Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Εικόνες και βίντεο από σημείο που βρέθηκε νεκρός ο παρουσιαστής του BBC...

Εικόνες και βίντεο από σημείο που βρέθηκε νεκρός ο παρουσιαστής του BBC – Πώς εντοπίστηκε η σορός του

Η σορός του βρέθηκε σε φράχτη στην παραλία της Αγίας Μαρίνας. Σημειώνεται πως μετά από αγωνιώδεις αναζητήσεις ο άτυχος άνδρας εντοπίστηκε όταν οι δημοσιογράφοι τραβούσαν πλάνα από την περιοχή.

Τραγική κατάληξη είχε η υπόθεση εξαφάνισης του Μάικλ Μόσλεϊ, του παρουσιαστή του BBC, ο οποίος αγνοείτο από την περασμένη Τετάρτη, καθώς έπειτα από μέρες ερευνών εντοπίστηκε νεκρός το πρωί της Κυριακής στη Σύμη.

Το πρωί της Κυριακής ο παρουσιαστής εντοπίστηκε νεκρός στα βράχια κοντά στην παραλία Αγία Μαρίνα στη Σύμη. Η σορός του βρέθηκε σε φράχτη στην παραλία της Αγίας Μαρίνας. Σημειώνεται πως μετά από αγωνιώδεις αναζητήσεις ο άτυχος άνδρας εντοπίστηκε όταν οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ τραβούσαν πλάνα από την περιοχή. Συγκεκριμένα, ο καμεραμάν της ΕΡΤ αντιλήφθηκε κατά τη διάρκεια καταγραφής πλάνων ότι κάτι γυάλιζε στα βράχια, στη συνέχεια έκανε «ζουμ» και είδε ότι εκεί βρίσκονταν νεκρός ο παρουσιαστής.

Στο σημείο βρέθηκε και ο δήμαρχος του νησιού, ο οποίος περιέγραψε τις δραματικές στιγμές που ακολούθησαν. Ο δήμαρχος μιλώντας στα ΜΜΕ σημείωσε ότι η σορός του απείχε μόλις λίγα μέτρα από την παραλία, όπου βρίσκονταν τουλάχιστον 200 άτομα εκείνη την ώρα.

Δείτε βίντεο από το σημείο που βρέθηκε η σορός του παρουσιαστή του BBC

Πώς εντοπίστηκε η σορός του

Ο 67χρονος βρέθηκε λίγα μέτρα από την παραλία της Αγίας Μαρίνας τη στιγμή που οι δημοσιογράφοι τραβούσαν πλάνα.

«Ο Αντώνης Μυστιλόγλου ήταν με την κάμερα και εμείς με το μικρόφωνο. Τον εντοπίσαμε όταν μπαίναμε στον κόλπο της Αγίας Μαρίνας. Ο Αντώνης κατέγραφε συνεχώς με την κάμερα και στην πορεία, βλέποντας το υλικό που είχε τραβήξει είδε ότι κάτι περίεργο ήταν κοντά στο φράχτη, 50 μ. από τη θάλασσα και διαπιστώσαμε μετά στο ζουμ ότι όντως ήταν αυτός ο άνθρωπος, διότι γυάλιζε το ρολόι του. Ήταν σε ύπτια θέση» περιέγραψε στην ΕΡΤ δημοσιογράφος που βρίσκεται στην περιοχή. 

Στην κάμερα της ΕΡΤ μίλησε και ο δήμαρχος Σύμης, Λευτέρης Παπακαλοδούκας, ο οποίος ενημέρωσε τις Αρχές για το που βρέθηκε η σορός. «Αξίζουν συγχαρητήρια στον κάμεραμαν. Είμασταν μαζί. Είδε (σ.σ. ο εικονολήπτης) κάποιο αντικείμενο. Κάναμε ανάλυση και τελικά είναι το πτώμα του δημοσιογράφου που ψάχνουμε όλες αυτές τις μέρες» δήλωσε ο δήμαρχος Σύμης. 

«Ήταν πεσμένος ανάσκελα στα βράχια»

«Ο άνθρωπος φαινόταν ότι έπεσε ανάσκελα» ανέφερε ο δημοσιογράφος του EΡΤΝews περιγράφοντας την κατάσταση στην οποία βρέθηκε η σορός στα βράχια.

«Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες κάποιο πρόβλημα παρουσιάστηκε στην καρδιά του και έπεσε στα βράχια» όπως μετέδωσε ο Αριστείδης Μιαούλης με τις πρώτες ενδείξεις να δείχνουν ότι ο Μόσλεϊ ήταν νεκρός εδώ και αρκετές ημέρες. Ωστόσο, όπως είπε, δεν είναι ακόμη σαφές αν ο θάνατός του επήλθε από την πτώση ή από κάποιο παθολογικό πρόβλημα.

Το χρονικό της εξαφάνισης

Οι Αρχές ζητώντας επιπλέον στοιχεία από τη σύζυγό του γνώριζαν ότι είχε μαζί του, εκτός από το πορτοφόλι του, και το ρολόι του που δεν ήταν ψηφιακό. Ο Μάικλ Μόσλεϊ παραθέριζε στο νησί της Σύμης και η τύχη του αγνοούνταν από το βράδυ της Τετάρτης 5 Ιουνίου. Ο 67χρονος είχε πάει για μπάνιο και επέστρεφε με τα πόδια από δυσπρόσιτη παραλία.

Ο Dr. Michael Mosley ήταν διάσημος στο Ηνωμένο Βασίλειο. Εκτός από τις εκπομπές και τα ντοκιμαντέρ ήταν αυτός που εφηύρε τη διαλειμματική νηστεία 5:2 αρκετά διαδεδομένη στη Βρετανία. Ήταν τακτικός συνεργάτης στην «ναυαρχίδα» της πρωινής ζώνης του ITV “This Morning” αλλά και σε άλλες εκπομπές του BBC.

Στη Σύμη εκτός από τη σύζυγό του βρίσκονται και τα παιδιά του.