19.4 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕντυπωσιακά πλάνα δείχνουν κοπάδι με όρκες να επιτίθεται σε γκρίζα φάλαινα

Εντυπωσιακά πλάνα δείχνουν κοπάδι με όρκες να επιτίθεται σε γκρίζα φάλαινα

Παρακολουθείστε το εντυπωσιακό video

Ένα εντυπωσιακό βίντεο με πλάνα από drone δείχνουν τη στιγμή που ένα κοπάδι αποτελούμενο από περίπου 30 όρκες, επιτίθεται σε μία ενήλικη γκρίζα φάλαινα στο Monteray Bay της Καλιφόρνια.

Όπως φαίνεται στα πλάνα, η φάλαινα μόλις δέχεται την επίθεση αρχίζει να στριφογυρίζει, προσπαθώντας να ξεφύγει από τα δόντια των ορκών. Κάποια στιγμή το καταφέρνει και απομακρύνεται, ωστόσο οι όρκες δεν φαίνεται να σταματούν. Πραγματοποιούν και νέα επίθεση, περικυκλώνοντας ξανά τη φάλαινα.

Σύμφωνα με τον Ιβάν Μπρόντσκι, εργαζόμενο του Monterey Bay Whale Watch, το κοπάδι επιτέθηκε σε δύο φάλαινες που βρίσκονταν μαζί, ωστόσο απομακρύνθηκαν στην πορεία και η επίθεση διήρκησε συνολικά έξι ολόκληρες ώρες.

Οι γκρίζες φάλαινες επέζησαν της επίθεσης και τελικά κολύμπησαν σε πιο ρηχά νερά.

Κατά τη διάρκεια της άνοιξης, οι γκρίζες φάλαινες μεταναστεύουν από τις ακτές της Μπάχα (Καλιφόρνια), στο Μεξικό, και προς τα βόρεια κατά μήκος της δυτικής ακτής και του κόλπου της Αλάσκας, σύμφωνα με την Εθνική Διοίκηση Ωκεανών και Ατμόσφαιρας του Υπουργείου Εμπορίου. Αυτό το ταξίδι τις κάνει επιρρεπείς σε επιθέσεις από τον κύριο θηρευτή τους – τη φάλαινα δολοφόνο, γνωστή και ως όρκα.

Η μέση Όρκα ζυγίζει πολύ λιγότερο από τη μέση γκρίζα φάλαινα. Αυτό που λείπει από την Όρκα σε βάρος, ωστόσο, αναπληρώνει με τα κοφτερά δόντια, την εξυπνάδα και την ταχύτητα κολύμβησης, τοποθετώντας την στην κορυφή της τροφικής αλυσίδας των ωκεανών.

Οι όρκες είναι γνωστό ότι λεηλατούν νεότερες φάλαινες, γνωστές ως μοσχάρια. Ωστόσο, καθώς είναι η αρχή της μεταναστευτικής περιόδου, οι συνήθως ασφαλείς ενήλικες φάλαινες έγιναν στόχος τους.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα