24 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΚΛΕΙΣΤΟΣ: ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟΥ

ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΚΛΕΙΣΤΟΣ: ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟΥ

Η παράταξή μας ΄΄Σαρωνικός Συνεργασία΄΄ υπέβαλε αίτημα στο Δήμαρχο Σαρωνικού, Γιώργο Σωφρόνη, για την παραχώρηση του αμφιθεάτρου του Δημαρχείου, προκειμένου να πραγματοποιήσουμε ανοικτή εκδήλωση και συζήτηση για θέματα του Δήμου μας.

O κ. Σωφρόνης προέβη σε μια πρωτοφανή απόφαση: ΑΡΝΗΘΗΚΕ…

Και βέβαια κατανοούμε πλήρως το σκεπτικό της απόφασης αυτής. Κατανοήσαμε το σκεπτικό του πανικού τους από την πρώτη ανακοίνωση του ΄΄ Σαρωνικός Αύριο ΄΄ και από τις πρακτικές που τη συνόδευσαν. Πρακτικές φοβικές, βγαλμένες από το πιο απεχθές, το πιο αυταρχικό ΧΤΕΣ.

Δυστυχώς, αντιλαμβάνονται την εκλογική διαδικασία, ως διαδικασία πολεμική, ως διαδικασία εξόντωσης του ΄΄ εχθρού΄΄.

Στον αντίποδα στην παράταξή μας ΄΄ Σαρωνικός Συνεργασία΄΄, την αντιλαμβανόμαστε ως διαδικασία παράθεσης σχεδίου, διαλόγου και σύνθεσης προτάσεων και επιχειρημάτων, αφού θεωρούμε ότι ο μόνος αντίπαλος είναι τα προβλήματα των συνδημοτών μας και η εγκατάλειψη του Δήμου μας από την παρούσα Δημοτική Αρχή.

Δυστυχώς, αντιλαμβάνονται τις δημοτικές υποδομές ως κλειστή ιδιοκτησία, ως κλειστό φέουδο, αφού πολλές φορές χρησιμοποιήθηκε το γραφείο Δημάρχου για να φωτογραφηθεί με νέους υποψηφίους.

Στον αντίποδα, αντιλαμβανόμαστε τις δημοτικές υποδομές ως Εκκλησία του Δήμου, ως βήμα ανοικτό σε όλους και για όλους, αφού η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι κοιτίδα αμεσοδημοκρατίας και διαλόγου. Απόδειξη της πάγιας αυτής θέσης είναι ότι επί 24 χρόνια το Δημαρχείο, οι δημοτικές υποδομές, αλλά και ο εξοπλισμός του Δήμου ήταν στη διάθεση όλων ανεξαιρέτως των παρατάξεων, εν ονόματι της ενημέρωσης των πολιτών, της δημοκρατίας, και της γόνιμης αντιπαράθεσης προγραμμάτων και ιδεών. Χωρίς αλαζονικούς αποκλεισμούς, χωρίς  ιδιοκτησιακού τύπου συμπεριφορές.

Καλούμε τον κ. Σωφρόνη να επανεξετάσει τη διχαστική του στάση και να εγγυηθεί και αυτός με τη σειρά του, αυτό που υπηρετούμε χρόνια, ένα ήπιο προεκλογικό κλίμα, όπου ο μοναδικός κερδισμένος θα είναι ο Δήμος μας.

Τέλος, τον καλούμε να επανεξετάσει την απόφασή του, ως ένδειξη στοιχειώδους σεβασμού προς τους πολίτες, προς τη δημοκρατία, προς το διάλογο και προς τους ανθρώπους που δούλεψαν όλα τα προηγούμενα χρόνια για να δημιουργήσουν ένα Δημαρχείο ανοικτό και φιλικό προς όλους.

Ένα Δημαρχείο των Δημοτών!

 

 

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα