22.3 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ3 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΑΠ’ ΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΡΑΦΗΝΑΣ...

3 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΑΠ’ ΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΡΑΦΗΝΑΣ – ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

Κυρίως επανερχόμενα ξανά και ξανά είναι τα έργα που εγκρίθηκαν απ’ το περιφερειακό συμβούλιο Αττικής για το δήμο Ραφήνας-Πικερμίου συνολικού ύψους λίγο πάνω από 3 εκατ. ευρώ, όπως η κατασκευή του γηπέδου στην περιοχή Διάκου Μάντρες που κλείνει αισίως 15ετία απ’ την εποχή που έγινε η μελέτη, η μελέτη(!) αναβάθμισης της Λεωφόρου Φλέμινγκ που επί εποχής νομάρχη Κουρή είχε δημοπρατηθεί και σταμάτησε το έργο λόγω προσφυγής ιδιοκτήτη εντός σχεδίου με αποτέλεσμα την αναθεώρηση του σχεδίου, το ταρτάν στο γήπεδο Π. Σκούφος για το οποίο υπάρχει προϊστορία επί Κεχαγιόγλου όταν είχε τοποθετηθεί ως δύο 5Χ5, η ηλεκτροδότηση οδών σε Καλλιτεχνούπολη (να υποθέσουμε ότι αναφέρεται στη παλιά ιστορία επί νομαρχίας Κουρή όταν κλάπηκαν τα καλώδια από Ρομά;) και Αιολίδα και ένα νέο και ουσιαστικό που αφορά την κατασκευή νέου Παιδικού Σταθμού στο Πικέρμι. Όπως και να έχει ευχή όλων είναι τούτη τη φορά να προχωρήσουν και να ολοκληρωθούν.

Στο δελτίου τύπου του δήμου Ρ-Π που ακολουθεί αναλυτικά πως μοιράζονται τα ποσά, στη περίπτωση της Φλέμινγκ όπως διαπιστώνετε πρόκειται απλά για μια νέα μελέτη απ’ την αρχή, που σημαίνει μη περιμένετε να δείτε τη λεωφόρο να ξεφεύγει απ’ την τριτοκοσμική της διάσταση για πολλά-πολλά χρόνια ακόμα. 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά από συνεχείς διαβουλεύσεις και στενή συνεργασία του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου με την Περιφέρεια Αττικής και την Περιφερειάρχη κα Ρένα Δούρου καθώς επίσης και με τον Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής κ. Πέτρο Φιλίππου, εγκρίθηκαν στις 9 Ιουλίου 2015 από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, τα παρακάτω έργα συνολικού προϋπολογισμού 1.795.000,00€. Πρόκειται για έργα τα οποία ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου με τις τεχνικές του υπηρεσίες, είχαν συντάξει μελέτες – όπου απαιτούνταν – και είχαν ώριμο φάκελο προς χρηματοδότηση και δημιουργούν προϋποθέσεις βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών.

1. Νέος Παιδικός Σταθμός Πικερμίου, με προϋπολογισμό 1.200.000,00€

2.Κατασκευη νέου γηπέδου Ραφήνας, με προϋπολογισμό 1.050.000,00€

3. Μελέτη αναβάθμισης Λεωφόρου Φλέμινγκ Ραφήνας, με προϋπολογισμό 409.780,82€

4. Αποξήλωση παλαιού τάπητα και εγκατάσταση νέου συνθετικού τάπητα στο γήπεδο Ραφήνας Π. Σκούφος, με προϋπολογισμό 350.000,00€

5. Ηλεκτροφωτισμός οδών πρόσβασης Καλλιτεχνούπολης και Αιολίδος, με προϋπολογισμό 245.000,00€ .

Η ένταξη των παραπάνω έργων αλλάζει την κρατούσα κατάσταση στο αθλητικό, οδικό, αλλά και κοινωνικό τμήμα λειτουργίας των Δημοτικών Ενοτήτων Ραφήνας  και  Πικερμίου. Η υλοποίηση αυτών των έργων, μέσα από το πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας Αττικής για το έτος 2015, σηματοδοτεί μια νέα εποχή για το Δήμο .

Η Δημοτική Αρχή πιστή στις προεκλογικές της δεσμεύσεις, υλοποιεί σταδιακά τις προγραμματικές  εξαγγελίες της, μιας και τα έργα που εγκρίθηκαν για χρηματοδότηση από εξασφαλισμένους πόρους της Περιφέρειας Αττικής, περιλαμβάνονταν στο πρόγραμμα 2014 – 2019 που είχε θέσει υπ’οψιν των δημοτών και κέρδισε την εμπιστοσύνη τους στην εκλογική διαδικασία του Μαΐου 2014 .

Ο Δήμαρχος Ραφήνας- Πικερμίου κ. Βασίλης Πιστικίδης, εκφράζοντας την ικανοποίηση της διοίκησης του Δήμου, δήλωσε: «Πέρα από τις ευχαριστίες στην Περιφερειάρχη κα Δούρου, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Φιλίππου όπως και στον εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Σπύρο Πάντζα θα ήθελα να διαβεβαιώσω τους δημότες ότι η προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής είναι εργώδης – παρά τις δύσκολες στιγμές που ζούμε – και θα συνεχισθεί με συνέπεια ώστε να γίνουν παρελθόν οι χαμένες ευκαιρίες για τον Δήμο μας και να αξιοποιηθούν οι προοπτικές ανάπτυξης των πόλεων μας».

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα