23.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΔιασωληνωμένοι ο Μανώλης Μαυρομμάτης και η σύζυγός του – Εξαιρετικά κρίσιμες οι...

Διασωληνωμένοι ο Μανώλης Μαυρομμάτης και η σύζυγός του – Εξαιρετικά κρίσιμες οι επόμενες 48 ώρες

Νοσηλεύονται με σοβαρά εγκαύματα, ύστερα από φωτιά που ξέσπασε στο διαμέρισμά τους

Στη διασωλήνωση του Μανώλη Μαυρομμάτη και της συζύγου του, Ειρήνης, προχώρησαν οι γιατροί του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς». Και οι δύο νοσηλεύονται με σοβαρά εγκαύματα, ύστερα από φωτιά που ξέσπασε στο διαμέρισμά τους, στο κέντρο της Αθήνας, τα ξημερώματα της Κυριακής (18/2).

Στο νέο ιατρικό ανακοινωθέν για την κατάσταση της υγείας τους αναφέρεται πως ο αθλητικογράφος και πρώην Βουλευτής έχει διασωληνωθεί και έχει τεθεί σε μηχανική υποστήριξη αναπνοής, ενώ η 80χρονη σύζυγός του υποβλήθηκε σε εσχαροτομές στην αριστερή άκρα χείρα και το αντιβράχιο.

«Οι ασθενείς νοσηλεύονται στην Μονάδα Εγκαυμάτων, στην Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής και η κατάστασή τους κρίνεται εξαιρετικά κρίσιμη, για τις επόμενες 48 ώρες», τονίζεται χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά το ιατρικό ανακοινωθέν

1. Γνωρίζεται ότι 18/02/2024 (05:00 hrs) διακομίσθηκαν μέσω Σ/ΕΚΑΒ , στο ΤΕΠ του Γ.Ν.Α. «Γ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ», μετά από απεγκλωβισμό από οικιακή πυρκαγιά (επί της οδού Αναyνωστοπούλου στο Κολωνάκι) οι ασθενείς:

α.- Ο αθλητικογράφος και πρώην Βουλευτής, Μανώλης Μαυρομάτης, (82) ετών, με Θερμικά Εγκαύματα βαθέως μερικού και ολικού πάχους που αφορούν τμήματα κάτω άκρων, κορμού, αριστερού άνω άκρου και τριχωτό κεφαλής, Συνολικής Εγκαυματικής Επιφάνειας 18% της Ολικής Επιφάνειας Σώματος.

Ο ασθενής διασωληνώθηκε και τέθηκε σε μηχανική υποστήριξη αναπνοής.

β.- Η Ειρήνη Μαυρομάτη 80 ετών (σύζυγος), με Θερμικά Εγκαύματα βαθέως μερικού και ολικού πάχους που αφορούν τμήματα προσώπου, άνω και κάτω άκρων και κορμού, με μεγαλύτερη προσβολή της αριστερής πλευράς του σώματος, Συνολικής Εγκαυματικής Επιφάνειας (40%) της Ολικής Επιφάνειας Σώματος και με στοιχεία εισπνευστικού εγκαύματος.

Η ασθενής διασωληνώθηκε λόγω επαπειλούμενου αεραγωγού και τέθηκε σε μηχανική υποστήριξη αναπνοής. Υποβλήθηκε σε εσχαροτομές στην αριστερή άκρα χείρα και το αντιβράχιο.

2. Οι ασθενείς νοσηλεύονται στην Μονάδα Εγκαυμάτων, στην Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής και η κατάστασή τους κρίνεται εξαιρετικά κρίσιμη, για τις επόμενες 48 ώρες.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα