24 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΈπινε καφέ στη βεράντα της και τη χτύπησε μετεωρίτης

Έπινε καφέ στη βεράντα της και τη χτύπησε μετεωρίτης

«Άκουσα ένα "μπουμ" και σκέφτηκα ότι έπεσε πάνω μου κάποιο ζώο, ίσως μια νυχτερίδα» περιγράφει η γυναίκα που χτυπήθηκε από μετεωρίτη!

Χτύπημα από –κάτι που σίγουρα δεν περίμενε- έναν μετεωρίτη δέχτηκε μια γυναίκα την ώρα που βρισκόταν στη βεράντα, στο σπίτι της στη Γαλλία. Η γυναίκα, μιλούσε με μια φίλη της και έπινε τον καφέ της, όταν άκουσε έναν θόρυβο κι ένιωσε κάτι να την χτυπάει στα πλευρά, σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα Les Dernières Nouvelles d’Alsace, που αναμεταδίδει το Newsweek.

«Άκουσα ένα “μπουμ” από τη διπλανή οροφή. Το επόμενο δευτερόλεπτο ένιωσα ένα χτύπημα στα πλευρά και σκέφτηκα ότι ήταν κάποιο ζώο, μια νυχτερίδα. Μετά σκεφτήκαμε ότι ήταν ένα κομμάτι τσιμέντο αλλά δεν είχε τέτοιο χρώμα» περιγράφει η γυναίκα, που δεν κατονομάζεται. Έχει ένα μώλωπα στο στήθος και κοντά στα πλευρά της, αλλά εκτός από αυτό δεν έχει τραυματιστεί σε άλλα σημεία και δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο.

Οι μετεωρίτες είναι «διαστημικοί βράχοι» που «επιβιώνουν» από το ταξίδι τους μέσω της ατμόσφαιρας και πέφτουν στο έδαφος. Το μέγεθός τους ποικίλλει και όσοι φτάνουν στο έδαφος συνήθως έχουν το μέγεθος ενός βότσαλου ή μιας γροθιάς. Μπορεί να είναι βραχώδεις, μεταλλικοί ή συνδυασμός και των δύο.

«Εξαιρετικά σπάνιο» να χτυπηθεί κανείς από μετεωρίτη

Αφότου χτυπήθηκε, η Γαλλίδα πήγε το κομμάτι που έπεσε στα πλευρά της σε έναν οικοδόμο ο οποίος της είπε ότι αυτό δεν ήταν τσιμέντο αλλά μετεωρίτης. Κι έτσι στη συνέχεια το έδειξε στον γεωλόγο Thierry Rebmann. Εκείνος της είπε ότι φαινόταν να περιέχει ένα μείγμα σιδήρου και πυριτίου και σύμφωνα με το DNA, μοιάζει να είναι μετεωρίτης ενώ χαρακτήρισε εξαιρετικά σπάνιο το φαινόμενο άνθρωποι να χτυπηθούν από τέτοια αντικείμενα.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα