18.6 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΔημοσίευμα ΤΑΖ: Ο Κασσελάκης «σχεδιάζει να αποκτήσει παιδί μέσω παρένθετης μητέρας με...

Δημοσίευμα ΤΑΖ: Ο Κασσελάκης «σχεδιάζει να αποκτήσει παιδί μέσω παρένθετης μητέρας με τον σύντροφό του»

Με τίτλο «το ηλιοκαμένο αγόρι από την Ελλάδα» το αφιέρωμα της γερμανικής εφημερίδας «ΤΑΖ» για τον Στέφανο Κασσελάκη

Με τον τίτλο «Το ηλιόλουστο αγόρι από τις ΗΠΑ» φιλοξενεί άρθρο στη σελίδα της γερμανικής ΤΑΖ, σχολιάζοντας την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στον α’ γύρο εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ για ανάδειξη προέδρου.

«Την Κυριακή, το αριστερό κόμμα της Ελλάδας, ο ΣΥΡΙΖΑ, ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο των εκλογών για την ανάδειξη του νέου αρχηγού του κόμματος και ο πολιτικά νέος Στέφανος Κασελάκης αναδείχθηκε φαβορί» αναφέρει το γερμανικό μέσο. Οι πρώτες αντιδράσεις από τη νίκη Κασσελάκη στον πρώτο γύρο των εκλογών δείχνουν μία σκληρή πολιτική αντιπαράθεση

Την περασμένη Κυριακή, γράφει η TAZ, ο 36χρονος Στέφανος Κασσελάκης πήρε ξεκάθαρο προβάδισμα στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ. Μετά την καταμέτρηση του 98% των ψήφων, το 45,04% των μελών του κόμματος ψήφισαν τον Κασσελάκη με την πρώην υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου να λαμβάνει ποσοστό 36,2%. Ακολούθησαν με μεγάλη απόσταση ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος με ποσοστό 8,78%, ο πρώην υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς με 8,7% και ο Στέφανος Τζουμάκας με 1,29%.

Οι εκλογές ήταν απαραίτητες, αφού ο προηγούμενος αρχηγός του κόμματος Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε την παραίτησή του μετά την κακή απόδοση του ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν στην Ελλάδα τέλος Ιουνίου. Οι πρώτες αντιδράσεις από τη νίκη Κασσελάκη στον πρώτο γύρο των εκλογών δείχνουν μία σκληρή πολιτική αντιπαράθεση, σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα. Η πολιτική αντίπαλος του Κασσελάκη στον δεύτερο γύρο, Έφη Αχτσιόγλου, του επιτέθηκε, απέφυγε όμως να τον κατονομάσει.

«Την ερχόμενη Κυριακή θα αποφασιστεί «αν οι μάχες που έχουμε μπροστά μας θα δοθούν από πολιτικούς ή όχι», δήλωσε η Αχτσιόγλου, δείχνοντας σαφέστατα τον πολιτικά άπειρο επιχειρηματία Στέφανο Κασσελάκη. Η ίδια κατηγόρησε επίσης τον αντίπαλό της ότι περιηγείται στα «θολά νερά των απλών λύσεων».«Οι αγώνες θα πρέπει να δίνονται σε πραγματικό πεδίο, τη Βουλή και την κοινωνία με σοβαρότητα, εμπειρία και υπευθυνότητα», είπε χαρακτηριστικά.

Τα παιδικά χρόνια στις ΗΠΑ

Σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα «TAZ», ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε ότι «ενήργησε γρήγορα και ήθελε να είναι αυτόνομος από μικρή ηλικία» και ότι χάρη στον Αλέξη Τσίπρα εισήλθε πρόσφατα στην ελληνική πολιτική σκηνή.

«Σε ηλικία 15 ετών ήθελα να επιστρέψω στην Ελλάδα (από τις ΗΠΑ) για να υπηρετήσω την πατρίδα μου και να φανώ χρήσιμος. Αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να γίνει αυτό», είπε στον δημοσιογράφο της γερμανικής εφημερίδας. Ακόμα κι αν δεν εκλεγεί αρχηγός του κόμματος, ξεκαθάρισε ότι εφεξής η έδρα του θα είναι στην Ελλάδα.

Γεννημένος στην Αθήνα, γιος επιχειρηματία και μητέρα οδοντίατρο, σε ηλικία 14 ετών, ο Στέφανος έλαβε υποτροφία στο Λύκειο «Phillips Academy» στο Andover των ΗΠΑ. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο στην Πενσυλβάνια με ειδίκευση στα οικονομικά και τη διεθνή πολιτική.

Κόντρα στο συντηρητικό του Μητσοτάκη

Ο Κασσελάκης δίνει ιδιαίτερη σημασία στην άμεση ευθυγράμμιση της ελληνικής νομοθεσίας με «τις πιο προοδευτικές ευρωπαϊκές χώρες σε όλα τα θέματα ισότητας και προστασίας των γυναικών, των μονογονέων, των αναπήρων και των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων. Η Ελλάδα πρέπει να γίνει «πρότυπο ολοκλήρωσης και ισότητας σε όλη την Ευρώπη», είπε ο Κασσελάκης.

Ο ίδιος συζεί με τον σύντροφο του Tyler McBeth. Το ζευγάρι σχεδιάζει να αποκτήσει παιδιά μέσω παρένθετης μητέρας. «Με στεναχωρεί που μπορούμε να κάνουμε παιδιά στην Αμερική που δεν αναγνωρίζονται στην Ελλάδα», λέει ο Κασελάκης.

Αλλά η κορυφαία προτεραιότητά του, είπε ο Κασελάκης στην ΤΑΖ, είναι «η χώρα μας να λειτουργεί δημοκρατικά. Δεν είναι έτσι τα πράγματα. Πρέπει να γίνει ένας μεγάλος καθαρισμός από κάτω προς τα πάνω. Παντού. Χρειάζεσαι γερό στομάχι για αυτό και πρέπει να χαλάσεις το παιχνίδι για πολλούς ανθρώπους. Είμαι έτοιμος να το κάνω αυτό».
Το πρώτο βήμα θα ήταν η απομάκρυνση του συντηρητικού πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα