24.8 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΆμεση κινητοποίηση δήμου Μαρκοπούλου & Περιφέρειας αποσόβησαν κίνδυνο επέκτασης της φωτιάς στο...

Άμεση κινητοποίηση δήμου Μαρκοπούλου & Περιφέρειας αποσόβησαν κίνδυνο επέκτασης της φωτιάς στο Πόρτο Ράφτη

Ενημέρωση για την δασική πυρκαγιά στην περιοχή Περατή του Πόρτο Ράφτη που εκδηλώθηκε το βράδυ της Τρίτης 22/10/2019.

Λίγο μετά τις 23:00 της Τρίτης 22/10/2019 και ενώ στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι, 7-8 μποφόρ, εκδηλώθηκε ισχυρή δασική πυρκαγιά στην περιοχή Περατή, στον Άγιο Σπυρίδωνα.

Χάρη στην άμεση κινητοποίηση του Πυροσβεστικού Σώματος, της Αστυνομίας, της Περιφέρειας Αττικής, της Πολιτικής Προστασίας, των Εθελοντών και με την συνδρομή των γειτονικών Δήμων και των Τμημάτων Πολιτικής Προστασίας αυτών, η φωτιά μετά από περίπου 1,5 ώρα περιορίστηκε σημαντικά.

Στην πληγείσα περιοχή βρίσκονταν μέχρι τις πρωινές ώρες ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου Μεσογαίας, κ. Κωνσταντίνος Αλλαγιάννης, μαζί με τους αρμόδιους Αντιδημάρχους και εντεταλμένους Δημοτικούς Συμβούλους, καθώς και αρμόδιοι Πολιτικοί Φορείς της Περιφέρειας και της Πολιτικής Προστασίας.

Οι μικρές εστίες φωτιάς που παρέμεναν  στο σημείο ως τις 6 το πρωί της Τετάρτης 23/10/2019, έσβησαν με το πρώτο φως της ημέρας.

Σημειώνεται ότι δεν έγινε καμία εκκένωση, ούτε οργανωμένη απομάκρυνση κατοίκων. Ωστόσο κατόπιν συνεννόησης με την Πυροσβεστική, ο Δήμος σε συνεργασία με την Αστυνομία, προέβη σε προληπτική μετακίνηση λιγοστών κατοίκων σε κοντινό ασφαλές σημείο. Όταν κρίθηκε ασφαλές, οι κάτοικοι επέστρεψαν κανονικά στις οικίες τους.

Αυτή τη στιγμή στο σημείο παραμένουν σε πλήρη επιφυλακή, 6 οχήματα της Πυροσβεστικής, μια ομάδα Πεζοπόρων και Εθελοντές.

Ο Δήμος Μαρκοπούλου ευχαριστεί θερμά για την άμεση και θετική ανταπόκρισή τους στις εκκλήσεις του, όλους όσους έσπευσαν να συνδράμουν στην κατάσβεση της φωτιάς, παρέχοντας οποιαδήποτε βοήθεια.

Η παροχή βοήθειας όχι μόνο υπήρξε συγκλονιστική, αλλά ήταν και απολύτως καταλυτική στην κατάσβεση του πύρινου μετώπου και την αποφυγή περαιτέρω έκτασής του. Ευχαριστούμε!

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ.

 

Γ. Πατούλης «Θα είμαστε συνεχώς στο πλευρό των πολιτών, έχοντας ως ύψιστη προτεραιότητα την προστασία της ζωής και της περιουσίας τους»

Άμεση ήταν η ανταπόκριση της Περιφέρειας Αττικής αμέσως μόλις ενημερώθηκε από την Πυροσβεστική για τη φωτιά που ξέσπασε αργά χθες το βράδυ στο Πόρτο Ράφτη, στην περιοχή Κάστρο, κοντά σε κατοικημένη περιοχή.

Με εντολή του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη ο οποίος βρέθηκε από τη πρώτη στιγμή στην περιοχή συντονίζοντας τις προσπάθειες, ο μηχανισμός της Περιφέρειας  τέθηκε σε πλήρη κινητοποίηση.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης έλαβαν μέρος εργαζόμενοι της Περιφέρειας Αττικής με υδροφόρες καθώς και χωματουργικά μηχανήματα που συνέβαλαν στη διάνοιξη δρόμων.

Μαζί με τον κ. Πατούλη το συντονισμό της ομάδας Πολιτικής Προστασίας είχε ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Κόκκαλης, ενώ επιτόπου βρέθηκε και ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Αθανάσιος Αυγερινός. Στην περιοχή ήταν ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς καθώς και ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου-Μεσογαίας Κ. Αλαγιάννης.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής παρέμεινε στην περιοχή μέχρι που η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο.

Σε δηλώσεις του τόνισε τα εξής:

«Ο μηχανισμός της Περιφέρειας Αττικής από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της πυρκαγιάς βρέθηκε στο σημείο των επιχειρήσεων. Σε συνεργασία με την Πυροσβεστική, την Αστυνομία, τον Δήμο Μαρκοπούλου και με το συντονισμό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας καταφέραμε, με συντονισμένες κινήσεις να διαχειριστούμε αποτελεσματικά τη φωτιά, η οποία ήταν επικίνδυνη λόγω του ισχυρού αέρα και για αυτό έγινε και προληπτική εκκένωση κατοικιών.  Θα ήθελα να συγχαρώ τους εργαζόμενους στην Περιφέρεια για την άμεση ανταπόκριση τους,  τους αντιπεριφερειάρχες μου Βασίλη Κόκκαλη και Θανάση Αυγερινό, τον Γ. Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Ν.  Χαρδαλιά, τον Δήμο Μαρκοπούλου-Μεσογαίας,  το Πυροσβεστικό σώμα και την Ελληνική Αστυνομία, για τις προσπάθειες που κατέβαλαν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά. Όλοι μαζί οι εμπλεκόμενοι φορείς στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα ότι σε έκτακτες καταστάσεις θα είμαστε στο πλευρό των πολιτών, έχοντας ως ύψιστη προτεραιότητα την προστασίας της ζωής και της περιουσίας τους».

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα