26.5 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣΤΗΝ 6Η ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΩΦΡΟΝΗΣ

ΣΤΗΝ 6Η ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΩΦΡΟΝΗΣ

Ο Δήμαρχος Σαρωνικού, κ. Γιώργος Σωφρόνης, έλαβε μέρος στις εργασίες της 6ης ετήσιας συνδιάσκεψης της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, που πραγματοποιήθηκε στις 3 και 5 Νοεμβρίου στο Ναύπλιο.

Η συνδιάσκεψη, με τίτλο «Ναύπλιο 2016: Η Αυτοδιοίκηση ενωμένη με το βλέμμα στο μέλλον της Ευρώπης», διοργανώθηκε από την Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος, σε συνεργασία με την Ελληνογερμανική Συνέλευση, την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Δήμο Ναυπλιέων.

Στο πλαίσιο των εργασιών της συνδιάσκεψης πραγματοποιήθηκαν σειρά ενημερωτικών δραστηριοτήτων και συναντήσεων, στις οποίες εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης των δύο χωρών είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν εμπειρίες και παραδείγματα βέλτιστων πρακτικών, σε θέματα βιώσιμης αγροτικής και τουριστικής ανάπτυξης, διαχείρισης αποβλήτων, ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας σε τοπικό επίπεδο, κ.ά. Επίσης, συζητήθηκαν εμπειρίες και πρακτικές σε θέματα διαχείρισης της μετανάστευσης.  Οι εργασίες της συνδιάσκεψης επισφραγίστηκαν με την υπογραφή Κοινής Διακήρυξης από εκπροσώπους αυτοδιοικητικών θεσμών των δύο χωρών.

Η Ελληνογερμανική Συνέλευση δημιουργήθηκε το 2010 και αποτέλεσε τη βάση για την ανάπτυξη ενός δικτύου δήμων και περιφερειών, που λειτουργεί με στόχο την ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών μεταξύ Ελλήνων και Γερμανών εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης. Στόχος της είναι επίσης η ενθάρρυνση της διμερούς συνεργασίας στην αντιμετώπιση πρακτικών προβλημάτων και προκλήσεων που αντιμετωπίζει η τοπική αυτοδιοίκηση.

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα