19.3 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΧΑΡΗ ΣΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΕ ΕΓΚΑΙΡΑ Η ΦΩΤΙΑ ΣΤΗ...

ΧΑΡΗ ΣΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΕ ΕΓΚΑΙΡΑ Η ΦΩΤΙΑ ΣΤΗ ΠΛΑΚΑ

Στο επίκεντρο εκδήλωσης πυρκαγιών βρίσκεται ο δήμος Λαυρεωτικής τον Ιούλιου, αφού σε διάστημα  μόλις λίγων ημερών έχουμε δύο φωτιές σε κοντινές περιοχές, Καμάριζα και Πλάκα. Αν και οι δύο τέθηκαν υπό πλήρη έλεγχο σε ελάχιστο χρόνο, άφησαν ωστόσο πίσω τους αποκαΐδια σε φυσικό περιβάλλον, αλλά και μια οικία που κάηκε ολοσχερώς στη Πλάκα. Άφησαν επίσης ένα μεγάλο ερώτημα αν οι φωτιές προέρχονται από τυχαίο γεγονός, ανθρώπινη αμέλεια ή το χειρότερο από εμπρησμό.

Το μόνο που μένει να ευχηθούμε το υπόλοιπο καλοκαίρι να μη κοψοχολιάσουν ξανά οι Λαυριώτες που έχουν πολλές φορές ταλαιπωρηθεί απ’ τη πύρινη λαίλαπα, παρότι σπεύδουν άμεσα σε αναδασώσεις που δυστυχώς καίγονται στην επόμενη φωτιά χωρίς να προλάβουν να αναπτυχθούν.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του δήμου Λαυρεωτικής:  

Μετά την πυρκαγιά της 22ας Ιουλίου στην Καμάριζα, σήμερα, Πέμπτη 28 Ιουλίου στις 14:00 εκδηλώθηκε φωτιά στην περιοχή Πλάκα του Δήμου μας.

 Άμεση ήταν η αντίδραση του Δήμου Λαυρεωτικής σε συνεργασία με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας επίγειες και εναέριες (συνολικά 31 οχήματα και 7 εναέρια μέσα πυρόσβεσης) και μαζί με τους εθελοντές της πολιτικής προστασίας του Δήμου και μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου, έδωσαν μάχη σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, καθώς στην περιοχή επικρατούσαν άνεμοι εντάσεως 6 μποφόρ, με διάσπαρτες κατοικίες μέσα στο δάσος.

Από την πρώτη στιγμή, η Δημοτική Αρχή έσπευσε στον χώρο της πυρκαγιάς, με επικεφαλής το Δήμαρχο Δημήτρη Λουκά και όλους τους Αντιδημάρχους, ενώ παρών ήταν και ο Αντιπεριφερειάρχης Πέτρος Φιλίππου. Για δύο ώρες μαινόταν η πυρκαγιά στην ευρύτερη δασώδη περιοχή. Μετά από σκληρή μάχη με τις φλόγες, κυριολεκτικά μέσα στις αυλές των σπιτιών των οικισμών της Πλάκας, του Αγίου Γεωργίου και της Παλαιοκαμάριζας , οι πυροσβέστες, οι εργαζόμενοι του Δήμου και οι εθελοντές, κατάφεραν να θέσουν την φωτιά υπό έλεγχο.

Η Δημοτική Αρχή εκφράζει τα θερμά της συγχαρητήρια και τις ευχαριστίες της στους άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, στους εργαζομένους του Δήμου μας που συμμετείχαν στην πυρόσβεση, στα μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου, αλλά και στους δεκάδες εθελοντές που συνέδραμαν στην προσπάθεια αυτή. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε την Περιφέρεια και τους όμορους Δήμους που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμά μας και έστειλαν οχήματα και προσωπικό (Δήμος Σαρωνικού, Δήμος Μαρκοπούλου και Δήμος Κρωπίας). 

Όπως και στην προηγούμενη πυρκαγιά, έτσι και τώρα ο Δήμος μας εκτός από τα δικά του οχήματα (2 υδροφόρες, 2 μεγάλα και 6 μικρά πυροσβεστικά ), κάλυψε τη δαπάνη για 4 ακόμη ιδιωτικές υδροφόρες από την περιοχή της Κερατέας, αλλά και μερίμνησε για τη δαπάνη της σίτισης όλων των πυροσβεστών και των εθελοντών.

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα