26.1 C
Athens
Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΣΙΓΓΑΝΩΝ ΣΤΟ ΖΕΦΥΡΙ

ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΣΙΓΓΑΝΩΝ ΣΤΟ ΖΕΦΥΡΙ

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το πρωί της 1ης Φεβρουαρίου στον χώρο που στεγάζεται ο Σύλλογος «Φιλική Εταιρεία Ελλήνων Τσιγγάνων» στο Ζεφύρι, μετά από πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής Γιάννη Βασιλείου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου, ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, ο Δήμαρχος Αχαρνών Γιάννης Κασσαβός, στελέχη της Περιφέρειας Αττικής και των δύο δήμων, καθώς και το Δ.Σ. του Συλλόγου «Φιλική Εταιρεία Ελλήνων Τσιγγάνων» και πολλοί Ρομά.

Αφορμή για τη σύσκεψη υπήρξαν οι πλημμύρες που παρατηρούνται κατά τη διάρκεια των έντονων βροχοπτώσεων του φετινού χειμώνα λόγω του ρέματος της Εσχατιάς, για το οποίο και οι δύο Αντιπεριφερειάρχες δεσμεύθηκαν ότι θα ολοκληρωθεί άμεσα ο καθαρισμός του για την αποφυγή ανάλογων φαινομένων στο μέλλον και θα προωθηθούν οι μελέτες που έχουν εκπονηθεί για τη διευθέτηση του συγκεκριμένου ρέματος.

Επισημάνθηκε ωστόσο, ότι ένα από τα μεγάλα προβλήματα που πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστούν είναι η συνεχής απόρριψη σκουπιδιών και ογκωδών αντικειμένων από τους περίοικους εντός του ρέματος, γεγονός που δυσχεραίνει την κατάσταση και υποβαθμίζει ακόμα περισσότερο την περιοχή και ζητήθηκε από όσους διαμένουν στο σημείο γύρω από το ρέμα να συνεργαστούν και να αποθέτουν τα απορρίμματα στους κάδους που θα τοποθετηθούν πλησίον του ρέματος.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι του συλλόγου «Φιλική Εταιρεία Ελλήνων Τσιγγάνων, έθεσαν υπόψη των Αντιπεριφερειαρχών και των Δημάρχων τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους και κυρίως το μείζον θέμα της υποβάθμισης της περιοχής που ζουν και έλαβαν τη διαβεβαίωση από τους Αντιπεριφερειάρχες Δυτικής και Ανατολικής Αττικής ότι θα προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες – στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους – για την υλοποίηση έργων που θα συμβάλουν στην αναβάθμιση της περιοχής και ότι θα εξετάσουν όλες τις δυνατότητες για την ένταξη των Ρομά σε προγράμματα που θα πραγματοποιήσει η Περιφέρεια Αττικής μέσω του νέου ΕΣΠΑ για τη στήριξη της κοινωνίας κυρίως στους τομείς της καταπολέμησης της φτώχειας και της ανεργίας και τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους.

Αξίζει να σημειωθεί δε ότι – όπως οι ίδιοι επισήμαναν – αυτή ήταν η πρώτη φορά που εκπρόσωποι της Περιφέρειας Αττικής επισκέφθηκαν την περιοχή τους. 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα