17.2 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

ΑρχικήFEATUREDΑυτοδιοικητικές εκλογές: Ποιοι δήμαρχοι εξελέγησαν με ποσοστά-ρεκόρ στην Αττική

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Ποιοι δήμαρχοι εξελέγησαν με ποσοστά-ρεκόρ στην Αττική

Ποσοστά-ρεκόρ κατάφεραν να εξασφαλίσουν στην χθεσινή εκλογική αναμέτρηση των Αυτοδιοικητικών εκλογών τρεις δήμαρχοι Αττικής.

Ποσοστά-ρεκόρ κατάφεραν να εξασφαλίσουν στην χθεσινή εκλογική αναμέτρηση των Αυτοδιοικητικών εκλογών τρεις δήμαρχοι Αττικής.

Πρόκειται για τους δημάρχους Γλυφάδας, Γιώργο Παπανικολάου, Φυλής, Χρήστο Παππού και Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη. Από τους τρεις, το μεγαλύτερο ποσοστό πέτυχε ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου με το σαρωτικό 83,75%, (30 έδρες) που αποτελεί και προσωπικό ρεκόρ καθώς στις εκλογές του 2019 έλαβε 79,01%, ενώ πρωτοεκλεχθηκε το 2014 με 62,93%. Ακολουθεί ο κ. Ευστάθιος Γεωργούλας με ποσοστό 7,52% και 3 έδρες.

Δεύτερο υψηλότερο ποσοστό πετυχε ο δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς με 80,55% και 23 έδρες. Στην δεύτερη θέση η κα Αγγελική Παπαδάτου με ποσοστό 11,19% και 3 έδρες.

Στην τρίτη θέση βρέθηκε ο δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης, ο οποίος σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο αποτελώντας ίσως μοναδικό φαινόμενο για τα αυτοδιοικητικά χρονικά.

Χθες έλαβε 77,98%, (31 έδρες) με αποτέλεσμα να επανεκλεγεί για έκτη συνεχόμενη θητεία και μάλιστα με το μεγαλύτερο ποσοστό στην 21χρονη ιστορία του ως δήμαρχος. Εξελέγη δήμαρχος Περιστερίου για πρώτη φορά το 2002, επικρατώντας οριακά του αντιπάλου του στον β’ γύρο.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο κ. Γεώργιος Σιδέρης που υποστηρίζεται από το ΚΚΕ με ποσοστό 16,34% και έξι έδρες, ενώ ακολουθεί η κα Ελένη Βαφειάδου με ποσοστό 5,67% και 2 έδρες.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα