30.7 C
Athens
Παρασκευή, 28 Ιουνίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΥΠΕΡΜΑΧΟΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ Α.Τ., ΚΕΡΑΤΕΑΣ – ΛΑΥΡΙΟΥ, Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΟΥΚΑΣ

ΥΠΕΡΜΑΧΟΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ Α.Τ., ΚΕΡΑΤΕΑΣ – ΛΑΥΡΙΟΥ, Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΟΥΚΑΣ

Στην παρουσίαση  του σχεδιασμού της αναδιάταξης των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Νοτιοανατολικής Αττικής, στο αμφιθέατρο της Γ.Α.Δ.Α., παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς.

Η παρουσίαση του νέου Οργανογράμματος της αστυνομίας ΝΑ Αττικής έγινε παρουσία του Γενικού Γραμματέα Δημοσίας Τάξης κ. Δημήτρη Αναγνωστάκη , του Γενικού Επιθεωρητή της Αστυνομίας κ. Κώστα Μιχερίνα και άλλων αστυνομικών στελεχών και βουλευτών .

Στη νέα δομή του οργανογράμματος ανακοινώθηκε ότι τα Αστυνομικά Τμήματα σε 9 Δήμους της ΝΑ Αττικής μειώνονται σε 11 – από 19 – και στην οποία προβλέπεται κλείσιμο του Αστυνομικού Τμήματος της Κερατέας και του Τμήματος Ασφαλείας Κερατέας.

Ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής με ισχυρά επιχειρήματα και σε συνέχεια του ψηφίσματος που είχε βγάλει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου, τόνισε την αναγκαιότητα συνέχισης της λειτουργίας των δύο τμημάτων. Το μεγάλο μέγεθος της Δημοτικής Ενότητας της Κερατέας, οι 68 οικισμοί που υπάρχουν γύρω από αυτή, αλλά και ο πενταπλασιασμός των κατοίκων κατά τη θερινή περίοδο, καθιστούν αναγκαία την ύπαρξη Αστυνομικού Τμήματος και Τμήματος Ασφαλείας στην περιοχή, όπως σημείωσε ο Δήμαρχος. Τέλος, τόνισε πως, εάν το ζήτημα είναι μόνο οικονομικό, ο Δήμος Λαυρεωτικής προτίθεται να καλύψει το ενοίκιο του κτιρίου, προκειμένου να διασφαλιστεί η λειτουργία του.

Η ηγεσία της αστυνομικής διεύθυνσης και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεσμεύτηκαν από μεριάς τους, να λάβουν σοβαρά υπόψη τους λόγους που εξέθεσε ο κ. Λουκάς και η νέα απόφαση θα ανακοινωθεί μέχρι τέλος του έτους.  Στεκόμαστε με ενδιαφέρον απέναντι στο μείζον αυτό ζήτημα και αναμένουμε τις εξελίξεις. Ο Δήμαρχος θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να διασφαλίσει το δικαίωμα στην ασφάλεια όλων των δημοτών.

 

 

 

                                                                                            

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα