17.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΔίωξη για έκθεση ανήλικου σε κίνδυνο για το 6χρονο που ξέχασαν μέσα...

Δίωξη για έκθεση ανήλικου σε κίνδυνο για το 6χρονο που ξέχασαν μέσα σε σχολικό

Tο εξάχρονο αγοράκι αποκοιμήθηκε μέσα στο σχολικό λεωφορείο και βρέθηκε δύο ώρες μετά το σχόλασμα, κλειδωμένο στο όχημα

Ποινική δίωξη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο άσκησε ο εισαγγελέας εναντίον του οδηγού σχολικού και της συνοδού που ξέχασαν ένα 6χρονο παιδί μέσα στο σχολικό λεωφορείο. Οι δύο παραπέμφθηκαν σε δίκη και η έρευνα συνεχίζεται από την ασφάλεια Δυτικής Αττικής.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, το εξάχρονο αγοράκι αποκοιμήθηκε μέσα στο σχολικό λεωφορείο και βρέθηκε δύο ώρες μετά το σχόλασμα, κλειδωμένο στο όχημα. Το περιστατικό έγινε γνωστό όταν η μητέρα αναζητούσε επί δύο ώρες το παιδί μετά το σχόλασμα, ενώ σύμφωνα με την ίδια, στο σχολείο δεν απαντούσαν στα τηλέφωνα. Η ίδια έστειλε τον αδερφό του εξάχρονου να τον αναζητήσει.

Όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια το παιδί βρέθηκε καλά στην υγεία του ενώ είχε αποκοιμηθεί, ξεχασμένο στα καθίσματα του σχολικού. Το σχολικό ήταν μισθωμένο και μετέφερε παιδιά του δημοτικού σε απομακρυσμένες περιοχές του Ασπρόπυργου. Στη συνέχεια ενημερώθηκε ο εισαγγελέας και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος του 45χρονου οδηγού και της 60χρονης συνοδού.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ και οι δυο συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα που τους άσκησε ποινική δίωξη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και παραπέμφθηκαν σε δίκη στο Αυτόφωρο. Η έρευνα συνεχίζεται από την ασφάλεια Δυτικής Αττικής για την ύπαρξη τυχόν άλλων ευθυνών των δυο συλληφθέντων.

Πατέρας 6χρονου: “Δεν το έφεραν στο σπίτι, τον περιμέναμε”

Ο πατέρας του 6χρονου, μίλησε στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 για το περιστατικό λέγοντας: «Το παιδί μου επέστρεφε από το σχολείο με το σχολικό λεωφορείο είχε σχολάσει στις 16:00. Δεν το έφεραν εδώ στο σπίτι, τον περιμέναμε… Δώσαμε μια παράταση μέχρι τις 16:45 γιατί την προηγούμενη ημέρα το σχολικό είχε αργήσει».

ΥΓ. Ουδεμία σχέση έχει γνωστό εκπαιδευτήριο με το συμβάν, λόγω της φάσας που υπήρχε στο σχολικό στην εικόνα τίτλου που πιθανόν παρέπεμπε σ’ αυτό. Ούτως ή άλλως η εικόνα αντικαταστάθηκε.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα