19.9 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ

Γέμισε λιλιπούτειους ανασκαφείς ο χώρος του Ρωμαϊκού βαλανείου Ραφήνας, επί της Λεωφόρου Φλέμινγκ, όταν σήμερα το πρωί μαθητές του 2ου δημοτικού σχολείου Ραφήνας με τη συνοδεία δασκάλων τους επισκέφτηκαν την εν εξελίξει ανασκαφή.

Οι μικροί μαθητές υπό την καθοδήγηση των φοιτητών που συμμετέχουν στην ανασκαφική έρευνα, τους ξενάγησαν στο χώρο και τους έδειξαν πως γίνεται η ανασκαφή. Τα παιδιά ενθουσιασμένα πήραν τα σκαλιστήρια και ξεκίνησαν την δική τους ανασκαφή, βγάζοντας κραυγές ενθουσιασμού όταν έβρισκαν μικρό τμήμα κάποιου αρχαίου οστράκου, το οποίο τοποθετούσαν με προσοχή σε ειδικά σακουλάκια που τους είχαν προμηθεύσει οι φοιτητές-καθοδηγητές τους.

Ήταν μια θαυμάσια εμπειρία για τους μικρούς μαθητές, που έστω για λίγο ένιωσαν ως Ιντιάνα Τζόουνς,  αλλά και για μας που βρεθήκαμε στο χώρο και απολαύσαμε τον ενθουσιασμό μικρών και μεγαλύτερων ανασκαφέων.

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση παρακολουθούσαν ο καθηγητής του Πανεπιστήμιου Αθηνών κ. Κατάκης, ο οποίος εξέφρασε τη χαρά του για την απρόσμενη επίσκεψη του 2ου δημοτικού σχολείου, ο υπεύθυνος της αρμόδιας Εφορίας κ. Νικολόπουλος, αλλά και οι δασκάλες που είχαν την ιδέα της επίσκεψης και συνόδευαν τα παιδιά.  

Στη φωτογραφεία δύο φοιτήτριες επιβλέπουν τις δραστηριότητες των μικρών ανασκαφέων. Η πρώτη στον καθαρισμό κτίσματος που ήρθε στο φως και η δεύτερη στην ανασκαφή ενός λοφίσκου, ενώ ο συμφοιτητής τους στο τραπεζάκι που παίζει το ρόλο γραφείου, δίνει πληροφορίες στα παιδιά για τα ευρήματά τους.   

   

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα