21.4 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΔΑ Ο ΝΕΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΟΦΡΩΝΗΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΔΑ Ο ΝΕΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΟΦΡΩΝΗΣ

Την πρόθεσή του να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της ΠΕΔΑ (Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής) εκφράζει ο νέος δήμαρχος Σαρωνικού Γιώργος Σοφρώνης. Λίγες μέρες πριν φύγει για ολιγοήμερες διακοπές κάλεσε τους συναδέλφους του δημάρχους της αν. Αττικής που αναλαμβάνουν καθήκοντα το Σεπτέμβρη, σε ταβέρνα της Αναβύσσου, για να διερευνήσει τις προθέσεις τους και ίσως την πρόθεσή τους να συστρατευτούν μαζί του. 

Η εν λόγω συνάντηση, αν και δεν ήταν η πρώτη, προκάλεσε το ενδιαφέρον καθώς προσκλήθηκε εκτός των δημάρχων της αν. Αττικής και ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, υποψήφιος επίσης για την ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας),  προσωπικός φίλος του Γιώργου Σοφρώνη.

Πολλοί μάλιστα εστιάζουν στο πρόσωπο του κ. Πατούλη, λέγοντας ότι η συνάντηση έγινε για να προωθήσει την υποψηφιότητά για την ΚΕΔΕ, αγνοώντας παντελώς την υποψηφιότητα Σοφρώνη για την ΠΕΔΑ.

Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν οι δήμαρχοι: Σωτήρης Μεθενίτης Μαρκοπούλου-Μεσογαίας, ο οποίος βοήθησε τον κ. Σοφρώνη στις προσκλήσεις, Δημήτρης Λουκάς Λαυρεωτικής, Δημήτρης Κιούσης Κορωπίου, Γιάννης Κασσαβός και Γρηγόρης Κωνσταντέλλος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης. Δεν παραβρέθηκε ο δήμαρχος Σπάτων-Αρτέμιδας Δημήτρης Μάρκου, αν και προσκλήθηκε, λόγω ευχάριστου κολλήματος απ’ τον πρόσφατο γάμου του. Οι δήμαρχοι Ραφήνας-Πικερμίου Βασίλης Πιστικίδης και Παλλήνης Θανάσης Ζούτσος δεν προσκλήθηκαν λόγω κομματικών καταβολών με τις οποίες εκλέχτηκαν.  

Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Σοφρώνη, η εν λόγω συνάντηση ούτε «μυστικός δείπνος» ήταν, όπως δημοσιεύτηκε, ούτε καμία σχέση έχει ο ίδιος με το ΣΥΡΙΖΑ, καθώς κέρδισε τις εκλογές με ένα πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο συμβούλων με διάφορες κομματικές καταβολές. Άλλωστε στο δήμο Σαρωνικού ο ΣΥΡΙΖΑ κατέβασε την κ. Ράπτη υποψηφία δήμαρχο.

Όπως λέει, κάποιοι τον συνδέουν πιθανά με το ΣΥΡΙΖΑ, για λόγους που δεν τον αφορούν,  επειδή υπήρξε επί δύο θητείες κοντά στον απελθόντα δήμαρχο Σαρωνικού κ. Φιλίππου, ο οποίος εκλέχτηκε αντιπεριφερειάρχης αν. Αττικής με την κ. Δούρου.

Όπως άφησε να εννοηθεί στην κατ’ ιδία συνομιλία μας, ο κ. Σοφρώνης δεν είναι διατεθειμένος να παίξει οποιαδήποτε πολιτικά παιχνίδια του παρασκηνίου, με στοχευμένα δημοσιεύματα που οποιαδήποτε σχέση έχουν με την πραγματικότητα.

Όσο αφορά για την κίνηση των οκτώ δημάρχων σχετικά  με την «πρόσκληση για μια νέα αυτοδιοίκηση» ο κ. Σοφρώνης δηλώνει σχετικά αδιάφορος. 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα