17.7 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΤΟ ΧΡΥΣΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΜΕΤΑΛΛΙΩΝ ΛΑΜΠΕΙ ΣΤΟ ΜΑΥΡΟ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ

ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΜΕΤΑΛΛΙΩΝ ΛΑΜΠΕΙ ΣΤΟ ΜΑΥΡΟ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ

Με ανοιχτές ακόμα πληγές απ’ την απίστευτη πύρινη τραγωδία που έπληξε Μαραθώνα, Ραφήνα και Κινέτα, βάλσαμο οι νίκες των αθλητών μας στίβου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, όπου μας χάρισαν δύο χρυσά κι ένα ασημένιο μετάλλιο, μέχρι.

Ο Μίλτος Ταντόγλου είναι ο πρώτος Έλληνας που άνοιξε το δρόμο των μεταλλίων, κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο στο άλμα εις μήκος και έγινε ο νεότερος Έλληνας αθλητής που στέφεται χρυσός πρωταθλητής Ευρώπης σε ηλικία μόλις 20 χρονών και κάτι.  

Ακολούθησε το δίδυμο Κατερίνας Στεφανίδη – Νικόλ Κυριακοπούλου που κατέκτησαν τη πρώτη και δεύτερη θέση αντίστοιχα στο άλμα επί κοντώ, γράφοντας ιστορία σε Ελληνική συμμετοχή στα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. 

Οι δύο Ελληνίδες αθλήτριες έλαμψαν στον τελικό του επί κοντώ, με τη Στεφανίδη να κατακτά το χρυσό μετάλλιο με άλμα στα 4,85 και τη Κυριακοπούλου, που επανήλθε δριμύτερη μετά τη γέννηση του παιδιού της, με άλμα στα 4,80 πήρε το ασημένιο, αφήνοντας άφωνη της Ευρώπη.

Και οι τρεις αθλητές μας, φορούσαν μαύρο περιβραχιόνιο εις ένδειξη πένθους για τους νεκρούς της μεγάλης πύρινης τραγωδίας που έπληξε την πατρίδα μας και αφιέρωσαν τη νίκη τους στους συμπατριώτες τους ως μια αχτίδα χαράς, στο μαύρο πέπλο της θλίψης.  

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα