16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΆρτα: Με μπομπονιέρες τελέστηκε η κηδεία του βρέφους που πέθανε στο αυτοκίνητο

Άρτα: Με μπομπονιέρες τελέστηκε η κηδεία του βρέφους που πέθανε στο αυτοκίνητο

Ο πατέρας στην απολογία του, φέρεται να κατηγορούσε συνεχώς τον εαυτό του και έλεγε ότι θα έπρεπε να είχε πεθάνει εκείνος και όχι το παιδί του.

Σε κλίμα οδύνης τελέστηκε η ακολουθία των νηπίων, μια ειδική τελετή για την ονοματοδοσία και την ταφή αβάπτιστων νηπίων στον Ιερό Ναό Ταξιαρχών στην Άρτα, για το βρέφος που ξέχασε ο πατέρας του στο αυτοκίνητο για ώρες.

Πλήθος συγγενών και φίλων της οικογένειας βρέθηκε στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας για να αποχαιρετήσει τη μικρή Λυδία – Ελένη, ενώ στην εκκλησία πέρα από στεφάνια, υπήρχαν και μπομπονιέρες για το όνομα του 5,5 μηνών βρέφους.

Ο 37χρονος πατέρας, που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια, κατέρρευσε στην εκκλησία, μην μπορώντας να αντέξει το χαμό του παιδιού του. Ο ιερέας διάβασε μια ιερή ευχή για να βαπτιστεί το βρέφος έτσι ώστε στη συνέχεια να τελεστεί η κηδεία. Στη συνέχεια, η ταφή του μωρού πραγματοποιήθηκε στο Παλαιό Κοιμητήριο Άρτας.

Τόσο στον Ιερό Ναό, όσο και στο κοιμητήριο, υπήρχε αυξημένη παρουσία της Αστυνομίας έτσι ώστε να αποφευχθούν τυχόν εντάσεις. Υπενθυμίζεται ότι ο 37χρονος αφέθηκε την Παρασκευή (12/5) ελεύθερος, μετά την απολογία του στην ανακρίτρια, υπό τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

«Θα ήθελα να μη ζω εγώ και να ζει το παιδί μου» φέρεται να είπε ο πατέρας

Ο πατέρας στην απολογία του, φέρεται να κατηγορούσε συνεχώς τον εαυτό του και έλεγε ότι θα έπρεπε να είχε πεθάνει εκείνος και όχι το παιδί του. «Το παιδί είχε αποκοιμηθεί στο καρεκλάκι. Αντί να στρίψω αριστερά στον βρεφονηπιακό σταθμό έστριψα δεξιά και πήγα στη δουλειά μου. Κλείδωσα το αυτοκίνητο και έφυγα με το υπηρεσιακό για Λευκάδα» σημείωσε.

«Όταν με κάλεσε η γυναίκα μου στο τηλέφωνο στις 14:40 ρωτώντας με πού είναι το παιδί μας της απάντησα στον βρεφονηπιακό σταθμό. Εκείνη μου είπε ότι βρίσκεται εκεί και την ενημερώνουν ότι το παιδί δεν ήρθε. Τότε συνειδητοποίησα ότι δεν το είχα πάει. Μπήκα ανάποδα στο δρόμο και έφτασα στο αυτοκίνητο μου. Το παιδί μου ήταν νεκρό», κατέθεσε ο πατέρας.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα