21.7 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΥΠΑΙΘΡΙΟ ΘΕΑΤΡΑΚΙ: Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΝΟΥΜΕΡΟ ΔΥΟ ΣΤΟ Κ.Υ. ΡΑΦΗΝΑΣ

ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΘΕΑΤΡΑΚΙ: Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΝΟΥΜΕΡΟ ΔΥΟ ΣΤΟ Κ.Υ. ΡΑΦΗΝΑΣ

Επιτέλους! Οι κρυμμένοι θησαυροί του Κ.Υ. Ραφήνας, μετά από πολλά-πολλά χρόνια εγκατάλειψης, βρίσκονται στα καλύτερα χέρια, αφού τόσο η δημοτική αρχή Ραφήνας-Πικερμίου, όσο και ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΠ (Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού, Περιβάλλοντος), ενδιαφέρθηκαν ήδη για την ανάδειξή τους, ώστε να παραδοθεί ένα απρόσμενο δώρο αθλητισμού και πολιτισμού στη τοπική κοινωνία.

Μετά από μια εποικοδομητική συζήτηση που είχαμε με τον κ. Γιώργο Δουβίτσα, πρόεδρο του ΔΟΠΑΠ, άνθρωπο της αγοράς με εξειδικευμένες σπουδές στο εξωτερικό και ως εκ τούτου οξυδερκή και ανοιχτόμυαλο, μπορούμε να διαβεβαιώσουμε ότι η υπόθεση ενός κέντρου αθλητισμού και πολιτισμού στο χώρο του Κ.Υ. Ραφήνας έχει ήδη ξεκινήσει με τους καλύτερους οιωνούς.

Όπως μας είπε ο κ. Δουβίτσας, μόλις αντίκρισε το κλειστό γυμναστήριο του Κ.Υ. και τον ανοιχτό περιβάλλοντα χώρο πλάι του, που κάλλιστα μπορεί να μετατραπεί σ’ ένα υπαίθριο καλοκαιρινό θεατράκι που μπορεί να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες ενός δήμου όπως η Ραφήνα-Πικέρμι, με πλείστες όσες καλλιτεχνικές δραστηριότητες των συλλόγων της περιοχής, έμεινε έκπληκτος που τόσα χρόνια έμεναν στην αφάνεια και ως εκ τούτου στη φθορά του χρόνου.

Αμέσως μετά την πρώτη έκπληξη ο κ. Δουβίτσας, με τη ουσιαστική συμπαράσταση του δημάρχου Ρ-Π κ. Πιστικίδη ο οποίος άμεσα επικοινώνησε με τον υποδιοικητή της 1ης ΥΠΕ κ. Ζώτο για την αναγκαία παραχώρηση των εν λόγω χώρων στο δήμο και κατ’ επέκταση στον ΔΟΠΑΠ, ξεκίνησε τις απαραίτητες ενέργειες για το στατικό κατ’ αρχάς έλεγχο του κτιρίου τα αποτελέσματα του οποίου αποβήκαν ενθαρρυντικά.

Το μόνο που χρειάζεται το κλειστό γυμναστήριο είναι κάποιες επεμβάσεις επιφανειακές ως επί το πλείστον σε μερικές κολώνες. Φυσικά θα πρέπει να γίνει γενική ανακαίνιση των βοηθητικών εγκαταστάσεων (λουτρά, τουαλέτες, αποδυτήρια κλπ), οι οποίοι έχουν υποστεί αρκετές φθορές, όχι ουσιαστικές όμως. Ο κ. Δουβίτσας μας διαβεβαίωσε ότι το οικονομικό σκέλος της υπόθεσης, μπορεί να καλυφτεί από διάφορες πηγές.

«Το σίγουρο είναι ότι το έργο θα προχωρήσει και πρέπει να προχωρήσει, γιατί με την ως άνω παρέμβαση, κλειστό γυμναστήριο και υπαίθριο θεατράκι, συν το γήπεδο ποδοσφαίρου λίγα μέτρα δίπλα όπου έχει ξεκινήσει η ανάπλαση του, θα αποδοθεί ένα ολοκληρωμένο αθλητικό κέντρο στο δήμο Ραφήνας-Πικερμίου, που τόσο το έχει ανάγκη» μας είπε ο κ. Δουβίτσας, με μια αισιοδοξία άμεσα μεταδιδόμενη.   

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα