σε όλους τους τομείς που παρουσιάστηκε ανάγκη μετά την οικονομική κατάρρευση της χώρας, την ανάπτυξη πολλών αθλητικών εγκαταστάσεων και εκδηλώσεων με κορωνίδα τον Αραφήνειο Δρόμο 5 & 10 χιλιομέτρων, την χρήση μετά από χρόνια του Πνευματικού κέντρου Ραφήνας  που αναδεικνύεται πλέον με αυξητική τάση σε κέντρο υψηλών προδιαγραφών πολιτιστικών εκδηλώσεων και τέλος στην οικονομική αυτάρκεια του δήμου που του επιτρέπει να χρηματοδοτεί έργα υποδομής. Τέλος ευχαρίστησε ιδιαιτέρως το Μητροπολίτη κ. Νικόλαο και τον αντιπεριφερειάρχη αν. Αττικής κ. Φιλίππου για την τιμή που του έκαναν να παραβρίσκονται αυτή τη μέρα κοντά του, όπως και τους συνεργάτες και συναδέλφους του δημοτικούς συμβούλους, τους υπαλλήλους του δήμου, τους ιεράρχες της περιοχής που ήταν όλοι παρόντες, τις αστυνομικές και λιμενικές αρχές και φυσικά τους δημότες Ραφήνας και Πικερμίου.

Τέλος κάλεσε τους επικεφαλής των παρατάξεων που ήταν παρόντες για ένα χαιρετισμό, σπάζοντας για πρώτη φορά τον αποκλεισμό που προϋπήρχε επί σειρά ετών, για μια τέτοια χειρονομία αβρότητας προς τη μειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου. Παρόντες ήταν οι δύο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κύριοι Γιώργος Χριστόπουλος και Ανδρέας Βασιλόπουλος, που έκαναν ένα μικρό χαιρετισμό.     

Ακολούθησαν τραγούδια απ’ τη χορωδία του ΚΑΠΗ Ραφήνας και την κρουστωδία του ΚΕΘΕΑ Παρέμβαση κι η όμορφη τελετή έκλεισε με τη βράβευση των εθελοντών του δήμου. 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα