25.8 C
Athens
Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕνδιαφέρουσα αν και όχι ικανοποιητική η απάντηση του συλλόγου «το Μελτέμι» σχετικά...

Ενδιαφέρουσα αν και όχι ικανοποιητική η απάντηση του συλλόγου «το Μελτέμι» σχετικά με το Meltemi eco village

Σήμερα Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου, λάβαμε απάντηση απ’ το σύλλογο «το Μελτέμι» σχετικά με το δημοσίευμά μας για το Meltemi eco village. Στην επιστολή δεν δίνεται απάντηση στα ερωτήματα που τίθενται, εκτός απ’ το ότι ήταν ενήμεροι τόσο οι κατασκηνωτές, όσο κι ο δήμος Ραφήνας-Πικερμίου.

Επίσης ο πρόεδρος κος Χαντζής, εκ μέρους των μελών του συλλόγου φυσικά, εκφράζει την έκπληξη του απ’ το δημοσίευμα μας και μιλά για «ανακρίβειες» που αναφέρονται σ’ αυτό, χωρίς όμως να υποδεικνύει ποιες είναι οι ανακρίβειες αυτές. Φυσικά αν διάβαζε προσεκτικά  το άρθρο θα διαπίστωνε ότι δεν υπάρχουν προσωπικές απόψεις, αλλά αναδημοσίευση του κειμένου που υπάρχει αναρτημένο στο διαδίκτυο σχετικά με το εν λόγω πρόγραμμα.

Εμείς απλά, μετά από καταγγελίες κατασκηνωτών που δήλωσαν άγνοια γύρω απ’ το εν λόγω θέμα, ψάξαμε την υπόθεση και την αναδείξαμε. Επίσης επειδή το θέμα αφορά άμεσα τους δημότες Ραφήνας-Πικερμίου απευθύναμε τις ερωτήσεις που γεννώνται απ’ όλη αυτή την ιστορία προς όλους τους εμπλεκομένους.

Δυστυχώς στην απάντηση δεν απαντήθηκε σχεδόν καμία απ’ τις ερωτήσεις που τέθηκαν και αφορούν κυρίως το ποιος/οι έκαναν την μελέτη που χρηματοδοτήθηκε απ’ το ευρωπαϊκό πρόγραμμα, πόσα χρήματα δόθηκαν, ποιες εργασίες έγιναν και φυσικά αν ο δήμος ήταν ενήμερος απ’ την πρώτη στιγμή ή ενημερώθηκε κατόπιν εορτής.

Λυπούμεθα αλλά η επιστολή που λάβαμε δεν δίνει καμία διευκρίνιση, εκτός του ότι τη θεωρούμε προσβλητική όταν αναφέρεται «η ονομασία eco village που του αποδίδετε…» δεν του αποδώσαμε εμείς αυτήν την ονομασία αφού έτσι αναφέρεται στο διαδίκτυο που αναδημοσιεύσαμε.

Επίσης αναφέρετε στην επιστολή: «Το συγκεκριμένο έργο που αναφέρετε (Nobel Grid) είναι ένα Ευρωπαϊκό έργο διάρκειας 3,5 ετών που χρηματοδοτείται από κονδύλια της ΕΕ και υλοποιήθηκε από 20 Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς, στους οποίους συμμετέχει το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και πολλοί άλλοι». Ποιοι είναι οι πολλοί άλλοι και ποιος έχει σχέση με σας, που πιθανά σας επέλεξε;

Και συνεχίζετε: «Αφορούσε εκτός των άλλων στην ανάπτυξη εργαλείων για πιο οικονομική και αποδοτική διαχείριση ενέργειας και διεξαγωγής πειραμάτων για την εξοικονόμηση ενέργειας. Ειδικότερα στο Μελτέμι προέβλεπε την αντικατάσταση των μετρητών κατανάλωσης της ηλεκτρικής ενέργειας, που ανήκουν στη ΔΕΔΔΗΕ, με «έξυπνους» ηλεκτρονικούς μετρητές».  Να υποθέσουμε δηλαδή ότι το μόνο έργο που έγινε είναι το συγκεκριμένο;

Εν κατακλείδι

Η επιστολή σας καθόλου δεν ικανοποίησε τα εύλογα ερωτήματα που θέσαμε. Την δημοσιεύουμε ως οφείλουμε, ώστε οι πολυπληθείς αναγνώστες που διάβασαν το συγκεκριμένο άρθρο να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα.

Ευχαριστούμε για την επικοινωνία και περιμένουμε διευκρινήσεις απ’ τους υπευθύνους του δήμου μας, που θεωρούμε ότι θα είναι περισσότερο διαφωτιστικές.

Ακολουθεί επισυναπτόμενο το pdf της απάντησης

1239_Απάντηση δημοσίευμα kirkinews_v1.0

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα