25.3 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΤΟ ΠΕΔΥ-Κ.Υ. ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

ΤΟ ΠΕΔΥ-Κ.Υ. ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Στο επίκεντρο της σημερινής (12 Ιανουαρίου) συζήτησης στη Βουλή της νομαρχιακής επιτροπής υγείας του ΣΥΡΙΖΑ που έγινε κατόπιν αιτήματος της οργάνωσης Κορωπίου με θέμα τα Κ.Υ. αν. Αττικής, βρέθηκε το ΠΕΔΥ-Κ.Υ. Ραφήνας-Πικερμίου απ’ την κ. Δήμητρα Πυργαντή υπεύθυνη θεμάτων υγείας Ρ-Π.

Η κ. Πυργαντή πλήρως ενημερωμένη, κατατοπισμένη και οπλισμένη με σημερινές φωτογραφίες του Κ.Υ. εν πλήρη λειτουργία με δεκάδες χρήστες των υψηλών προδιαγραφών του να κατακλύζουν τους διαδρόμους εν αναμονή της εξέτασής τους από γιατρούς όλων των ειδικοτήτων, αλλά και των εργαστηριακών εξετάσεων, ακτινολογικές, υπερήχων και αίματος, άφησαν άφωνους τόσο το σύμβουλο του Υπουργού Υγείας κ. Μυλέρο, όσο και τον υπεύθυνο υγείας κ. Σάκη Παπαδόπουλο, που δήλωσαν ότι δεν έχουν ξαναδεί κάτι παρόμοιο σε δημόσιο Κ. Υ.

Παρόντες στην σύσκεψη ήταν και οι βουλευτές Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ κύριοι Πάντζας, Σκουρολιάκος και Δέδες κι η υποδιοικητρία της 1ης ΥΠΕ κ. Χρυσάνθη Κισκήρα. Εύλογο το ερώτημα της κ. Πυργαντή γιατί απ’ τα 8 Κ.Υ. της αν. Αττικής, το ΠΕΔΥ-Κ.Υ. Ρ-Π, υπερσύχρονο και ικανό να αποσυμφορήσει  πλήρως τις κεντρικές μονάδες, είναι το μόνο που δεν εφημερεύει.

Η απάντηση που έδωσε η κ. Κισκήρα ότι το Κ.Υ. Ρ-Π είναι σχετικά νέο, (παρότι λειτουργεί επί χρόνια) γι’ αυτό δεν έχει μπει σε 24ωρη λειτουργία δε πείθει, παρότι παραδέχτηκε ότι σύντομα θα ενταχθεί κι αυτό σε εφημερία, κάτι που έπρεπε να έχει γίνει ήδη απ’ το Γενάρη που παραδόθηκε πλήρως ανακαινισμένο και αναβαθμισμένο σε πρότυπο Πανελλαδικά.

Επίσης η κ. Πυργαντή ενημέρωσε ότι το εν λόγω κέντρο διαθέτει περαιτέρω δυνατότητες επέκτασης του ακόμα και σ’ ένα μικρό νοσοκομείο, καθώς έχει αναξιοποίητους χώρους που μπορούν να φιλοξενήσουν κλίνες βραχείας νοσηλείας, αξονικού και μαγνητικού τομογράφου, ενώ το αμφιθέατρο που διαθέτει μπορεί να λειτουργήσει για την εκπαίδευση ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού που θα έχει τη δυνατότητα θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης.  

Αλλά δεν σταμάτησε εδώ, αφού τόνισε ότι η πλήρης λειτουργία του εν λόγω κέντρου θα ανακουφίσει ακόμα περισσότερο ασθενείς και ασφαλισμένους της Εύβοιας, αλλά και νησιών του Αιγαίου όπως η Άνδρος, Τήνος, Μύκονος, που ήδη το χρησιμοποιούν λόγω γειτνίασής του με το λιμάνι της Ραφήνας, αν και λειτουργεί μόνο το πρωί.

Είναι επίσης σημαντικό τόνισε να συνυπολογιστεί ότι βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής με το αεροδρόμιο Αθηνών, το οποίο διαθέτει ένα απλό ιατρείο και όλα τα περιστατικά, ακόμα και τα πιο απλά διακομίζονται στις κεντρικές μονάδες, ενώ θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν στη Ραφήνα.

Να σημειωθεί ότι περιστατικά που πηγαίνουν στο γειτονικό Κ.Υ. της Ν. Μάκρης και χρειάζονται εργαστηριακές εξετάσεις που δεν διαθέτει, αποστέλλονται στη Ραφήνα, αν προκύψουν πρωινές ώρες μεταξύ 8 με 3 που είναι ανοικτό το Κ.Υ., άλλως παραπέμπονται είτε στα ιδιωτικά ιατρικά κέντρα της περιοχής, είτε στις κεντρικές μονάδες, αν αυτό λέει κάτι.

Κατόπιν τούτων ο κ. Παπαδόπουλος ζήτησε απ’ την κ. Πυργαντή να δημιουργήσει ένα πλήρη φάκελο με όλα τα στοιχεία που αφορούν το εν λόγω κέντρο, με συνοδευτικές φωτογραφίες, ώστε να παραδοθεί στον υπουργό Υγείας, που ως φαίνεται δεν είναι πλήρως ενημερωμένος για το τι διαθέτει η φαρέτρα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στην αν. Αττική.

Κάτι που θα έπρεπε να είχε ήδη κάνει η υποδιοικήτρια της 1ης ΥΠΕ κ. Κισκήρα καθ’ ύλη υπεύθυνη των Κ.Υ., για όλα τα Κ.Υ., αλλά κυρίως για τη ναυαρχίδα όλων το ΠΕΔΥ-Κ.Υ. Ραφήνας-Πικερμίου. Απορίας άξιο γιατί δεν το έχει ήδη κάνει.

Η υπεύθυνη Υγείας της οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ στο δήμο Ραφήνας-Πικερμίου κ. Δήμητρα Πυργαντή αξίζει ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ απ’ όλους τους χρήστες δημόσιας πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας διαδημοτικά, που σε μια εποχή ακραίας φτωχοποίησης των εισοδημάτων, ανέλαβε να δείξει στον υπουργό υγείας ότι στην αν. Αττικής διαθέτει ένα πρότυπο πανελλαδικά Κ.Υ. που αν τεθεί σε πλήρη λειτουργία θα προσδώσει αίγλη στο κυβερνητικό έργο, αποδεικνύοντας ότι η κυβέρνηση έχει στραμμένο το βλέμμα στην κοινωνία και μάλιστα στα χαμηλότερα στρώματα που έχουν ανάγκη μια αξιόπιστη δημόσια πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα