15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΤΩΡΑ ΜΙΛΑΕΙ Ο ΛΑΟΣ! ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ 24ΩΡΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΕΔΥ-Κ.Υ. ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

ΤΩΡΑ ΜΙΛΑΕΙ Ο ΛΑΟΣ! ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ 24ΩΡΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΕΔΥ-Κ.Υ. ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

Τα ψέματα τέλειωσαν. Η υπομονή περίσσεψε. Το δίκιο είναι με το μέρος των πολιτών του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου που παίρνουν τη κατάσταση στα χέρια τους και απαιτούν: ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ 24ΩΡΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΕΔΥ-Κ.Υ. ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ.

Χρειάστηκαν χρόνια αγώνων μέχρι που τα εξωτερικά ιατρεία του πάλαι ποτέ νοσοκομείου ΠΝΑ να μετατραπούν σε Κ. Υ. και μετά την εκ βάθρων ανακαίνιση δύο πτερύγων να γίνουν το σημερινό πρότυπο ΠΕΔΥ-Κ.Υ. Ραφήνας-Πικερμίου.

Ο δήμος Ραφήνας-Πικερμίου έως σήμερα περίμενε υπομονετικά να τελειώσουν οι εργασίες ώστε το μοναδικών δυνατοτήτων Κ.Υ. να τεθεί σε 24ωρη λειτουργία, εξυπηρετώντας τις ανάγκες χιλιάδων χρηστών της πρωτοβάθμιας δημόσιας υγείας, ενόψει μάλιστα της δυσμενούς οικονομικής δυσπραγίας που μαστίζει τη χώρα.

Κανείς βέβαια δεν περίμενε τη στενοκεφαλιά της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου και της 1ης ΥΠΕ που δεν τολμούν να υπογράψουν την 24ωρη εφημερία του κέντρου, καταδικάζοντας τους πολίτες να εξυπηρετούνται απ’ το εν λόγω κέντρο μόνο μέχρι το μεσημέρι.

Το πλέον παράξενο είναι ότι όλοι, ο υπουργός κ. Κουρουμπλής, οι κυβερνητικοί βουλευτές Αττικής κοι Μητρόπουλος, Πάντζας, Χαϊκάλης, ο διοικητής κ. Παπαδόπουλος και η υποδιοικήτρια κ. Κισκήρα της 1ης ΥΠΕ, αναγνωρίζουν τη μοναδικότητα του εν λόγω κέντρου και το δίκαιο του αιτήματος για την 24ωρη λειτουργία του, αλλά δεν τολμούν να βάλουν την πολύτιμη υπογραφή τους, υποκύπτοντας στις απειλές του γειτονικού δήμου Μαραθώνα, που θεωρεί ότι η 24ωρη λειτουργία του Κ.Υ. Ρ-Π θα σημάνει το κλείσιμο του Κ.Υ. Ν. Μάκρης, που λειτουργεί σε 24ωρη εφημερία με ιατρικό και παραϊατρικό δυναμικό προερχόμενο απ’ το Κ.Υ. Ρ-Π.

Ουδέν ψευδέστερον τούτου βέβαια, καθώς η Ραφήνα ποτέ δε συνέδεσε τη λειτουργία του δικού της κέντρου, εις βάρος του γειτονικού, παρότι υπάρχει τεράστιο χάσμα δυνατοτήτων μεταξύ των δύο κέντρων, κυρίως σε εργαστηριακή υποστήριξη, άριστη στη Ραφήνα, που ήδη εξυπηρετεί τις μικροβιολογικές εξετάσεις όλων των Κ.Υ. βορειοανατολικής Αττικής και των Καλυβίων, που στέλνονται με ειδικά διαμορφωμένο μεταφορικό μέσο σ’ αυτό για τις σχετικές αναλύσεις.

Ήδη η δημοτική αρχή Ραφήνας-Πικερμίου, καθώς και η συντονίστρια του Κ.Υ. Ρ-Π κ. Δημητρίου, έχουν δείξει τη καλή τους διάθεση προτείνοντας την μέρα παρά μέρα εφημερία των δύο αντιμαχόμενων Κ.Υ. Πρόταση που προσκρούει στη κάθετη άρνηση του Κ.Υ. Ν. Μάκρης και στην ατολμία της υποδιοικητρίας της 1ης ΥΠΕ κ. Κισκήρα να επιβάλει το δίκιο.

Μετά λοιπόν από αλλεπάλληλες επισκέψεις του δημάρχου κ. Πιστικίδη και της συντονίστριας του Κ.Υ. κ. Δημητρίου στην 1η ΥΠΕ και τον τοίχο που προσκρούουν ως προς την άμεση 24ωρη εφημερία του Κ.Υ. Ραφήνας, απομένει η δυναμική κινητοποίηση των πολιτών, καθώς μόνο έτσι πείθεται η πολιτική του Πόντιου Πιλάτου.

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο της Ραφήνας-Πικερμίου, ο δήμαρχος κ. Πιστικίδης, στην ενημέρωση που έκανε στο Σώμα επί του θέματος, βρήκε αναπάντεχους συμμάχους στη μειοψηφία, καθώς σύσσωμη του ζήτησε να πάρουν απόφαση για την άμεση 24ωρη λειτουργία του τοπικού Κ.Υ. και την άμεση παύση των μετακινήσεων του ιατρικού προσωπικού σε άλλα Κ.Υ. κάτι που ο δήμαρχος απέφυγε, καθώς επέκειτο συνάντησή του με την κ. Κισκήρα, όπου περίμενε μια θετική απάντηση, ώστε να μη φθάσει το θέμα στα άκρα.

Μετά και τη σημερινή συνάντηση, του δημάρχου κ. Πιστικίδη και της συντονίστριας του Κ.Υ. κ. Δημητρίου με την υποδιοικητρία και τον διοικητή της 1ης ΥΠΕ όπου περίσσεψαν τα ναι μεν αλλά, οι κινητοποιήσεις των πολιτών φαίνονται αναπόφευκτες.

Άξια αναφοράς είναι η παρότρυνση του διοικητή της 1ης ΥΠΕ κ. Παπαδόπουλου, προς τον δήμαρχο Ρ-Π και τη συντονίστρια του Κ.Υ. Ρ-Π, να τα βρουν με τους ομολόγους τους, δηλαδή το δήμαρχο Μαραθώνα και το συντονιστή του Κ.Υ. Ν. Μάκρης.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Παπαδόπουλος ως γιατρός κι ο ίδιος, παραδέχτηκε, τόσο το δίκαιο αίτημα για την 24ωρη λειτουργία του ΠΕΔΥ-Κ.Υ. Ρ-Π, όσο και την παραδοχή ότι σχεδόν στο σύνολό τους τα Κ.Υ. παρέχουν υποδεέστερες παροχές απ’ το συγκεκριμένο.

Εν τούτοις ως Πόντιος Πιλάτος έπλυνε τα χέρια του, ως ουδεμία ευθύνη έχων επί του δικαίου τούτου αιτήματος. Δηλαδή της επιβεβλημένης προς όφελος χιλιάδων χρηστών της δημόσιας πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, όχι μόνο του οικείου δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, αλλά επίσης της ευρύτερης περιοχής, της Εύβοιας και των νησιών του Αιγαίου που εξυπηρετούνται απ’ το λιμάνι της Ραφήνας.

Αφού λοιπόν η φιλολαϊκή συγκυβέρνηση δεν μπορεί να προσφέρει ως οφείλει μια πρωτοβάθμια δημόσια υγεία υψηλού επιπέδου, όπως αυτή που προσφέρει το ΠΕΔΥ Κ.Υ. Ρ-Π κι επειδή ο λαός έχει τη δύναμη να επιβάλλει το δίκιο του, οι πολίτες της Ραφήνας-Πικερμίου, συνεπικουρούμενοι από πολλούς κατοίκους των όμορων δήμων Μαραθώνα και Σπάτων που εξυπηρετούνται ήδη απ’ το Κ.Υ. Ρ-Π, ετοιμάζονται να δώσουν δυναμικό παρών στο κάλεσμα του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου.

Έσω έτοιμοι λοιπόν, μέχρι να ηχήσει η σάλπιγγα διεκδίκησης αυτού που ανήκει σε όλους. ΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ ΕΠΙΠΕΔΟΥ, ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΑΠ’ ΤΟ ΠΕΔΥ Κ.Υ. ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ. 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα