22.8 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑBlue Horizon: Τι αποκαλύπτει νέο ηχητικό ντοκουμέντο για τη δολοφονία του Αντώνη

Blue Horizon: Τι αποκαλύπτει νέο ηχητικό ντοκουμέντο για τη δολοφονία του Αντώνη

Οι συνομιλίες του πλοιάρχου με το πλήρωμα του Blue Horizon την ώρα που ο αδικοχαμένος Αντώνης βρισκόταν στα νερά του Πειραιά.

Στο φως της δημοσιότητας δόθηκε ένα ηχητικό ντοκουμέντο από το σύστημα καταγραφής στη γέφυρα του Blue Horizon. Στο ηχητικό διακρίνεται η συνομιλία μεταξύ του καπετάνιου με τον πλοίαρχο.

Πρόκειται για ένα ηχητικό ντοκουμέντο που δείχνει σύγχυση, ασυνεννοησία και πανικό μεταξύ του πληρώματος του Blue Horizon, τέσσερα μέλη του οποίου έχουν συλληφθεί για το συμβάν.

Συγκεκριμένα, βάσει του ηχητικού, ο καπετάνιος που βρίσκεται στη διαδικασία του απόπλου, ξαφνικά ρωτάει «Τι έγινε;». Ελάχιστα δευτερόλεπτα αργότερα αρχίζει να φωνάζει εκνευρισμένος: «Πάτε καλά ρε; Ρε πάτε καλά;». Στην συνέχεια ακούγεται να λέει: «Αργά. Αργά».

Πώς αντέδρασε ο καπετάνιος

Αμέσως μετά δίνει οδηγία ζητά να καλέσουν το Traffic στο κανάλι VHF 13 και στην συνέχεια ακούγεται να ρωτάει: «έλα τι έγινε; Για πες μου. Τι έγινε;». Ακούγεται στο βάθος μία φωνή να του λέει ότι κάποιος έπεσε στη θάλασσα και ο καπετάνιος ρωτάει: «ποιος έπεσε στη θάλασσα;».

Ωστόσο, φαίνεται ότι δεν δηλώνεται σαφώς τι ακριβώς έγινε στο λιμάνι του Πειραιά, ούτε ότι το πλήρωμα του Blue Horizon έριξε τον 36χρονο Αντώνη στη θάλασσα.

Σε άλλο σημείο, ο πλοίαρχος ακούγεται να λέει: «επιπλέει-επιπλέει» και μέλος του πληρώματος απαντά: «επιπλέει στον ντόκο που φύγαμε εμείς». Και τότε ο πλοίαρχος ρωτά τον ύπαρχο: «ρε Μ. πώς έπεσε;» Από την ενδοσυνεννόηση του απαντούν: «πήγε να ανέβει» και ο πλοίαρχος συνεχίζει: «Έπεσε επιβάτης στη θάλασσα; Τι έγινε;»

Ο καπετάνιος του Blue Horizon φαίνεται ότι ενημερώθηκε άμεσα για την πτώση του Αντώνη στη θάλασσα

Τι είχε γράψει ο καπετάνιος στο ημερολόγιο γέφυρας

Από ότι φάνηκε από την συνομιλία, ο καπετάνιος αιφνιδιάζεται με κάτι που βλέπει -πιθανόν από την κάμερα κλειστού κυκλώματος του πλοίου- και τότε ρωτάει να μάθει τι  έχει συμβεί και ποιος είναι αυτός που έπεσε στην θάλασσα. Ο ίδιος είχε γράψει στο ημερολόγιο της γέφυρας:

«Άκουσα τον Ύπαρχο να φωνάζει «Κάπτεν» μέσω VHF, κοιτάζοντας από την κάμερα είδα άνθρωπο να πέφτει στη θάλασσα από την άκρη του καταπέλτη. Άμεσα μείωσα κίνηση μηχανών και ενημέρωσα Piraeus Traffic μέσω VHF και Α’ Λιμενικού Πειραιά μέσω τηλεφώνου για άνθρωπο στη θάλασσα. Πλέουμε με ελάχιστη πηδαλιουχική ταχύτητα προς έξοδο λιμένος».

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα