28.2 C
Athens
Τρίτη, 2 Ιουλίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣΤΟ ΒΟΥΝΟ ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ ΓΙΟΡΤΑΣΤΗΚΕ Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ

ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ ΓΙΟΡΤΑΣΤΗΚΕ Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ

Στα Περιβολάκια Ραφήνας, ψηλά στο βουνό βρίσκεται το γραφικό ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία που κατασκευάστηκε απ’ τους ευλαβείς οικιστές του ομώνυμου συλλόγου. Εκεί χθες παρακολούθησαν το Μεγάλο Εσπερινό εκτός απ’ τους πολυπληθείς οικιστές των γειτονικών συλλόγων, πολλοί Ραφηνιώτες, ο δήμαρχος Ρ-Π κ. Πιστικίδης κι οι αντιδήμαρχοι κα Τσεβά και κοι Παλπατζής και Μπουρνούς, ο κ. Γιώργος Γιάννακας με διακριτική παρουσία ως εκπρόσωπος του κ. Θανάση Μαρτίνου χορηγού του κεράσματος του συλλόγου, αρκετοί πρόεδροι όμορων συλλόγων και πολλοί προσκυνητές.

Το Μεγάλο Εσπερινό τέλεσε ο πατήρ Αντώνιος Κασελάκης, με τους πρωτοψάλτες Δημήτριο Συρεγγέλα και Σωτήρη Χαμακιώτη στην υπέροχη ψαλμωδία. Στον πανηγυρικό της ημέρας ομιλητής ήταν ο ελλογιμώτατος καθηγητής-ιατρός κ. Ευάγγελος Κοτσιομήτης,  ο οποίος δεν παρέλειψε να συνδυάσει τα όσα συμβαίνουν στη γείτονα Τουρκία με τις προφητείες του Αγίου Παϊσίου.

Ως καλός οικοδεσπότης ο πρόεδρος του συλλόγου Προφήτη Ηλία Ευάγγελος Συρεγγέλας εκτός του ότι υποδέχτηκε ευγενικά τους πάντες, δε παρέλειψε να ευχαριστήσει τους προσκυνητές που για άλλη μια φορά κατέκλυσαν το εκκλησάκι, όσους βοήθησαν και πρόσφεραν για την υλοποίηση της πανήγυρης, το τοπικό τύπο και ιδιαιτέρως τον κ. Θανάση Μαρτίνο για την προσφορά του κεράσματος των παραβρισκόμενων και τη δωρεά 100 καθισμάτων στο Ναΐσκο.

Η ευλογία του Προφήτη Ηλία ας γίνει σκέπη και βοήθεια των πιστών και του χρόνου.   

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα