20.3 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΈμπρακτο ενδιαφέρον Μ. Χρυσοχοΐδη για το Πάρκο Σχινιά

Έμπρακτο ενδιαφέρον Μ. Χρυσοχοΐδη για το Πάρκο Σχινιά

Στις 23 Ιουλίου, ημέρα μνήμης της αποφράδας ημέρας όπου η πύρινη λαίλαπα κατέκαψε ανθρώπους, περιουσίες, περιβάλλον στο Μάτι, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επισκέφτηκε το Εθνικό Πάρκο Σχινιά, δηλώνοντας το έμπρακτο ενδιαφέρον του για την προστασία αυτού του μοναδικού οικοσυστήματος.

Τον Υπουργό υποδέχτηκαν ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Γιώργος Λυριτζής, ανώτατοι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, ο διοικητής της ΠΥ Ν. Μάκρης Βικέντιος Μαρινάκης κι αντιδήμαρχοι Μαραθώνα Χρήστος Στάμος και Βαγγέλης Κυπαρίσσης.

Μετά από ενδελεχή ανάλυση των συνθηκών προστασίας του Πάρκου, αποφασίστηκε η αύξηση των προληπτικών μέτρων ασφαλείας, ειδικά όταν το πευκοδάσος είναι επισκέψιμο (ημερήσιος δείκτης επικινδυνότητας 1, 2 & 3).

Υπό αυτές τις συνθήκες οι περιπολίες θα αυξάνονται από 2 σε 4 οι μοτοσικλετιστές της Πυροσβεστικής που θα επιτηρούν το χώρο και θα πετάει μη επανδρωμένο ιπτάμενο μέσο για να υπάρχει ζωντανή εικόνα της επικρατούσας κατάστασης.

Ο Υπουργός διαβεβαίωσε ότι βούληση της κυβέρνησης είναι να μη κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές, αλλά και για να μη καταστραφεί το μοναδικό πευκοδάσος – οικολογικός θησαυρός του Μαραθώνα, αλλά και το περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής. Δεσμεύτηκε ότι η συνεργασία θα παγιωθεί με μοναδικό στόχο την βελτίωση των μέτρων ασφαλείας.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα