ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΆρση lockdown - Σκέρτσος: Τέλος τα SMS από 14/05 - Όλα τα...

Άρση lockdown – Σκέρτσος: Τέλος τα SMS από 14/05 – Όλα τα μέτρα αναλυτικά

Τον «οδικό χάρτη» των μέτρων που τίθενται σε ισχύ από την προσεχή Παρασκευή (14/05) και οδηγούν ουσιαστικά στην άρση του lockdown παρουσίασαν εκτενώς την Τετάρτη ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας και ο ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκης Σκέρτσος.

Από την πλευρά του, ο κ. Σκέρτσος, παρουσίασε τη νέα στρατηγική της κυβέρνησης, σύμφωνα με την οποία «η άρση του lockdown δεν αύξησε τα κρούσματα, ενώ η πίεση στο αμβλύνεται».

«Παρά την αυξημένη πληθυσμιακή δραστηριότητα, δεν υπήρξε αύξηση των κρουσμάτων», δήλωσε ο κ. Σκέρτσος.

Συνολικά έως σήμερα έχουν διατεθεί περισσότερα από 8 εκατ. δωρεάν self test, σε περισσότερους από 2,9 εκατ. πολίτες, δήλωσε για τα αυτοδιαγνωστικά τεστ ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ.

Και πρόσθεσε: «11.532 συμπολίτες μας επιβεβαίωσαν, έως σήμερα, ότι είναι φορείς του ιού χάρη στα self test. Αυτό σημαίνει ότι αυτοί οι άνθρωποι, αν δεν υπήρχε αυτή η πολιτική δημόσιας υγείας όλο το προηγούμενο διάστημα και εφόσον ήταν ασυμπτωματικοί θα κυκλοφορούσαν και θα μετέδιδαν τον ιό».

Τι αλλάζει από τις 14 Μαΐου

  • Από τις 14 Μαΐου, η χώρα μας ανοίγει με ασφάλεια και στον τουρισμό, δήλωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος.
  • Επιπλέον από την ίδια ημερομηνία η απαγόρευση κυκλοφορίας μετακινείται πλέον στις 00:30 το βράδυ.
  • Καταργούνται τα μηνύματα SMS προς το 13033 και το 13032
  • Αίρονται οι περιορισμοί στις διαπεριφερειακές (υπερτοπικές) μετακινήσεις
  • Το λιανεμπόριο επιστρέφει από τις 14/5 στη λειτουργία με τα υγειονομικά πρωτόκολλα χωρητικότητας 1 πελάτη/25 τμ, χωρίς πλέον το click-in-a shop ή το click away.
  • Για όλο το Μάιο θα εξακολουθήσει η απαγόρευση της ζωντανής μουσικής στα καταστήματα εστίασης.

    Τα επόμενα βήματα «χαλάρωσης» μέχρι τον Ιούνιο

    Για λίγο αργότερα και συγκεκριμένα για τις 17 Μαΐου μετατίθεται η επαναλειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών.

    Εξάλλου, στις 21/05 ανοίγουν οι θερινοί κινηματογράφοι, ενώ στις 28 Μαΐου θα επαναλειτουργήσουν και οι ανοιχτοί πολιτιστικοί χώροι.

    Επίσης, από τον Ιούνιο θα γίνονται γάμοι και βαφτίσεις σε εξωτερικούς χώρους με ανώτατο όριο τα 100 άτομα.

    CNN Greece

Τελευταία Νέα

Σετικά άρθρα