20.3 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ411 κρούσματα σήμερα – Εισαγγελέας σε γηροκομείο – Κλείνει η θωρακοχειρουργική κλινική...

411 κρούσματα σήμερα – Εισαγγελέας σε γηροκομείο – Κλείνει η θωρακοχειρουργική κλινική του «Σωτηρία»

Τα σημερινά κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση έχουν καταγραφεί 411 νέες μολύνσεις του Covid-19 και δύο νέοι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα. 

89 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Συνολικά οι νεκροί στη χώρα μας φτάνουν τους 393.

Παρέμβαση εισαγγελέα για το γηροκομείο στον Άγιο Παντελεήμονα

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσαν τα δεκάδες κρούσματα κορονοϊού που εντοπίστηκαν σε οίκο ευγηρίας στον Άγιο Παντελεήμονα.

Η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών διέταξε την διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθεί αν υπήρξε από την πλευρά των υπευθύνων του οίκου ευγηρίας κακουργηματική παραβίαση των μέτρων πρόληψης για τη διάδοση του ιού, βάσει του άρθρου 285 του Ποινικού Κώδικα, στον οποίο ορίζεται ότι:

«Όποιος από πρόθεση παραβιάζει τα μέτρα που έχει διατάξει η αρμόδια αρχή τιμωρείται:

  • με φυλάκιση και χρηματική ποινή, αν από την πράξη μπορεί να προκύψει κίνδυνος μετάδοσης της ασθένειας σε αόριστο αριθμό ανθρώπων,
  • με κάθειρξη έως 10 χρόνια, αν η παραβίαση είχε ως αποτέλεσμα να μεταδοθεί η ασθένεια σε άνθρωπο,
  • με κάθειρξη έως τουλάχιστον 10 χρόνια, εάν υπάρξει θάνατος ανθρώπου,
  • με ισόβια, αν προκλήθηκε ο θάνατος μεγάλου αριθμού ανθρώπων».

Το συγκεκριμένο γηροκομείο είναι το 7ο στο οποίο καταγράφονται κρούσματα κορονοϊού, ενώ ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμένεας αναφερόμενος στον Άγιο Παντελεήμονα έκανε λόγο για μεγάλη διασπορά υποστηρίζοντας, μάλιστα, πως  κάποιοι νοσηλευτές φαίνεται από τους πρώτους ελέγχους να νοσούν εδώ και δυο εβδομάδες.

Σαράντα είναι μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, τα κρούσματα κορονοϊού από τη Μονάδα Φιλοξενίας Ηλικιωμένων στον Άγιο Παντελεήμονα. Σε εξέλιξη βρίσκεται η ιχνηλάτηση των επαφών τους.

Νωρίς το πρωί ηλικιωμένοι που διαγνώστηκαν θετικοί στον νέο κορονοϊό μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία αναφοράς covid-19.

Τη Μονάδα επισκέφθηκαν χθες ο πρόεδρος της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας και λοιμωξιολογος Σωτήρης Τσιόδρας και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Συνεργεία του δήμου Αθηναίων πλένουν και απολυμαίνουν το οικοδομικό τετράγωνο που βρίσκεται η μονάδα φροντίδας, εφαρμόζοντας τα σχετικά πρωτόκολλα.

Έκλεισε η θωρακοχειρουργική κλινική στο «Σωτηρία» – Κρούσματα σε γιατρούς και νοσηλευτές

Η θωρακοχειρουργική του νοσοκομείου «Σωτηρία» έκλεισε το απόγευμα της Πέμπτης, μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων κορονοϊού.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, μιλώντας στο Sputnik, ανέφερε πως θετικοί στον κορονοϊό φέρεται να βρέθηκαν τουλάχιστον ένας γιατρός και δύο νοσηλευτές, ωστόσο έκανε λόγο για παραπάνω κρούσματα.

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα