23.7 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑCASUS BELLI Η ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΝΟΤΙΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ ΜΕ ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΤΗ ΧΑΜΟΛΙΑ

CASUS BELLI Η ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΝΟΤΙΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ ΜΕ ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΤΗ ΧΑΜΟΛΙΑ

Πονοκέφαλο στη δημοτική αρχή Μαρκοπούλου έχει προκαλέσει η συμφωνία του Δημάρχου Σαρωνικού Γιώργου Σωφρόνη με τον συνάδελφό του Δήμαρχο Κρωπίας Δημήτρη Κιούση τα λύματα του νότιου τμήματος του δήμου Σαρωνικού να οδηγηθούν στο ΚΕΛ Παιανίας-Κορωπίου, που έχει ως αποδέκτη τη Χαμολιά του Δήμου Μαρκοπούλου.

Ωστόσο θα πρέπει να θυμίσουμε ότι στα τέλη Ιουλίου του 2016 σε  συνεδρίαση που έγινε στο Μαρκόπουλο για την κατασκευή λειτουργία ΚΕΛ στο ΒΙΟΠΑ Καλυβίων ΤΟ ΚΕΛ ΚΑΛΥΒΙΩΝ ΠΥΡΟΔΟΤΕΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΟΡΥΦΗΣ ΣΤΟ…ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ όπου υπήρχαν ζωηρές αντιρρήσεις κατοίκων των Καλυβίων συνηγορούντος και του αντιπεριφερειάρχη αν. Αττικής Πέτρου Φιλίππου, δεν τέθηκε θέμα απ’ τη δημοτική αρχή Μαρκοπούλου σχετικά με τον αποδέκτη. 

Σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του Πρόεδρου του Δ.Σ. Μαρκοπούλου Χρήστου Δρίτσα, ο οποίος πρόσφατα κατέθεσε την υποψηφιότητά του για το Δημαρχιακό θώκο, τα πράγματα έχουν αλλάξει με το κλίμα να είναι αρνητικό ως προς τη νέα προοπτική.

Δηλώσεις Χρήστου Δρίτσα: 

«Ένα από τα πιο σοβαρά και ιδιαίτερα σημαντικά προβλήματα των Μεσογείων!
Ο Δήμος Μαρκοπούλου με πολύ μεγάλες και συντονισμένες προσπάθειες, κατάφερε τα τελευταία 6 χρόνια να κάνει το ακατόρθωτο για κάποιους. Επαναλειτούργησε τον Βιολογικό καθαρισμό, αναβαθμίζοντας την επεξεργασία του και την δυναμικότητα του.

Κατασκεύασε το δίκτυο στο μεγαλύτερο μέρος του οικισμού του Μαρκοπούλου, εξασφάλισε την χρηματοδότηση (τη μεγαλύτερη στην ιστορία του Δήμου) για τα αντλιοστάσια και το παραλιακό δίκτυο με βάθος δύο τετραγώνων, του Πόρτο Ράφτη.

Η διαχείριση του έργου γίνεται αποκλειστικά στα διοικητικά όρια του Δήμου, βάση δε του αρχικού σχεδιασμού υποδέχεται τα λύματα του κέντρου των Καλυβίων και της πόλης του Κουβαρά. Η άποψη μας είναι η ίδια πάντα, ο κάθε Δήμος πρέπει να αναλαμβάνει τα βάρη του και όχι να προσπαθεί να τα μεταφέρει με κάθε τρόπο στους γείτονες!
Η νέα προσπάθεια του Δήμου Σαρωνικού να αποχετεύσει το παραλιακό του μέτωπο, από την Π. Φώκαια μέχρι το Λαγονήσι στο ΚΕΛ Κορωπίου-Παιανίας με αποδέκτη τον υποθαλάσσιο αγωγό της Χαμολιάς θα πέσει στο κενό! 
Θα μας βρει μπροστά της, η όποια κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση. 
Πέρασε ανεπιστρεπτί ο καιρός που κάποιοι αποφάσιζαν για εμάς χωρίς εμάς, όπως πέρασε επίσης ανεπιστρεπτί ο καιρός που το Μαρκόπουλο και το Πόρτο Ράφτη κατάπινε ότι του σερβίρανε…».

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα