20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣΥΜΜΑΧΙΑ ΛΑΜΠΡΙΝΟΥ-ΒΑΜΒΟΥΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΔ ΚΡΗΤΗΣ-ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΛΑΜΠΡΙΝΟΥ-ΒΑΜΒΟΥΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΔ ΚΡΗΤΗΣ-ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Τη συμμαχία τους για την διεκδίκηση της ΠΕΔ Κρήτης με επικεφαλής τον. Β. Λαμπρινό, επιστέγασαν στην ουσία κατά τη σημερινή τους συνάντηση στη Λότζια οι δήμαρχοι Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός και Χανίων Τάσος Βάμβουκας. Αν και στις δηλώσεις τους οι δύο δεν αναφέρθηκαν στο συγκεκριμένο γεγονός, έκαναν λόγο για την ανάγκη συνεργασίας μεταξύ των δήμων του νησιού και ιδιαίτερα των δύο μεγαλύτερων.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου σε δηλώσεις του ανέφερε ότι «για εμάς, προέχει ο «συγκρητισμός» και θέλουμε να αποδείξουμε ότι αυτή η συνεργασία που ξεκινά σήμερα θα διαρκέσει και στο μέλλον. Τα προβλήματα είναι κοινά και θέλουν αντιμετώπιση απ” όλους μας». Ακόμη ο κ. Λαμπρινός σημείωσε ότι ανέλυσαν την υφιστάμενη κατάσταση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε σχέση με την κεντρική κυβέρνηση, τις δυνατότητες που έχουν να διεκδικήσουν περισσότερα πράγματα «και αυτό προϋποθέτει κάποια οργάνωση στα πλαίσια των οργάνων που αφορούν την Αυτοδιοίκηση».

Ο δήμαρχος Χανίων κ. Βάμβουκας από την πλευρά αναφέρθηκε στη σημασία που έχει η συνεργασία των δήμων του Βόρειου Άξονα της Κρήτης, των δύο μεγαλύτερων δήμων του νησιού, αλλά και γενικότερα όλων των δήμων, και τον ρόλο που καλούνται να διαδραματίσουν στον συντονισμό των ενεργειών και προσπαθειών, αφού, όπως τόνισε, η Κρήτη είναι ενιαία έχει κοινά προβλήματα και πολύ μεγάλες ευκαιρίες.

Επίσης είπε ότι γι” αυτό χρειάζεται καλός συντονισμός και πρόσθεσε:

«Με πνεύμα συνεργασίας, ξεπερνώντας αγκυλώσεις του παρελθόντος, είμαστε εδώ για να τα προχωρήσουμε».

Να σημειωθεί ότι αντίπαλος του κ. Λαμπρινού για την ΠΕΔ Κρήτης αναμένεται να είναι ο δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργης Μαρινάκης ο οποίος έχει τη στήριξη και του πρώην δημάρχου και νυν επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Ηρακλείου, Γιάννη Κουράκη.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα