18 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ KALANTA, MUSICAL ΚΡΟΥΣΤΩΔΙΑ & BAZAAR ΑΠ’ ΤΟΝ ΠΕΣΚ ΡΑΦΗΝΑΣ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ KALANTA, MUSICAL ΚΡΟΥΣΤΩΔΙΑ & BAZAAR ΑΠ’ ΤΟΝ ΠΕΣΚ ΡΑΦΗΝΑΣ

Μια ιδιαίτερη χριστουγεννιάτικη ημερίδα επιμελήθηκε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλλιτεχνούπολης (ΠΕΣΚ) σε κεντρικό ξενοδοχείο της Ραφήνας σήμερα, 14 Δεκεμβρίου, με τη χορωδία του Λυκείου των Ελληνίδων Ραφήνας, τη κρουστωδία του ΚΕΘΕΑ Παρέμβαση, την ερμηνεία κομματιών από γνωστές παιδικές ταινίες στο πιάνο, το παιδικό διαδραστικό παιχνίδι και τέλος μ’ ένα μουσικό ταξίδι από πολυπρόσωπη χορωδία.  

Μπαίνοντας στην αίθουσα συνεδρίων του ξενοδοχείου, ένα ευχάριστο ξάφνιασμα περίμενε τον επισκέπτη, καθώς ένα τεράστιο πιάνο με ουρά δέσποζε στην κορυφή, ενώ στην κυρίως αίθουσα του ξενοδοχείου είχαν στηθεί παραλληλόγραμμα τραπέζια με τα ποικίλου είδους αντικείμενα του Bazaar που είχαν ετοιμάσει ο πολιτιστικός σύλλογος Καλλιτεχνούπολης (ΠΕΣΚ) και το ΚΕΘΕΑ Παρέμβαση.

Μετά το καλωσόρισμα της προέδρου του ΠΕΣΚ Ειρήνης Σαρηκώστα  και την ολιγόλογη ομιλία του δημάρχου Ραφήνας-Πικερμίου Βασίλη Πιστικίδη, η χορωδία του Λυκείου Ελληνίδων Ραφήνας, με την έφορο Σωσώ Λέου και το δάσκαλο Χρήστο Σταύρου, έψαλαν κάλαντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Ευχάριστο ξάφνιασμα το ταίριασμα του λαγούτου του δασκάλου του Λυκείου Χρήστου Σταύρου, με το βιολί του δασκάλου του ΚΕΘΕΑ Κώστα Κωνσταντάτου των encardia, παλιών φίλων που συναντήθηκαν στην εκδήλωση και ταίριαξαν τα όργανά τους συνοδεύοντας τους χορωδούς.

Ακολούθησε η κρουστωδία του ΚΕΘΕΑ Παρέμβαση, με τα κρουστά μουσικά όργανα εξ’ ολοκλήρου χειροποίητα απ’ τους νέους που ακολουθούν το πρόγραμμα απεξάρτησης και επανένταξης, τούτη τη φορά εμπλουτισμένη με φωνές, κάτι που ενθουσίασε το ακροατήριο, κυρίως όταν τραγούδησαν ένα δικό τους απόλυτα τραγούδι, με το οποίο ξορκίζουν το κακό, αναδεικνύοντας τη συλλογική προσπάθεια απεξάρτησης απ’ οτιδήποτε τους κρατά δεμένους πίσω.

Μ’ εκείνο το μοναδικά ολόδικό τους τραγούδι, το αγαπημένο τους όπως είπε ο δάσκαλός τους, με τις φωνές αλλά κυρίως με τα κρουστά τους, έσπαγαν τα δεσμά κι ανέβαιναν λεύτεροι πια να κατακτήσουν τη ζωή που δικαιωματικά τους ανήκει.

Οι μουσικές εμπειρίες διαδέχονταν η μια την άλλη, με τους ταλαντούχους μαθητές του ‘’Μουσικού Εργαστηρίου Καλλιτεχνούπολις’’ αμέσως μετά, να μας μεταφέρουν στον κόσμο του μιούζικαλ ερμηνεύοντας κομμάτια για πιάνο από γνωστές παιδικές ταινίες.

Με τις θαυμάσιες νότες του πιάνου να χαϊδεύουν απαλά τ’ αυτιά μας, τέλειωσε το πρώτο μέρος της μουσικής πανδαισίας, για να ξεκινήσει μετά από ένα δίωρο και κάτι το δεύτερο μέρος με ένα παιδικό διαδραστικό παιχνίδι για ηλικίες 4-12 ετών, απ’ την ομάδα Τζιρτζιρόμ με τη συμμετοχή της παιδικής χορωδίας Καλλιτεχνούπολης.

Το υπέροχο Μουσικό Ταξίδι, που μας ταξίδεψε ο ΠΕΣΚ δια της προέδρου του μουσικού Ειρήνης Σαρηκώστα, ολοκληρώθηκε με την παιδική-νεανική χορωδία του ωδείου «εν Οργάνοις».  

Μια θαυμάσια μέρα, απόλυτα πετυχημένη μέχρι την τελευταία της λεπτομέρεια, ‘’φώτισε’’ με μουσικά λαμπιόνα τη μίζερη πραγματικότητα και γέμισε με αστερόσκονη την αναμονή των Χριστουγέννων χαρίζοντας χαρά, αλλά και την ικανοποίηση ότι τα όποια έσοδα του bazaar και των προσφορών σε είδος αντί εισιτηρίου, θα βοηθήσουν ανήμπορους συμπολίτες μας να αισθανθούν το πνεύμα των Χριστουγέννων. 

Καλά  Χριστούγεννα!  

ΥΓ. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν: ο δήμαρχος Ρ-Π κ. Πιστικίδης, ο τ. δήμαρχος Ρ-Π κ. Χριστόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Κοκκόλης, Παναγιώτης Καλφαντής, Αντώνης Παλπατζής, ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΠ κ. Δουβίτσας, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Αδαμόπουλος κι ο δημοτικός του σύμβουλος κ. Φαφούτης, ο πολιτευτής κ. Καντερές, εκπρόσωποι συλλόγων και πολλοί δημότες.  

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα