23.8 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣΕ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑ Η ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΣΤΟ Κ.Υ. ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

ΣΕ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑ Η ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΣΤΟ Κ.Υ. ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

«Η καλή συνεργασία αποδίδει έργο υπέρ της κοινωνίας» ήταν η διαπίστωση της Υποδιοικήτριας της 1ης ΥΠΕ κ. Χρυσάνθης Κισκήρα, η οποία παραβρέθηκε σήμερα Πέμπτη 26 Ιανουαρίου στη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του προσωπικού του Κ.Υ. Ραφήνας-Πικερμίου, στο προ ενός έτους ανακαινισμένο παρακείμενο αμφιθέατρο.

Ιδιαίτερη διάσταση στην εκδήλωση έδωσε η κρουστωδία των παιδιών του ΚΕΘΕΑ Παρέμβαση, που βρίσκεται εντός των ορίων της μεγάλης έκτασης όπου και το Κ.Υ., που έψαλαν τα κάλαντα και τραγούδησαν δύο ακόμα τραγούδια, με το τελευταίο σε δικούς τους στίχους που περιγράφουν τον αγώνα που δίνουν και τη περηφάνεια που νιώθουν ότι άφησαν πίσω το θάνατο και προχωρούν μπροστά στη ζωή, που συγκίνησε το ακροατήριο που τους χειροκρότησε θερμά.   

Φέτος η κοπή της πίτας έγινε σε ιδιαίτερα εορταστικό κλίμα, αφού το κέντρο μπήκε σε 24ωρη εφημερία απ’ τη 1η Ιουνίου του 2016 κατόπιν απόφασης της κ. Κισκήρα, με την παρουσία της να σηματοδοτεί το μεγάλο ενδιαφέρον της διοίκησης της 1ης ΥΠΕ για το εν λόγω κέντρο.

Η παρουσία των πρώην, διοικητή και υποδιοικητή της 1ης ΥΠΕ κ. Βασίλη Κονταζαμάνη και Σωτήρη Ζώτου αντίστοιχα, επί ημερών των οποίων έγινε η ανακαίνιση – αναβάθμιση του κέντρου απ’ τη μεγάλη δωρεά του κ. Αθανασίου Μαρτίνου, όπως κι η παρουσία του δημάρχου Ραφήνας-Πικερμίου κ. Βασίλη Πιστικίδη και του πρώην δημάρχου κ. Γιώργου Χριστόπουλου, συνέτειναν στην ανάδειξη των άριστων αποτελεσμάτων που φέρνει η καλή συνεργασία των εκάστοτε διοικήσεων όταν η μία συνεχίζει και επαυξάνει το έργο των προηγούμενων.

Μάλιστα η κ. Κισκήρα αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην καλή συνεργασία που είχε απ’ την εποχή που ήταν αντιπεριφερειάρχης αν. Αττικής με τον προκάτοχό της στη 1η ΥΠΕ κ. Ζώτο και τον κ. Χριστόπουλο πρώην δήμαρχο για το συγκεκριμένο κέντρο, όσο και σήμερα με τον δήμαρχο Ρ-Π κ. Πιστικίδη ο οποίος όπως είπε κράτησε το λόγο του σε ότι υποσχέθηκε, ώστε να υπάρξει δημοτική συγκοινωνία που συνδέει το Κ.Υ. με όλες τις περιοχές των δύο δημοτικών κοινοτήτων, Ραφήνας και Πικερμίου, αλλά και στη συμβολή του δήμου σε πολλές παροχές προς το Κ.Υ. όπως η διαμόρφωση του εκτεταμένου περιβάλλοντος χώρου, αλλά και η κατασκευή φωτεινής επιγραφής με το σήμα ΕΦΗΜΕΡΕΥΕΙ, που έλειπε αν και ήταν απολύτως απαραίτητο.

Επίσης αναφέρθηκε στη μεγάλη δωρεά του κ. Μαρτίνου, ο οποίος επίσης έχει ολοκληρώσει το κτιριακό συγκρότημα του Τοπικού Ιατρείου της Σκάλας Ωρωπού, για το οποίο η ίδια δίνει καθημερινό αγώνα να ενισχύσει με το απαραίτητο προσωπικό ώστε να εξυπηρετήσει μια περιοχή που ιδίως τους καλοκαιρινούς δήμους πιέζεται πληθυσμιακά.

Λεπτομερώς αναφέρθηκε στις άοκνες προσπάθειες που κατέβαλε ώστε το εν λόγω κέντρο να μπει σε 24ωρη εφημερία και μάλιστα ενισχυμένη απ’ τη Παρασκευή μέχρι τη Δευτέρα το πρωί και όλες τις αργίες, όπως και καταβάλει για την καλή λειτουργία επίσης όλων των Κ.Υ. της αν. Αττικής.

Ανέφερε επίσης την υλοποίηση κάποιων οραμάτων που είχε ως νεοδιορισμένη στο σύστημα υγείας, τότε που τη φώναζαν «η μικρή» και όντως ήταν μικρή όπως είπε, μεταξύ των οποίων ένα μοναδικό οδοντιατρικό κέντρο στη Λένορμαν που σε ποσοστό 80% εξυπηρετεί παιδιά, ακόμα και ορθοδοντικά, όχι μόνο της 1ης ΥΠΕ αλλά και άλλων ΥΠΕ, αφού δεν υπάρχει όμοιό του. Μάλιστα η μικρή καθυστέρηση άφιξής της οφειλόταν στην επίσκεψή της στη εν λόγω μονάδα της Λένορμαν.    

Με τη σειρά του ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου κ. Βασίλης Πιστικίδης, ανέφερε ότι η δημοτική του αρχή, έχει αγκαλιάσει το εν λόγω κέντρο, υλοποιώντας πλείστα όσα αιτήματα μπορεί να αναλάβει ο δήμος και μάλιστα σε εποχές με πολύ σφιχτό προϋπολογισμό λόγω λιτότητας.

Επίσης ευχαρίστησε την κ. Κισκήρα για τη παραχώρηση στο δήμο Ραφήνας-Πικερμίου των αθλητικών εγκαταστάσεων, ποδοσφαιρικού γηπέδου και κλειστού γυμναστηρίου, όπου ανακαινίστηκαν εκ βάθρων απ’ τον κ. Μαρτίνο επίσης, αλλά κι ενός ακόμη χώρου ικανού να στεγάσει ένα μουσείο, όπου θα αναφέρεται η ιστορία του προπολεμικού Σανατορίου που έπαιξε σημαντικό ρόλο την εποχή της αντίστασης κατά της γερμανικής κατοχής, της ιστορίας των Λιγνιτωρύχων της Διασταύρωσης και παιδικών παραδοσιακών παιχνιδιών,  ώστε να δημιουργηθεί στην περιοχή ένα σύμπλεγμα Αθλητισμού-Πολιτισμού και Υγείας, αλλάζοντας τελείως τη μορφή της.

Απ’ τη πλευρά της η υπεύθυνη του κέντρου κ. Αντωνία Δημητρίου, ευχαρίστησε τόσο την κ. Χρυσάνθη Κισκήρα που υπέγραψε την 24ωρη εφημερία του Κ.Υ. που αποτέλεσε βασικό αίτημα μετά την παράδοση του ανακαινισμένου Κ.Υ. το Γενάρη του 2015, τον πρώην διοικητή της 1ης ΥΠΕ κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη που υπέγραψε όλα τα προαπαιτούμενα έγγραφα για την αποδοχή της μεγάλης δωρεάς του κ. Μαρτίνου και την αδειοδότηση του έργου και τον δήμαρχο Ρ-Π κ. Βασίλη Πιστικίδη που στάθηκε αρωγός τα δύο τελευταία χρόνια σε κάθε αίτημα που του απηύθυνε.

Επίσης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους συντελεστές αυτής της εορταστικής εκδήλωσης που έγινε με τη συνδρομή πολλών φορέων, όπως η προσφορά της πίτας και ένα ασημένιο γούρι για τον τυχερό της χρονιάς απ’ τη πρόεδρο της ΕΣΤΙΑΣ για άτομα με νοητική υστέρηση κ. Έφη Προκοπάκη, το φούρνο Βενέτη που πρόσφερε αλμυρές λιχουδιές και την κ. Ιφιγένεια Βαρδοπούλου που ανέλαβε τη διαμεσολάβηση, τη κ. Αναστασία Φράγκου που προσέφερε κόκκινο και άσπρο κρασί της οινοποιίας της και την γράφουσα για τη διοργάνωση της εκδήλωσης.

Ιδιαίτερα δε ευχαρίστησε τον κ. Μαρτίνο, απευθυνόμενη στον εκπρόσωπό του κ. Βασίλη Περγάλια, για το συνεχές και αδιάλειπτο ενδιαφέρον του για το Κ.Υ. που χάρη στη μεγάλη δωρεά του αποτελεί πρότυπη μονάδα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Διαπίστωση που επιβεβαίωσε ο κ. Περγάλιας που δήλωσε ότι ο κ. Μαρτίνος παρότι επιθυμούσε να παραβρεθεί, δεν μπόρεσε λόγω αυξημένων υποχρεώσεών του.

Αυξητική τάση χρηστών ΠΦΥ του Κ.Υ. Ρ-Π

Τα στοιχεία που παρουσίασε η κ. Δημητρίου για την αυξητική τάση εξυπηρέτησης ασθενών και ασφαλισμένων, που παρατηρήθηκε μεταξύ των ετών 2015/2016 ήταν συγκλονιστικά, αφού δείχνουν αύξηση 24,5% ήτοι γύρω στις 19 χιλιάδες επιπλέον χρήστες ΠΦΥ. Ανέφερε επίσης ότι το δυναμικό του Κ.Υ. ανέρχεται σε 33 γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων και 34 υπαλλήλους νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού.

Επίσης αναφέρθηκε στην αυξημένη εφημερία από Παρασκευή έως Δευτέρα και όλες τις αργίες, με 2 ιατρούς Γενικής Ιατρικής – Παθολογίας, καρδιολόγο, παιδίατρο, βιοπαθολόγο, ακτινολόγο και οδοντίατρο, που σημαίνει ασφαλή διάγνωση ώστε να αποφεύγεται η άσκοπη διακομιδή στα νοσοκομεία. Ευχήθηκε δε η εν λόγω εφημερία να επεκταθεί και στις υπόλοιπες μέρες και κατά το δυνατό μελλοντικά ενισχυμένη με περισσότερες ειδικότητες, με περαιτέρω αποσυμφόρηση των κεντρικών μονάδων (νοσοκομεία) από ελαφρά σχετικά περιστατικά που μπορούν να αντιμετωπιστούν στο εν λόγω κέντρο, λόγω και των άρτια εξοπλισμένων εργαστηρίων του.

Η κοπή της πίτας

Ο Πανοσιολογιότατος αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Παπαθανασίου, ιεροκήρυκας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, διευθυντής του ιδιαίτερου γραφείου του Σεβασμιοτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερωνύμου, δίνοντας μια επιπλέον επίσημη νότα στην εορταστική εκδήλωση, ευλόγησε και έκοψε το πρώτο κομμάτι της πίτας του Χριστού – Αγ. Βασιλείου και όλων των Αγίων, εκπροσωπώντας όπως τόνισε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και τον Μητροπολίτη Μ&Λ. Παράλληλα πριν την ευλογία αναφέρθηκε με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια για την προσπάθεια που καταβάλλουν γιατροί, νοσηλευτές και λοιποί υπάλληλοι, στην εξυπηρέτηση των συνανθρώπων μας στο ευαίσθητο τομέα της υγείας, έκανε μια μικρή αναφορά στον Μέγα Βασίλειο, γιατρό επίσης και έκλεισε μ’ ένα χαρακτηριστικό ανέκδοτο που κέρδισε αυθόρμητα γέλια.  

Στη συνέχεια η κ. Κισκήρα έκοψε το κομμάτι για την 1η ΥΠΕ και το Κ.Υ. Ρ-Π, ακολούθησε ο Δήμαρχος κ. Πιστικίδης ο οποίος ωστόσο αρκέστηκε να παροτρύνει την κ. Κισκήρα να συνεχίσει τη κοπή ονοματίζοντας και δίνοντας κάθε κομμάτι στον δικαιούχο.

Τέλος ο δήμαρχος τράβηξε ένα λαχνό που ανέδειξε το τυχερό υπάλληλο της χρονιάς που κέρδισε εκτός απ’ το ασημένιο γούρι και ημέρες άδειας αυξημένες κατά μία απ’ την κ. Κισκήρα. Ο φετινός νικητής είναι ο ιατρός ΩΡΛ κ. Ελισαίος Καλπακτσόγλου, που ήταν απών, αλλά τυχερός.

Παρόντες επίσης ο πρόεδρος του Δ.Σ. Ρ-Π κ. Δημήτρης Μισοκοίλης, οι αντιδήμαρχοι κα Δήμητρα Τσεβά και κος Βαγγέλης Μπουρνούς, οι δημοτικοί σύμβουλοι κος Γιώργος Χαχολάκης και κα Αμαλία Τόκα. 

Τέλος ακολούθησε η ξενάγηση της υποδιοικήτριας κ. Κισκήρα στις εγκαταστάσεις του παρακείμενου Κ.Υ. απ’ τη κ. Δημητρίου και το δήμαρχο Ρ-Π κ. Πιστικίδη. Αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία. 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα