19.2 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΥΓΡΩΝ ΚΑΙ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΥΓΡΩΝ ΚΑΙ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

Κοινή σύσκεψη πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Διονύσου Διονύσης Ζαμάνης με τον Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Πέτρο Φιλίππου, την Πέμπτη 29 Ιανουαρίου στο δημαρχείο Διονύσου, με κύριο θέμα τον προγραμματισμό των έργων στο Δήμο Διονύσου ενόψει της ψήφισης του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Αττικής και της κατάρτισης του νέου ΕΣΠΑ για την προγραμματική περίοδο 2014-2020.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Υποδομών, Χωροταξίας και Πολεοδομίας Ευάγγελος Λυρούδιας ανέφερε την ιεράρχηση των προτεραιοτήτων στα έργα του δήμου και  ενημέρωσε τον  Αντιπεριφερειάρχη για το στάδιο στο οποίο βρίσκεται το κάθε έργο ξεχωριστά, καθώς και για τις ώριμες και ολοκληρωμένες μελέτες που ήδη υπάρχουν και μπορούν να ενταχθούν στο νέο ΕΣΠΑ.

Ο κ. Δ. Ζαμάνης ζήτησε από τον Αντιπεριφερειάρχη να γίνουν προσπάθειες ώστε να  υπαχθούν  τα περισσότερα έργα  σε χρηματοδότηση, τονίζοντας ότι ο Δήμος Διονύσου έχει πολλές ελλείψεις σε βασικές υποδομές  και ιδιαίτερα σε έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, κατασκευής σχολικών μονάδων αλλά και στο μείζον πρόβλημα της αποχέτευσης ακαθάρτων. Έκανε ειδική αναφορά για την ανάγκη δημιουργίας αγωγού απορροής στη Δημοτική Κοινότητα του Αγίου Στεφάνου καθώς και για τις ενέργειες του Δήμου για ένταξη σε νέα χρηματοδοτικά κοινοτικά  προγράμματα, με χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό του ΤΥΠΕΤ Αγίου Στεφάνου.

Από την πλευρά του ο κ. Π. Φιλίππου ανέφερε  ότι ο Προγραμματισμός της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής  περιλαμβάνει την κατασκευή  σημαντικών  έργων υποδομής, την επίλυση του μείζονος σημασίας ζητήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων καθώς και πρωτοβουλίες που έχουν ως κύριο άξονα τα κοινωνικά ζητήματα. Στο πλαίσιο αυτό,  είπε,  πραγματοποιεί σειρά επαφών  με τους Δημάρχους της Ανατολικής Αττικής. Ενημέρωσε επίσης τον Δήμαρχο για το συνέδριο που διοργανώνει η Περιφέρεια Αττικής για τη διαχείριση των απορριμμάτων και το οποίο θα πραγματοποιηθεί μέσα στον Φεβρουάριο.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Ανατολικής Αττικής Στέλιος Κοροβέσης και Ιωάννα Στεργίου, ο διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών της ΠΕΑΑ Αττικής  Γιάννης Ασπρουλάκης και η Ειδική Σύμβουλος του Δημάρχου Σοφία Ευστρατίου.

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα