17.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΑΝΑΣΤΑΣΙΜΗ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΑΚΡΟΝΗΣΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΗ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΑΚΡΟΝΗΣΟΥ

Με κατάνυξη τελέστηκε και φέτος σήμερα Σάββατο 1 Ιουνίου 2019 η Αναστάσιμη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο παρεκκλήσιο του Αγίου Γεωργίου στη Μακρόνησο ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου, ενώ παρέστη συμπροσευχόμενος στο Ιερό βήμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου και νήσων κ. Δωρόθεος Β’.

Πρώτη φορά παρέστησαν δύο Μητροπολίτες στη νήσο και ο Μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για τη σημερινή μέρα εκφράζοντας τις ευχαριστίες του στον οικείο ποιμενάρχη Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο Β’ για την ευλογία που έδωσε να ιερουργήσει στο παρεκκλήσιο του Αγίου Γεωργίου, το οποίο πριν λίγα χρόνια ανακαινίσθηκε από την οικογένεια του κ. Αθανασίου και κ. Μαρίνας Μαρτίνου, οι οποίοι παρευρίσκοντο σήμερα στη Μακρόνησο.

Πλήθος κόσμου μετέβη στη νήσο για να προσκυνήσει τον Άγιο Γεώργιο, καθώς επίσης η Δήμαρχος Κέας, ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής κ. Δημήτρης Λουκάς και εκπρόσωποι φορέων από την Κέα και τη Λαυρεωτική. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, μέλη παραδοσιακών συλλόγων χόρεψαν και “ζωντάνεψαν” την παράδοση του τόπου μας!

Και του χρόνου! Χριστός Ανέστη!

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα