17.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣΥ ΕΙΠΑΣ ΠΕΡΙ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ ΚΥΡΙΕ ΜΠΟΥΡΝΟΥΣ

ΣΥ ΕΙΠΑΣ ΠΕΡΙ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ ΚΥΡΙΕ ΜΠΟΥΡΝΟΥΣ

Ευτυχώς κ. Μπουρνούς επιβεβαιώνεται με την επιστολή σας όλα όσα αναφέρθηκαν στο ρεπορτάζ «ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ – ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΕΝΤΕΚΤΗΡΙΟΥ ΟΧΥΡΟΥ ΑΠΟ ΔΟΠΑΠ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ» που αναρτήθηκε στο kirkinews.gr.

Στην προσπάθειά σας να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα για τη χαριστική αυτή ενοικίαση, την οποία εσείς ονομάσατε σκάνδαλο, εγώ δεν χρησιμοποίησα αυτή τη λέξη, εμπλέκετε απίθανα και τελείως άσχετα πράγματα. Δεν θα σας ακολουθήσω, αφήνω να σας κρίνουν οι αναγνώστες-δημότες Ραφήνας-Πικερμίου.

Προσωπικά αισθάνομαι περήφανη ότι βγάζω στην επιφάνεια διαχειριστικά θέματα του δήμου, που φαίνεται ότι αποβαίνουν εις βάρος της τοπικής κοινωνίας και αυτό θα συνεχίσω να κάνω.

Προσχωρήστε εσείς τη χρηστή διοίκηση του δήμου σύμφωνα με τα δικά σας κριτήρια και αφήστε σ’ εμένα τη δημοσιογραφική κριτική για όσα καλά πραγματοποιείτε, κυρίως όμως για όσα στραβά, που πιθανά ξεφεύγουν της προσοχής σας.  

Ακολουθεί η επιστολή του κ. Μπουρνούς:

Κα Ραγκούση

Επειδή η μικροπολιτική έχει αντικαταστήσει την πραγματική συνεισφορά των ανθρώπων που απασχολούνται αφιλοκερδώς στα κοινά και προσπαθούν να είναι σε διαρκή προσφορά, δεν θεωρώ πρέπει να σας ακολουθήσω, αλλά οφείλω να τοποθετηθώ απέναντι στους πολίτες  και όχι απέναντι στις αβασάνιστες αιτιάσεις σας.

 Εσείς ασχολείστε με την παρακολούθηση των κοινών –όχι όμως αφιλοκερδώς.Επομένως η θέση εκκίνησης μας δεν είναι ίδια. Προσωπικά με την ενασχόλησή μου με τα κοινά δημιούργησα οικονομικό έλλειμμα στην οικογένεια μου αλλά τεράστιο ηθικό απόθεμα ικανοποίησης να βλέπω να προοδεύει ο τόπος μας.

Επανερχόμενος στην ουσία για δήθεν « χαριστικές» συμβάσεις, εχω να πω τα εξής:

Τεράστια η προσφορά σας στην κοινωνία μας. Αλλά ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με την πραγματικότητα. Για να αντιληφθείτε το μέγεθος του «χαρίσματος» αλλά και της πλάνης σας, αναλογιστείτε την περίπτωση της Αρετούσα τότε που ο Ο.Σ.Κ.Ε. επενδύοντας χρήματα  ( αν δεν κάνω λάθος περίπου 30.000.000 αλησμόνητες δραχμές) παρέδωσε σε κοινή χρήση στους πολίτες του δήμου το κόσμημα της  ΑΡΕΤΟΥΣΑΣ. Σε ανταπόδοση ο τότε δήμος Ραφήνας παραχώρησε παρακαλώ άνευ οποιουδήποτε αντιτίματος την χρήση επί 12 συναπτά έτη.

Και τότε όμως γράφατε μύδρους για σκανδαλώδεις αποφάσεις αλλά είσασταν σε αντιδιαμετρική θέση με το Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και τους πολίτες που απολάμβαναν το όμορφο τοπίο με συμφέρουσες τιμές και κυρίως πλημμυρισμένοι από αγάπη για τους συνανθρώπους μας.

 Έτσι γνώρισαν τον γείτονά τους. Έτσι έπαιξαν τα παιδιά τους Έτσι δημιούργησαν φιλίες. Γκρινιάζατε και τότε  -αν ενθυμίστε- αλλά δεν τολμούσατε να πείτε για σκάνδαλο.

Τώρα που ένας ιδιώτης επένδυσε πολλά χρήματα και έκανε μαγαζί την παράγκα του Καραγκιόζη, πληρώνοντας –αλήθεια λέτε εδώ- ένα μικρό αντίτιμο –αλλά όχι μηδενικό όπως στην Αρετούσα και συγχρόνως αγκάλιασε βρήκε ανταπόκριση από τους ανθρώπους της Αντισφαίρισης και τους θαμώνες του ΟΧΥΡΟΥ, πάλι ανακαλύψατε το «σκάνδαλο του αιώνα».

¨Όλοι αυτοί εργαζόμενοι -γιατί αυτό είναι και όχι επιχειρηματίες – μαζί μετα παιδιά αντισφαίρισης, όλοι μαζί μεθαύριο θα βάψουν τα οικήματα αλλά κάποιοι άλλοι θα μείνουν σπίτια τους και θα κριτικάρουν.

ΑΥΤΗ Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΥΤΟΥΣΙΑ ΣΤΟΝ ΔΟΠΑΠ, στον ΔΗΜΟ και στους ΠΟΛΙΤΕΣ και αύριο θα τιμολογηθεί διαφορετικά.

Όμως και στο θέμα της ηλεκτροδότησης πάλι σφάλετε.

Παρ’ ότι η σύμβαση αναφέρει στο ενοίκιο το κόστος της ηλεκτροδότησης από την Παρασκευή έχει δοθεί εντολή στη ΔΕΗ να προβεί σε τοποθέτηση ανεξάρτητου μετρητή ρεύματος και όχι ενδιάμεσου- για να αξιολογηθεί από τα δυο μέρη το κόστος ηλεκτροδότησης και αν είναι σημαντικό το κόστος των φώτων,  της μηχανή του καφέ και του ψυγείου βιτρίνα να συμβάλλει επιπλέον ο επιχειρηματίας.

Κάντε πραγματικά λίγο υπομονή. Αυτή η δημοτική αρχή δεν έχει δεσμεύσεις και επιταγές που κάποιοι περιμένουν να εξαργυρώσουν. Αν αποδειχθεί κάτι λάθος-εκ του αποτελέσματος και όχι εκ των δικών σας συνειρμών- τότε εδώ είμαστε να το δούμε. Σας πληροφορούμε ότι δεν σκοπεύουμε να δώσουμε δείγματα που θα σας δώσουν «τροφή» να μας πιέσετε. Θα μείνουμε μέχρι το τέλος ΔΙΑΦΑΝΟΙ.

Είναι επίσης αλήθεια ότι το κόστος ύδρευσης δεν αξιολογήθηκε ως σημαντικό και δεν συζητήθηκε στις «διαπραγματεύσεις των θεσμών». Σε λίγο φοβάμαι αν κάποιοι έχουν την δική σας λογική ότι θα «ξεσηκωθούν» φωνές που θα ζητούν τη «χρέωση» του ύδατος που πίνουν οι καταπονημένοι αθλητές που ενίοτε είναι τα παιδιά μας.

Δεν υπάρχει σκάνδαλο κα Ραγκούση. Υπάρχει επένδυση και ζωή στο ΟΧΥΡΟ που πρέπει όλοι να της δώσουμε χρόνο  να στεριώσει. Όταν στεριώσει δεν «λυπάται» κανείς το 50ευρω ή το 100 ευρω στα λειτουργικά έξοδα. Πρόθεση αυτής της δημοτικής αρχής και προσωπικά των επικεφαλής του αυτοδιοικητικού σχήματος είναι να παραδώσουν το ΟΧΥΡΟ στους πολίτες εντός του 2015, ως πολυχώρου πολιτισμού, αθλητισμού και  αναψυχής.

Σε αυτή την πορεία  θα μείνουμε σταθεροί, απέναντι σε όποιες μεμψιμοιρίες αναδειχθούν. Είναι καλύτερα  να ασχοληθείτε με τ α 1.100.000.000 δρχ   που δαπανήθηκαν από το δημόσιο στο ΟΧΥΡΟ μέχρι σήμερα και ερειπώνει, καταπατιέται, προσπαθείται να εκχερσωθεί  και καταληστεύεται καθημερινώς.

Εμείς ως δημοτική αρχή δεν θα μείνουμε απαθείς. Θα θέσουμε « το δάκτυλο επί του τύπο των ήλων» Δεν απαξιώνω την τοποθέτησή σας, αλλά εκφράζει ΜΟΝΟ εσάς.

Επίσης σας διατυπώνω εγγράφως την πρόθεσή μου να μην συνεχίσω τον ιντερνετικό διάλογο για κάτι που αντιλαμβάνεστε και «γκρινιάζεται». Αν θέλετε να αντιληφθείτε τον πλουτισμό του «επιχειρηματία» του ΟΧΥΡΟΥ και τα «χαριστικά συμβόλαια»  σας καλώ εσάς να αναλάβετε εσείς  το εγχείρημα.

Το επιχειρείν ενέχει κινδύνους. Η κριτική ΟΧΙ.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την ανάρτησή σας.

Ευάγγελος Μπουρνούς

YΓ. Ο Ευάγγελος Μπουρνούς είναι αντιδήμαρχος επί των οικονομικών, αναπληρωτής δημάρχου Ραφήνας-Πικερμίου 

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα