22.1 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΔολοφονία Τζωρτζίνας: Το οξύμετρο είχε απενεργοποιηθεί τις κρίσιμες στιγμές

Δολοφονία Τζωρτζίνας: Το οξύμετρο είχε απενεργοποιηθεί τις κρίσιμες στιγμές

Ένα βασικό στοιχείο για τα όσα είχαν προηγηθεί μέσα στο δωμάτιο που νοσηλευόταν η 9χρονη Τζωρτζίνα έρχεται στο «φως» της δημοσιότητας. Όταν η Τζωρτζίνα εκδήλωσε το θανατηφόρο επεισόδιο στις 29 Ιανουαρίου, το οξύμετρο που ήταν συνδεδεμένο με το παιδί για να παρακολουθούν οι γιατροί από μακριά και να αντιδράσουν μόλις υπάρξει πρόβλημα, δεν χτυπούσε όπως ήταν καθορισμένο.

Γιατροί και νοσηλευτές το κατέθεσαν στους αστυνομικούς και περιλαμβάνεται στη δικογραφία, ενώ σχετική αναφορά για αυτό το συγκλονιστικό εύρημα γίνεται από τους αστυνομικούς του Ανθρωποκτονιών και στο διαβιβαστικό.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται: «Κατά την είσοδο τους στο θάλαμο είδαν ότι το παιδί είχε στροφή κεφαλής στα αριστερά περί στοματική κυάνωση και ήταν απνοϊκό με βραδυκαρδια ενώ τόσο η γιατρός όσο και η νοσηλεύτρια παρατήρησαν ότι το οξυμετρο που ήταν συνδεδεμένο στο παιδί δεν ακουγόταν ο χαρακτηριστικός ήχος που ακούγεται σε περίπτωση που το οξυγόνο και οι σφίξεις πέσουν κάτω από το καθορισμένο όριο».

Επειδή η Τζωρτζίνα είχε μέσα σε 24 ώρες πέντε απανωτά περιστατικά κρίσεων όλοι οι γιατροί ήταν σε επιφυλακή και είχαν τεταμένη την προσοχή τους για να επέμβουν ανά πάσα ώρα και στιγμή. Γι’ αυτό και έκανε εντύπωση στο προσωπικό ότι κατά την είσοδό τους στο θάλαμο το οξύμετρο που ήταν συνδεδεμένο στο παιδί δεν χτυπούσε όπως θα έπρεπε να κάνει όταν οι τιμές κορεσμού πέφτουν κάτω από το προκαθορισμένο όριο.

Οι αστυνομικοί περιγράφουν τη μητέρα να παραμένει ψύχραιμη και κατά τη διάρκεια των προσπαθειών των γιατρών να επαναφέρουν την Τζωρτζίνα και μάλιστα βρισκόταν έξω από τον θάλαμο και απλά παρακολουθούσε τη διαδικασία.

Οι γιατροί είχαν ήδη καταγράψει τα πέντε περιστατικά κρίσης του 9χρονου παιδιού ως εξής:

28-1-2022

  • 11:00 ταχυκαρδία, ταχύπνοια, κόρες σε μυδρίαση χωρίς κινήσεις άκρων διαρκείας 3,5 λεπτών. Λύθηκε με χορηγήση φαρμάκου.
  • 11:25 παρόμοιο επεισόδιο διαρκειας 1,5 λεπτού λύθηκε αυτόματα
  • 14:30 νέο επεισόδιο για 3 λεπτά εμφάνισε και πυρετό
  • 18:30 και 00:00 δυο επεισόδια 1,5 λεπτού

29-1-2022

  • 14:28 άπνοια, κόρες σε μυδρίαση, έγινε καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση για περισσότερο από μια ώρα, διασωληνώθηκε.
  • 15:50 κατέληξε

Επίσης, στις καταθέσεις που έχουν πάρει οι αστυνομικοί αποτυπώνεται ξεκάθαρα ότι περίπου μία ολόκληρη ώρα πριν από τη θανατηφόρα κρίση είχε να μπει στο δωμάτιο της Τζωρτζίνας γιατρός ή νοσηλευτής – κάτι που ενισχύει ακόμη περισσότερο τα όσα αναφέρονται στη δικογραφία, ότι δηλαδή η Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν μόνη της στο δωμάτιο όταν το παιδί εκδήλωσε την κρίση που την έφθασε μέχρι το θάνατο.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα