28.5 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

ΑρχικήFEATUREDΑνεβαίνει ο υδράργυρος: Πού θα αγγίξει τους 40 βαθμούς Κελσίου την επόμενη...

Ανεβαίνει ο υδράργυρος: Πού θα αγγίξει τους 40 βαθμούς Κελσίου την επόμενη εβδομάδα

Σκαρφαλώνει ο υδράργυρος μέσα στο Σαββατοκύριακο, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα χρειαστούμε σίγουρα ανάσες δροσιάς

Η αφρικανική σκόνη έφυγε. Η ζέστη, όμως, παραμένει και επιμένει. Ο καιρός, όπως όλα δείχνουν την επόμενη εβδομάδα θα μας ταλαιπωρήσει αρκετά, αφού η θερμοκρασία αναμένεται να αγγίξει μέχρι και τους 39 βαθμούς Κελσίου.

Ωστόσο, οι μετεωρολόγοι δεν κάνουν λόγο για καύσωνα, αφού ο χαρακτηρισμός αυτός είναι προφανώς πρόωρος και ο καιρός αυτών των ημερών δεν ανταποκρίνεται στην κατάσταση ενός καύσωνα.

Η πρόγνωση της Χριστίνας Ρήγου

Σύμφωνα με την πρόγνωση της μετεωρολόγου, Χριστίνας Ρήγου,  ο υδράργυρος τις επόμενες δύο ημέρες θα φτάσει έως και τους 36 βαθμούς Κελσίου σε ορισμένες περιοχές, ενώ από τη Δευτέρα (3/6) μπορεί να σκαρφαλώσει έως και τους 39°C.

Οι θερμοκρασίες θα είναι υψηλές μέχρι και το τέλος της πρώτης εβδομάδας του Ιουνίου με μία μικρή πτώση το επόμενο Σαββατοκύριακο (8,9/6). 

Οι υποψήφιες περιοχές για τα 40άρια

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Γιώργο Τσατραφύλλια, από την Κυριακή (2/6) αναμένεται να πλήξει τη χώρα μας αυτό το ισχυρό κύμα ζέστης, το πρώτο για εφέτος.

Ο μετεωρολόγος  σε νέα του ανάρτηση αναφέρει τις περιοχές που θα σημειωθούν οι υψηλότερες θερμοκρασίες από την Τρίτη μέχρι την Πέμπτη: «Οι περιοχές που θα εκδηλωθούν οι υψηλότερες θερμοκρασίες είναι η Θεσσαλία, η κεντρική Μακεδονία, η Βοιωτία, η Αττική, η Φθιώτιδα, η Αιτωλοακαρνανία, η Πελοπόννησος, η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα».

Συνεχίζει λέγοντας: «οι περιοχές που φλερτάρουν την Τρίτη με τους 39 βαθμούς (ίσως και 40°C) είναι: Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Φθιώτιδα, Βοιωτία, Δωδεκάνησα» σημειώνει και δίνει τις εκτιμώμενες θερμοκρασίες για την Αττική. Δείτε την ανάρτησή του:

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα